Dodaj do ulubionych

poszukiwania trwają

09.01.08, 18:08
a ja popadam w małą depresję:( tak sobie czytam, że co niektóre z Was kupiły
nowe maszyny a ja ciągle szukam... miałam jedną na oku, rozmawiałam
telefonicznie z panem sprzedającym, już miałam jechać kiedy okazało się, że
motocykl sprzedany :( ale szukam dalej, wytrwale wertuje ogłoszenia i wierze,
że w najbliższym czasie coś wypatrzę :)
trzymajcie kciuki:)
Obserwuj wątek
    • arsinoe73 Re: poszukiwania trwają 09.01.08, 19:54
      Stare powiedzenie mówi, że kiedy czeka się na coś dobrego, to nigdy nie czeka się zbyt długo. :)
      Zatem bez paniki i niepotrzebnych złych emocji. Twoja maszyna czeka na Ciebie i wkrótce nadejdzie dzień kiedy się zobaczycie.

Banały , powiecie? Być może , ale ze szczerego serca :D
    • ankaaz Re: poszukiwania trwają 09.01.08, 22:34
      Czas między telefoniczną rozmową z panem sprzedającym a wyjazdem po motocykl musi być ograniczony do minimum co w praktyce oznacza, że w momencie wertowania ogłoszeń zawsze mamy w zasięgu ręki takie składniki jak: kolegę na wyjazd, samochód z hakiem, przyczepkę i oczywiście pieniążki. Nie twierdzę oczywiście, że to wszystko musi stać pod domem :) ale zawsze wiadomo, że jak coś się znajdzie to zainteresowany do banku, kumpel z samochodem - po przyczepkę + ekipa do towarzystwa na telefon bo zwykle najfajniejsze moto są przynajmniej 400 km od nas ;) a że najczęściej odbywa się to popołudniu-panu przez telefon mówimy że jesteśmy u niego późnym wieczorem bo zaraz wyjeżdzamy i rano jesteśmy w domu z motórem w garage:)
      Tak to się u nas najczęściej odbywa i zwykle wychodzi na dobre. A ryzyko, że na miejscu zobaczymy zupełnie coś innego niż się spodziewaliśmy? grunt to dobrze zmaltretować o wszystko sprzedającego przez telefon, chociaż niestety nie każdy musi okazać się uczciwy w tej kwestii. Ryzyko- jak to w życiu:)
      Życzę powodzenia w znalezieniu wymarzonego motóra :)
    • goha66 Re: poszukiwania trwają 10.01.08, 08:21
      bo to złośliwość rzeczy martwych ... chowają się gdy mamy
      odpowiednią ilość pieniędzy, wiemy co chcemy i rozpiera nas
      ciśnienie by mieć to coś natychmiast :) ... moja karkołomna teoria
      dotyczny nie tylko poszukiwań motocykla, ale również ciuchów czy
      butów (nie tylko motocyklowych). nie poddawaj się - Twój motocykl
      gdzieś czeka, aż go odkryjesz. pozdr.

• hlm Re: poszukiwania trwają 10.01.08, 10:57
      I w tymprzypadku na pewno sprawdza sie "swiete" powiedzienie

"Jak nie to, to cos LEPSZEGO"!

Warto zapamietac i mowic sobie zawsze, gdy tzw. okazja ucieka sprzed nosa. Potem jakos latwiej czekac na to lepsze :)
      Powodzenia w poszukiwaniach :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka