Dodaj do ulubionych

Jezdzic motocyklem czy nie ? Poradzicie :-) ?

29.04.07, 15:50
Hej motocyklistki :-) Bardzo czesto czytalam wasze motocyklowe tamaty i
chetnie to robie. Hmm.. jestem nowa i mam pare pytan do profesionalistek i
zaczynajacych przygode z wyjatkowymi motocyklami :-)
Wiec chcialabym sie zapisac na nauke jazdy kategori A i jestem pod znakiem
zapytania poniewaz jestem niska mam 160 wzrostu i 18 lat. W tym problem ze
nie wiem czy utrzymam motocykl na nauce jazdy i na egzaminie oraz tym czy
dosiegne poniewaz zwykle u instruktorow i egzaminatorow sa wyzsze motocykle :-
) Nigdy nie jezdzilam motocyklem ale bardzo uwielbiam je i mam isc na prawko
tylko sie zastanawiam :-) Dziewczyny prosze was pomozcie , mam nadzieje ze
cos doradzicie !!!! Z gory bardzo dziekuje !!
:-)
Obserwuj wątek
    • josss Re: Jezdzic motocyklem czy nie ? Poradzicie :-) ? 29.04.07, 16:05
      Zapisywac sie i juz! :D
      Jesli na kursie bedziesz sobie radzila, to co za problem? Zreszta na examach sa
      raczej male moto, jakies GNy, MZtki czy inne takie. Wiec na pewno dasz rade!
      Prawie wszystko to kwestia wycwiczenia i techniki.
      Pzdr!
    • asiek25 Re: Jezdzic motocyklem czy nie ? Poradzicie :-) ? 29.04.07, 20:22
      Przeczytaj sobie ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20544&w=47139638
      Tam co prawda była przede wszystkim podnoszona kwestia wieku, która Ciebie nie
      dotyczy, ale dziewczyny napisały też wiele fajnych rzeczy i pod kątem innych
      dylematów :)
      Idź na prawko, jak najszybciej!!! Szkoda czasu!!! Pojeździsz, zobaczysz jak to
      jest. A potem zdecydujesz co dalej :)))
    • laverda19 Re: Jezdzic motocyklem czy nie ? Poradzicie :-) ? 29.04.07, 20:36
      heloo ja tez mam 160 wzrostu i wczoraj zdawalam egzamin na A i zdalam:)), fakt
      ze motocykl jest wiekszy i ciezszy ale uwierz mi jak sie czegos chce to da sie
      rade!!:)ja ledwo co nogami dostawalam ale dalam sobie rade, tak ze nie masz sie
      o co martwic:))pozdrawiam:)
      • krakersik20 Re: Jezdzic motocyklem czy nie ? Poradzicie :-) ? 01.05.07, 12:18
        laverda19 napisała:

> heloo ja tez mam 160 wzrostu i wczoraj zdawalam egzamin na A i zdalam:)),
        fakt
        > ze motocykl jest wiekszy i ciezszy ale uwierz mi jak sie czegos chce to da
        sie
        > rade!!:)ja ledwo co nogami dostawalam ale dalam sobie rade, tak ze nie masz
        sie
        >
        > o co martwic:))pozdrawiam:)

Laverda19 Oż ty zdolna bestio hahahaha............czemu sie nie pochwaliłaś
        co??!!!!moje gratulacje.......napisz jak było bo niedługo ja będę trząść
        gatkami przed egzaminem......pozdrawiam....
    • szepa11 Re: Jezdzic motocyklem czy nie ? Poradzicie :-) ? 29.04.07, 20:59
      Jeżdzić i się niczym nie przejmować.
    • gosiasv Re: Jezdzic motocyklem czy nie ? Poradzicie :-) ? 29.04.07, 21:32
      napewno dasz radę.Ja jestem niższa od Ciebie i sobie radzę z
      motocyklami.POWODZENIA :)))
    • goha66 Re: Jezdzic motocyklem czy nie ? Poradzicie :-) ? 30.04.07, 09:43
      jeśli potrzeba i chęć jeżdżenia na motocyklu w Tobie siedzi, to wcześniej czy później i tak zrobisz prawo jazdy i uzbierasz na motocykl, jeśli to chwilowa fascynacja, to jakiś czas poopowiadasz, że chciałabyć, a potem dasz sobie spokój...
      • basik666 Re: Jezdzic motocyklem czy nie ? Poradzicie :-) ? 30.04.07, 11:43
        pewnie idz na kurs i zycze powodzenia i dobrej zabawy, ja jestem ''troche''
        wyzsza od Ciebie- 178cm ale za to chuda 55kg i raczej zbyt duzo sily nie mam,
        ale z moto nie mam najmniejszych problemow .Jak motocykl jest w pionie albo
        nawet lekko przechylony to nie czujesz tych 200 kg.Nawet jak moje moto
        zaliczylo glebe to nagly doplyw adrenaliny pomogl mi w postawieniu go do pionu.
        Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki, o 14.00 mam egzamin na kat.B.
        • josss Trzymamy kciuki, Basik! 30.04.07, 12:04
          Powodzenia!! :)
          • dorotii3 Re: Trzymamy kciuki, Basik! 30.04.07, 14:02
            Basik, powodzenia i trzymamy kciuki za Ciebie!!!

Dorota: )))
            • rrakietaa Autorka :) 30.04.07, 15:02
              Dzieki dziewczyny za odpowiedz i ide na prawko ;)

A to nie jest chwilowe poniewaz na zloty jezdze od ok 5 lat , rodzinne :) Caly
              czas mysle o motocyklach i marze o tym zeby sama jezdzic i nie myslec o
              problemach ;)

Jestescie kochane :*
            • basik666 Re: Trzymamy kciuki, Basik! 01.05.07, 18:17
              dzieki dziewczyny,ale oblalam, trudno, nastepnym razem zdam :)
              • goha66 Re: Trzymamy kciuki, Basik! 01.05.07, 23:28
                basik666 napisała:

> dzieki dziewczyny,ale oblalam, trudno, nastepnym razem zdam :)

w naszym pięknym kraju egzamin nadal nie jest sprawdzeniem tego czy potrafisz prowadzić pojazd mechaniczny tylko próbą przebrnięcia przez widzimisię egzaminatora ... głowa do góry, następnym razem pójdzie gładziej (bo już wiesz z czym musisz sie zmierzyć) :)
                • inra Re: Trzymamy kciuki, Basik! 02.05.07, 13:30
                  goha66 ma racje. zdanie egzaminu nie ma nic wspolnego z umiejetnosciami.

ja mam szczescie do zdawania na piekne oczy.
                  na B musialam kalkulowac miedzy zniesiemiem reki egzaminatora na kolanie (plus
                  spodnie i rajstopki, bo zima byla), a kolejnym podejsciem :)
                  na A natomiast. poszlam w moim motorowym ubranku, z wlasnym kaskiem. Pan
                  powiedzial, ze ladnie sie prezentuje na moto. zdalam. a teraz sie poruszam tylko
                  na drogach po nocach i jezdze na puste parkingi cwiczyc. tyle umiem :)

wiec nie ma sie czym przejmowac. ladny usmiech. podejscie: egzaminator nasz pan
                  :) i sie uda. poza tym. juz wiecz, czego sie czepili.

powodzenia
                  bede trzymac kciuki
                  inga
                  • basik666 Re: Trzymamy kciuki, Basik! 02.05.07, 21:44
                    dzieki Dziewczyny, najwazniejsze ze mam prawko kat.A zdane bez wiekszych
                    problemow i kazdego dnia smigam na moto do pracy i to jest piekne :)
    • termit16 Re: Jezdzic motocyklem czy nie ? Poradzicie :-) ? 01.05.07, 21:51
      Idz na kurs, zdaj a potem kup motocykl odpowiedni do wzrostu.Polecam Yamahe
      virago 535 lub inny o wadze do 200 kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka