Dodaj do ulubionych

Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą*

15.08.03, 09:24
migdałowego z kremem i wiórkami czekoladowymi, coś % na popitkę - koniaczek
albo likierek być może, owocową sałatkę i masę innych słodkości <wyłączając
moją naturalną - tę wydzielam jedynie indywidualnie i w propocjach
własnomiernych>...dziękuję za życzenia tym, którzy już życzyli - też Was
lubię bardzo...prezenty przyjmuję po 14.00...teraz póki co wybywam, wpadnę
poimprezować wieczorkiem, a że to szwedzki stół także proszę się nie krępować
i czuć jak u siebie <no może z umiarem jakim>...;)

PS. POZDRAWIAM WSIECH...:)))

*ten cud to oczywiście moje przyjście na świat
Obserwuj wątek
    • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 09:37
      e no! za 4 godziny z okładem zrobi się staruszysko ze mnie - straszna to myśl
      <aż drżę - podniecenie to raczej nie jest, bardziej rozterka, że w wiek wielce
      poważny wchodzę, a to nakłada pewne ryzy - tyle, że ja nie znoszę wszelkiego
      rodzaju umów i zobowiązań>...;)
      • betty-bt czesc edziulec :-) 15.08.03, 09:54
        wszystkiego naj naj naj... ! ty tez lwiczka jestes? jak milo :) to zdradz
        jeszcze ile wiosenek masz na karku.
        • edzioszka Re: czesc edziulec :-) 15.08.03, 10:20
          Witaj Betty :)...dziękuję ogroooomnie!...co do latek - sporo tego <ale jako
          kobietka nie ujawniam>...a skoroś i Ty Lwiczką jest - odwzajemniam życzeniami
          wszystkiego co tylko sobie zamarzysz...i niechaj się nie śmie nie spełniać!...;)
    • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 10:34
      ale sympatycznie się robi - Cyganiacki Bend właśnie mi pogrywa pod oknem -
      dobrze, że wstałam wcześnie, bo inaczej to chyba bym odruchowo po przedmiot
      ciężkiej wagi sięgnęła...;)
    • realny.wirtualny Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 10:53
      to ja z tych słodkości wybieram oczywiście śledziki ;)
      • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 10:56
        zakąszasz po którym?...;)
        • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 10:57
          sobie linka zachowam na pamiątkę...;)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=618&w=7453829
          • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 11:04
            a właściwie zawiążę go w ozdobny węzełek i nad monitorkiem zawieszę...;)
            • brezly Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 12:19
              A Red Bull bedzie?:-)
              biznes.onet.pl/2,785657,wiadomosci.html
              Ja poprosze o krupnioka.
              • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 12:26
                witaj Brezluś :)...póki co na wiatru skrzydłach pomykam w real...ale jeszcze tu
                wrócę...;)
                • miltonia Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 12:34
                  Popatrzecie a Aniela sie nie obtlukuje fruwajac po Red Bullu.
                  • brezly Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 12:47
                    Bo Anioly jako istoty eteryczne sa lotne samoistnie.
                    Czego sie niestety nie da powiedziec o moich komputerach,
                    cholerach... :-(((
                    Glupie, glupsze, elektryczne.
                    Miltoniu, ten domek w Sopocie: cud, miod i arcydzielko,
                    ale wlezc nieprzygotowanym na rauszu na te uliczke to bym
                    nie chcial:-)
                    • miltonia Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 12:51
                      Che, che, tylko ze to architektura niewysokich lotow. Zapodac Ci link do
                      restauracji w podobnek konwencji zrobionej?
                      • brezly Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 12:56
                        Jasne ze zapodac.
                        W aproposiu to o artyscie Starowieyskim Franciszku kiedys
                        mowili ze ma taki specjalny pokoik w swojej willi, tak
                        sprytnie zaprojektowany ze ma wszystko na odwrot:
                        wybialkowany sufit, ze sterczacym w gore zyrandolem,
                        dywan na suficie, do sufitu meble popryzkrecane glowa w
                        dol, odpowiednio zrobione firanki i okna, drzwi
                        zakamuflowane i jedne falszywe. Etc. Tamze po
                        alkoholowych ekscesach miano wrzucac nieswiadomego
                        podwojnie (nieprzytomna i nie wiedzacy o).Reakcja byla
                        podobno taka ze wytrzezwialki natychmiast lapaly sie za
                        zyrandol zeby nie spasc:-))
                        • miltonia Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 13:09
                          Prosze bardzo:

www.mozer.com/Iridium-T.html
                          Nie myslalam, ze z Starowiejskiego taki jajcarz.
                          • brezly Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 13:13
                            Chy chy.
                            'Linie proste faluja, zamiast kwadratow romby
                            W kazydmy glosei slychac sen o bezwstydzie
                            Ostatecznego dnia traby'
                            I wsyzstko bez jednego kielicha. Ech....
                            Z ktorego to roku dzielo dowcipne?
                            • miltonia Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 13:23
                              Polowa lat 90-tych bodaj
                              • brezly Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 13:38
                                Prawie jak tu:
                                www.worldofescher.com/gallery/A2.html
                                www.worldofescher.com/gallery/A23L.html
                                www.mcescher.com/:-)
                                Milego weekendu. Chromolic durne komputery! Ide pokopac
                                pilke!
                                Hej
                                BY
                                • miltonia Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 13:45
                                  Wzajemnie, chociaz moj w zalozeniu ma byc pracowity.
                                  • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 15.08.03, 16:29
                                    hmmm, przymiotniki miły/pracowity* jakoś mi ze sobą nie współgrają...;)

PS. *niepotrzebne skreślić - więc wybieram przyjemny i leniwy zarazem...;)
                                    • diabliczka_przedmiejska Dzisiaj są moje urodziny 15.08.03, 18:57
                                      które obchodzę bez rodziny, daleko, wysoko, wśród manowców...;)
                                      • ka_27 Dzisiaj są moje urodziny 15.08.03, 20:22
                                        Dziś są Twoje urodziny,
                                        prezentów moc,
                                        gości bez liku,
                                        kwiatów bukiety,
                                        dmuchanie świeczek,
                                        dobre się bawienie :-)
                                        • edzioszka Re: Dzisiaj są moje urodziny 15.08.03, 22:49
                                          tylko nie wiem czemu, mimo tylu ludzi wokół, wciąż czuję ta okropną pustkę, co
                                          trawi wnętrzności do głębi...:(
                                          • ka_27 Dzisiaj są Twoje urodziny 15.08.03, 23:17
                                            Edi,

nie ma tego złego, co by ... :-)))))

A pustka ma to do siebie, że da się ją zapełnić :-)))
                                            • edzioszka Re: Dzisiaj są Twoje urodziny 15.08.03, 23:56
                                              o nie, w tą przestrzeń nie da się wtłoczyć niczego tak, by móc zapomnieć - a
                                              jeśli nawet - to na chwilkę jedynie...:(
                                              • ka_27 wczoraj były Twoje urodziny 16.08.03, 09:35
                                                Edi,
                                                tak! Dokładnie, można zapomniec na chwilkę, a potem znów napełnić, by było do
                                                końca, ale wybaczyć nigdy ...

:-)
                                                • edzioszka Re: wczoraj były Twoje urodziny 16.08.03, 10:50
                                                  z tym się nie zgodzę - wybaczyć można, tyle, że niekoniecznie chcieć kogoś
                                                  znać...;)
                                                  • edzioszka Re: wczoraj były Twoje urodziny 16.08.03, 12:27
                                                    a za rok będą następne <jak Bóg da>...i tela...a jutro znowu niedziela...;)
                                                  • ka_27 wczoraj były Twoje urodziny 16.08.03, 12:52
                                                    Wybaczyć to wielka umiejętność i nie każdego na to stać ...
                                                    A puste zawsze jest do napełnienia, trzeba tylko chcieć :-)))

Za rok będzie kolejna osiemnastka :-))))
                                                  • edzioszka Do pustego czerepa 16.08.03, 20:32
                                                    to i Salomon nie naleje <fuj! co za okropieństwa wypisuję!>...;)
                                                  • ka_27 Czarne szpilki 16.08.03, 22:15
                                                    czarne szpilki na zmęczonych stopach
                                                    przemierzają
                                                    ulice w sercu miasta
                                                    szukają
                                                    toczących się kasztanów do ich stóp
                                                    przemierzają
                                                    mokre trawniki
                                                    szurają
                                                    suche liście
                                                    tęczą rdzawych barw
                                                    a ona
                                                    tuli się w ramiona
                                                    ulicznych wystaw
                                                    zagubiona
                                                    zasłuchana
                                                    w melodię...
                                                    jego nigdy niewypowiedzianych słów.
                                                  • edzioszka Do Ka 16.08.03, 22:54
                                                    litości!...daj odetchnąć nieco!...czy Ty naprawdę musisz dopisywać do każdego
                                                    mojego posta?...nie mam nic przeciwko, że piszesz i pisz sobie co chcesz, tylko
                                                    oszczędź mi swego ciągłego oddechu na plecach, czuję się jak w potrzasku, jakby
                                                    ktoś chciał mi odebrać ukochaną wolność...ja muszę czuć wiatr splątujący włosy
                                                    w szalonem pędzie, mieć wolną i nieograniczoną przestrzeń, margines swobody, na
                                                    który nikomu nie pozwalam wchodzić z buciskami...;)
                                                  • ka_27 Do Edi 16.08.03, 23:09
                                                    Proszisz o wolność, to ją masz.

Tylko potem znowu nie płacz, że Cię ignoruję, zresztą nikt Cię nie zmuszał,
                                                    abyś na moje posty odpowiadała :-)
                                                  • edzioszka Do Ka 16.08.03, 23:21
                                                    nie lubię sytuacji, kiedy ktoś usiłuje mnie zagłaskać na śmierć - wtedy
                                                    zazwyczaj czymprędzej daję nogę...;)
                                                  • ka_27 Do Edi 16.08.03, 23:23
                                                    A kto Cię zagłaskiwał na śmierć? :-)
                                                  • edzioszka Re: Do Edi 16.08.03, 23:26
                                                    Ty to usiłujesz robić, cały czas za mną chodzisz, jakbyś nic lepszego nie miał
                                                    do roboty...mogę z Tobą poklikać od czasu do czasu, ale nie muszę bez przerwy,
                                                    bo to się robi uciążliwe...;)
                                                  • ka_27 Do Edi 16.08.03, 23:28
                                                    to Ty płakałaś, że z Tobą nie rozmawiam,
                                                    A jak z Tobą rozmawiam, to jesteś niezadowolona.
                                                    Zdecyduj się w końcu, czego chcesz? ...
                                                  • edzioszka Re: Do Edi 16.08.03, 23:30
                                                    wszystko jest dla ludzi, byle jakiś umiar zachować...;)
                                                  • edzioszka Re: Do Edi 16.08.03, 23:31
                                                    a Ty masz jakąś dziwną skłonność do skrajności - przeginasz albo w jedną albo
                                                    druga stronę...;)
                                                  • ka_27 Do Edi 16.08.03, 23:37
                                                    skoro czułaś tak gorący oddech na plecach, to było bardzo proste wyjście.
                                                    Nie odpowiadać na mój kolejny post.
                                                    O tak rozmowa byłaby zakończona, bo ja raczej nie mam w zwyczaju sam z sobą
                                                    rozmawiać ...
                                                    W tej sytuacji nie bardzo rozumiem, po co napisałaś ten post o wolności,skoro
                                                    wcześniej był dużo prostszy sposób zakończenie rozmowy.
                                                  • edzioszka Re: Do Edi 16.08.03, 23:39
                                                    nie mam już siły na gadanie w tym stylu, dobranoc...;)
                                                  • ka_27 dobranoc Edi 16.08.03, 23:48
                                                    miłych snów :-))))))
    • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 12:49
      a ja kcem poprawiny!...aż się pod stół sturlam...;)
      • czarnajagoda Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 13:04
        a to spóźnione: Najlepszego!!!!!!!!!
        • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 13:05
          wznoszę kulawkę w dłoni, wina, wina dajcie!!!...;)
          • czarnajagoda Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 13:14
            a nene, bo jak wina to i kara, a to przestaje być zabawne
            ja z szampanem przybyłam...
            • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 13:20
              szapman uderza pod czaszką, komórczaki szare pieści...ozorek w tangu podryguje
              i wszczyna nowe opowieści...;)
              • czarnajagoda Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 13:28
                dlatego wznosim toast:
                niech Ci forum lekkim będzie ;))
                • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 13:31
                  a baba mak siać się oddaliła, za kompotem zatęskniła...;)
                  • czarnajagoda Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 13:37
                    aha, siała baba mak, dostała 5 lat
                    • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 13:40
                      hyhy...przy pięciolatce to się czuwstwujesz jak po izolatce...;)
    • mmpm Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 14:32
      To ja może podopijam resztki z kieliszków...
      • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 14:42
        taki kogiel mogiel może być ciężkostrawny...napierw wino potem wódka - długość
        filmu będzie krótka...;)
        • ka_27 Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 14:43
          edzioszka napisała:

> taki kogiel mogiel może być ciężkostrawny...napierw wino potem wódka -
          długość
          > filmu będzie krótka...;)
          >
          I zapomnij, ze istnieje ka, oki?
          • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 14:45
            nie moge już, trzymajta mnie, bo padnę ze śmiechu...;)
            • ka_27 Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 14:50
              To idź się trzymać innego ...

I moze mnie w końcu zignorujesz, co???
              Nie potrafisz?? Takie trudne???
        • mmpm Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 14:54
          Zawsze zachowuję trzeźwość. Umysłu... ;-)
          • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 14:56
            nie wiem, o co biega, jeno ludzie dziwni jacyś mnie prześladować zaczynają...;)
            • mmpm Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 15:22
              Tak? A kto np.?
              • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 15:25
                a spójrz tylko...;)
                • mmpm Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 15:46
                  Aha, teraz widzę... bo przez ostatni tydzień miałem szczęście nie widzieć...
                  • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 15:49
                    nie mam już siły...jeszcze lecą groźby na gg pod moi adresem - że jakoby
                    zostanę zacytowana publicznie...;)
                    • mmpm Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 15:54
                      Uważaj - widziałem na innych forach, że niektórzy są do tego zdolni...
                      Jeśli nie możesz wytrzymać - zgłoś problem adminom.
                      • edzioszka Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 20.08.03, 16:02
                        sam widzisz, jak ciężko wytrzymać z niektórymi osobami...;)
    • edi_minator Re: Torta urodzinowego stawiam w cud nad Wisłą* 29.08.03, 20:08
      to ja dopiję resztki z kieliszków, ku imieninom mem się sposobiąc...;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka