i.nes Re: Ines gdzie te Twoje łóżko 19.06.07, 14:18 no nieźle... jedna noc na kanapie i już nie umie trafić ;PP a ta kawa... jakoś nutopią mi pachnie, czy mi się zdaje? -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Ines gdzie te Twoje łóżko 19.06.07, 14:23 Nutopia nie dopiła, to niosę Tobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Ines gdzie te Twoje łóżko 19.06.07, 14:24 hm... a nie kąpała się w niej przypadkiem?? -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Ines gdzie te Twoje łóżko 19.06.07, 14:24 to akurat z wody, która się wylała z wanny Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Ines gdzie te Twoje łóżko 19.06.07, 14:26 no o tym mówię... (pierogów w KK na pewno jeść nie będę) -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Ines gdzie te Twoje łóżko 19.06.07, 14:27 chyba jednak najbezpieczniej będzie, jeśli zostanę przy martini z wódką :p -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Czy można w kwestii formalnej? 19.06.07, 14:57 a proszsz... -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Czy można w kwestii formalnej? 19.06.07, 15:06 <chrząknięcie> Dzień dobry Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, to ja chciałbym skorzystać z prawa do niej. Oczywiście jeśli można? Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Czy można w kwestii formalnej? 19.06.07, 15:07 no nie wiem... po taaakim wstępie... no ale proszsz... -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Czy można w kwestii formalnej? 19.06.07, 15:13 <chrząknięcie, zatarcie spoconych dłoni> Dziękuję Biorąc pod uwagę fakt, że mogą nas czytać dzieci... albo Morfeusz na ten przykład... chciałbym zwrócić uwagę Nekroskopowi, że powinien do pierwszego w tym wątku postu dopisać wzmiankę, że wie, iż powinno się pisać "to łóżko" a jeśli już "te" to "łóżka". Bo tak, to dzieci... albo Morfeusz na ten przykład... mogą zapamiętać nieprawidłową formę i może być z tego jakaś tragedia na maturze, której nawet Superroman nie zapobiegnie. Ja oczywiście wiem, że Nekro to zrobił specjalnie, no ale... Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Czy można w kwestii formalnej? 19.06.07, 15:16 Serdecznie dziękuję za tę, słuszną skądinąd, uwagę. Jednakowoż przypuszczam, że dzieci, zakładając że jakieś nas tu odwiedzają, byłyby bardziej zainteresowane przekazem niż formą :) -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy można w kwestii formalnej? 19.06.07, 15:18 Zewsi! Całe przedszkole czeka na wykład na temat używania "te, ta, to" Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Czy można w kwestii formalnej? 20.06.07, 09:01 Nie możemy też zapominać o wielkim problemi z "tę" i "tą". Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy można w kwestii formalnej? 20.06.07, 13:52 Wydaje mi się, że to już opanowałem (dzięki Tobie <serduszka>). Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Czy można w kwestii formalnej? 20.06.07, 14:06 :-) Dwa pytania: Czy teraz masz tak, że jak usłyszysz, że ktoś mówi niepoprawnie to Cię to po prostu wkurza? Zauważyłeś ilu polityków czy dziennikarzy popełnia ten (chodzi o "tę", "tą") błąd językowy? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy można w kwestii formalnej? 20.06.07, 14:12 Ad. 1 - Nie wkurza mnie, ale z satysfakcją stwierdzam, że rozmówca nie zna zasad używania "tę" i "tą" :-) Ad. 2 - Przygniatająca większość zamiast "tę" mówi "tą", ale ponoć w języku mówionym to nie jest błąd. Chyba, że chodzi Ci o jakieś artykuły. Nie sądzę jednak by nasi politycy potrafili pisać ;) No chyba, że Renia. Maturę zdała niedawno, więc jeszcze pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Czy można w kwestii formalnej? 20.06.07, 14:13 zewsi napisał: > :-) > Dwa pytania: > Czy teraz masz tak, że jak usłyszysz, że ktoś mówi niepoprawnie to Cię to po > prostu wkurza? > Zauważyłeś ilu polityków czy dziennikarzy popełnia ten (chodzi o "tę", "tą") > błąd językowy? to "wymyslić" czy "wymyśleć"? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Czy można w kwestii formalnej? 20.06.07, 14:41 :-) No właśnie... Skoro poprawnie jest "wymyślić", to trzeba używać, ale język sam się układa do "wymyśleć". Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Czy można w kwestii formalnej? 20.06.07, 14:42 zewsi napisał: > :-) > No właśnie... > Skoro poprawnie jest "wymyślić", to trzeba używać, ale język sam się układa > do "wymyśleć". :) Odpowiedz Link Zgłoś
lullu1 Re: Czy można w kwestii formalnej? 20.06.07, 20:03 nutopia napisała: > > Skoro poprawnie jest "wymyślić", to trzeba używać, ale język sam się ukła > da > > do "wymyśleć". > > :) zawsze jeszcze można komuś nawymyślać:) Odpowiedz Link Zgłoś