Dodaj do ulubionych

Duza roznica wieku miezy partnerami

20.02.08, 08:08
Mojej siostry córka zakochała sie w mezczyznie starszym od niej o 9 lat.Ona ma
19 lat ,on 28 .
Siostra tlumaczy jej ,ze taki zwiazek jest bez przyszłości
Ze ten mezczyzna liczy na to ,ze ona podda sie jego woli bo nie ma swojego
zdania ,jest niedoswiadczona /miala jednego chlopaka z ktorym byla 2 lata /
bedzie probowal ja sobie wychować podług własnych oczekiwań.
Ale matka swoje a corka swoje .Jak to w zyciu
Co sadzicie o takich zwiazkach??
Obserwuj wątek
    • grzech_o_1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 08:25
      Bedą żyli długo i szczęśliwie.
      A poważniej. Starszy o cztery lata, o sześć a o dziewięć, czy to
      duża różnica? Znam małżeństwa długoletnie, gdzie różnica wynosi i
      piętnaście. I chyba należy się cieszyć, że przypuśćmy, wyjdzie za
      mąż za 28_latka, a nie 20 letniego dzieciaka, kolegę z klatki
      schodowej.
      • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 08:30
        Ale psycholodzy twierdza ,ze duza roznica wieku byc nie powinna
        takich par znam duzo z doswiadczenia i niestety zwiazki sie rozpadly
        Ludzie tez mowia ,ze mlodej kobiecie po prostu nie chce sie pracowac i dlatego
        wybiera latwiejsza droge wystawienia pupci a starszy koles zadowolony ze ma u
        boku mloda dziewoje..
        • meczywor Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 08:39
          kobieta może być ze starszym mezczyzną tylko wtedy jeśli meżczyzna spełnia jej
          wszystkie oczekiwania.I zawsze bedzie za nia podążał młodym duchem.Jesli bedzie
          wiecznie zmeczony nawet pieniadze nie pomogą
          • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 08:40
            no jasne...przede wszystkim musi "czuć" się młody....też uważam że "starszy"
            mężczyzna jest bardziej dojrzały,wie czego pragnie kobieta i jest w stanie jej
            to dać
    • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 08:31
      Moje zdanie jest takie ,ze starszy "koleś" może dać młodej kobiecie więcej
      przyjemności niż jakiś nieopierzony sztubak
      • fabijan a namn wsjo rawno 20.02.08, 10:18
        a ja waliłem 55-letniego lachona w Opolu w ostatni weekend.
        Jestem od niej 14 lat młodszy.
        • 4_sylwi Re: a namn wsjo rawno 20.02.08, 10:30
          fabijan napisała:

> a ja waliłem 55-letniego lachona w Opolu w ostatni weekend.
          > Jestem od niej 14 lat młodszy.

No nie !!Jestes damski bokser????:) bleee
    • alex33_live Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 08:35
      Chyba w tym tkwi problem, że wszyscy wiedzą lepiej niż osoby zainteresowane,
      koleżanki, podpowiadają kobiecie, koledzy radzą mężczyźnie, rodzice chcą mieć
      młodszego zięcia. Jak ma się rozwijać miłość w takich warunkach? Jeszcze gorzej
      jest, gdy to partner jest młodszy, komentarze typu "stara dupa wzięła sobie
      młodego byczka", nie należą do przyjemnych. To piętnowanie par niszczy związki.
    • mariola25-the-best Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 08:47
      znam facetów, którzy byli w takim związku bardzo szczęśliwi, ale po jakimś
      czasie w każdym związku zaczyna się normalna codzienność i gdy pojawi się
      młodszy, atrakcyjniejszy partner, następuje katastrofa, kobieta odchodzi a
      mężczyzna traci wiarę w siebie, trudniej mu się zebrać niż innym
      • inn-a-ja Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 14:14
        mariola25-the-best napi a
        > mężczyzna traci wiarę w siebie, trudniej mu się zebrać niż innym
        Tez tak slyszalam ze mezczyznie trudniej sie ''podnieść'' ale to chyba zalezy od
        czlowieka
        Kazda slabsza psychicznie osoba bedzie dluzej trwala w cierpieniu
    • ta_tuu Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 09:14
      jesli chodzi o roznice wieku 10/15 lat pomiedzy obojga partnerami ,to chyba juz
      jest kwestia indywidualnego wyboru / albo ,co bczesto slyszymy w publice , -
      kasa / .
      Powodow takich decyzji jest naprawde masa ,mozna tylko snuc domysly ,widzac
      taka pare na ulicy ," co nia kierowało " ,jednak tylko oni znaja ten powod.
      Inna rzecz ,Kobiety decyduja sie na zwiazek ze starszym mezczyzna z chyba
      oczywistego powodu - chca czuc sie bezpieczne,starszy facet ,swoim
      doswiadczeniem zyciowym ,jest atrakcyjny i pozwala poczusc sie kobiecie przy nim
      pewnie .
      • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 10:34
        Wczesniej czy pozniej taki zwiazek pachnie dla faceta porozem
    • zawsze.kinia333 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 09:24
      tylko dlaczego ludzie tak dziwnie patrzą na takie pary ? czy już mamy naprawdę
      taką "brzydką" mentalność i wychodzimy z założenia, że dziewczyna jest z dużo
      starszym mężczyzną dla kasy .Za forsę kupi się tylko zimny lodowaty seks
      • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 10:09
        Kinia To chyba tylko w naszym kraju budzi zdziwienie .pozdrawiam
    • pytanie-o Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 10:17
      Sam jestem w takim zwiazku .Partnerka jest mlodsza 10 lat
      niestety w Polsce wywołuje to nadal wielką "atrakcję"...
    • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 10:32
      Nie przesadzaj. Taka jedna z forum tez gustuje w duzo mlodszych.
      Warunek- musza byc prawiczkami :)
      • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 10:34
        teletoobis napisał:

> Nie przesadzaj. Taka jedna z forum tez gustuje w duzo mlodszych.
        > Warunek- musza byc prawiczkami :)

Ja przesadzam??

Jak to odkryles ,no ze gustuje???
        • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 11:02
          Treudno bedzac w zwiazku nie zauwazyc :(
          • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 11:07
            teletoobis napisał:

> Treudno bedzac w zwiazku nie zauwazyc :(

Byleś w takim zwiazku??
            Ile lat roznicy??
            • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 11:32
              Bylem w zwiazku, w ktorym ona szukala i znajdywala coraz mlodszych.
              • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:04
                teletoobis napisał:

> Bylem w zwiazku, w ktorym ona szukala i znajdywala coraz mlodszych.
                Ale czy byla duza roznica wieku?Bo moze dlatego szukala mlodszych od Ciebie .??

• teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:07
                  1,5 roku. Szukala mlodszych od siebie. Duzo mlodszych
                  • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:09
                    teletoobis napisał:

> 1,5 roku. Szukala mlodszych od siebie. Duzo mlodszych

Phii taka roznica to zadna roznica
                    Musiala byc tez wina po Twojej stronie To Twoje slowa:)

• teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:11
                      Nie przecze. Ale mogla sie okreslic 8 lat wczesniej, ze ma chetki na
                      mlodych pajacykow
                      • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:13
                        teletoobis napisał:

> Nie przecze. Ale mogla sie okreslic 8 lat wczesniej, ze ma chetki na
                        > mlodych pajacykow

Moze wtedy nie miala na nich chetki tylko to przyszlo po niepowodzeniach w
                        zwiazku z Toba????:)
                        • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:20
                          Miala. Wyszlo to pozniej

Zreszta jak sa niepowodzenia, to trzeba o nich rozmawiac i starac
                          sie je rozwiazac, a nie uciekac na lowy prawiczkow, nie?
                          • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:36
                            teletoobis napisał:

> Miala. Wyszlo to pozniej
                            >
                            > Zreszta jak sa niepowodzenia, to trzeba o nich rozmawiac i starac
                            > sie je rozwiazac, a nie uciekac na lowy prawiczkow, nie?

Masz rację ale Ona napewno tez ma swoje racje Tak to juz jest :)
                            • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:39
                              Pewno ma, zawsze miala bujna wyobraznie, by wymyslac rzeczy, ktore
                              mialy w jej zamysle, tlumaczyc jej postepowanie. Byla w tym
                              mistrzynia
                              • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:58
                                Wyobraznia ...uskrzydla Nas ...urozmaica nam życie ..w pewnym stopniu
                                pozwala nam sie zrelaksować ..zapomnieć o klopotach ..spełniaja sie też nasze
                                marzenia ....:))
                                To taki nasz drugi ..dom.."nasz.wyimaginowany świat":)
                                Zyczę różowego ..aczkolwiek realnego patrzenia... na świat:)
                                pl.youtube.com/watch?v=c7-AfasYhvQ
                                • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:19
                                  Wole realnie, ostroznie i z nieufnoscia. jestem bardzo wyczulony na
                                  bol
                                  • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:33
                                    teletoobis napisał:

> Wole realnie, ostroznie i z nieufnoscia. jestem bardzo wyczulony na
                                    > bol

Brak zaufania do ludzi ...czy tak można żyć???
                                    ale ...muszę zmykać :))
                                    Do widzenia
                                    pl.youtube.com/watch?v=JjD4eWEUgMM
                                    • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:57
                                      Tak trzeba zyc, jesli sie nie chce cale zycie chodzic obolalym :)
                                • ja.28 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 28.02.08, 18:01
                                  Nigdy bym sie nie zwiazala ze starym capem Mam na mysli starszego jak 5, 6 lat
                                  odemnie
                              • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 16:10
                                Trzeba byc krytycznym rowniez wobec siebie
                                • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 16:12
                                  Tak jak Ty jestes?
                                  sama napisalas, ze jestes niewinna, a rozwod byl z jego powodu.

Zastanow sie prosze, zanim cos napiszesz. ok?
                                  • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 16:25
                                    To ci napisze
                                    Byalam bardzo mloda ,zakochalam sie i zaszlam w ciaze przed slubemRodzice
                                    chcieli pomoc mi w wychowaniu dziecka bo byli przeciwni malzenstwu z tym facetem
                                    Oczywiscie ucieklam z domu po to zeby sie z nim spotkac itd Moj mąż pił od
                                    poczatku Tzn pil przed slubem ale ja jako mloda dziewczyna tlumaczylam to sobie
                                    ze jak mnie kocha to przestanie
                                    Chyba wiesz co to znaczy mieć 18 lat i taki rozum jaki ja mialam
                                    Oczywiscie pic nie przestal.Zaszlam szybko ponownie w ciaze .
                                    Maz zaczal pić już systematycznie i zaczal bić ./Wtym czasie zgineli moi
                                    rodzice w wypadku Oboje .Nie maialm dokad pojsc z dziecmi .Nie mialam dachu nad
                                    glowa On pil ,bil ,przepraszal Scenariusz ten sam jak pewnie w wielu takich
                                    malzenstwach
                                    Uciekalam z dziecmi do rodziny Ale nigdzie nie moglam byc za dlugo Wiadomo dlaczego
                                    I tak toczylo sie moje zycie z dnia na dzieć Nie chcial poodac sie leczeniu
                                    Dzieci pod opieka psychologa - ja rowniez.Dodam ze nie pracowalam
                                    Kiedy podjelam prace stanelam w jakims tam stopniu na ''noagi''
                                    Doszlo do wykupu mieszkać za ''grosze''Zgode podpisal Wykupilam mieszkanie Po
                                    rozwodzie byl podzial mieszkania Maz dostal jeden pokoj ,ja daw pozostale z dziecmi
                                    Ale gehenna nie skonczyla sie
                                    Wiec zdecydowalam sie na zamiane mieszkania na dwa mniejsze .Bala sie ,ze sie
                                    nie zgodzi .Ale zgodzil sie .
                                    Obecnie jest na leczeniu Dzieci odwiedza kiedy chce Nigdy im fizycznej krzywdy
                                    nie zrobil i nie robi .Tyle
                                    • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 17:26
                                      Podczas picia byly zdrady.Najgorsz jest to ,ze mimo tego ze tak postepowal nie
                                      moge go wykreślić ze swojego zycią wWciąż jest mi bliski .To wszystko jest
                                      straszne Chwilami mam tego dość .
                                      • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 21:38
                                        Odpowiedz dzis w nocy na @
                                        • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 21.02.08, 17:10
                                          teletoobis napisał:

> Odpowiedz dzis w nocy na @
                                          Ja nie mam tu poczty ale nie trzeba Chcialam żebyś wiedział jak bylo .To wszystko .
                                          • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 21.02.08, 17:18
                                            wysylalem na 4_sylwi@gazeta.pl. Przyszedl zwrot. Szkoda, bo wiele
                                            punktow tam omowilem, nie nadajacych sie do publikacji na forum
                                            • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 21.02.08, 17:23

Moze by mna wstrzasnelo ??Znajac Twoje podejscie do Kobiet to moze lepiej ,ze
                                              nie wiem?Pozdrawiam
                                              • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 21.02.08, 17:32
                                                Wstrzasnelo by. Moze. Ale nie z powodow o ktorych myslisz
                                                • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 21.02.08, 17:57
                                                  xxyy0@op.pl
                                                  • teletoobis Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 21.02.08, 18:03
                                                    poszla kopia tego, co probowalem wczesniej
                                                  • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 21.02.08, 18:06
                                                    dziekuje ,przeczytam
                                                    Ale odp innym rzaem bo dzis juz uciekam i tak za duzo czasu tu siedze/Stanowczo
                                                    za dlugo .
                                                    Wyjezdzam i musze jeszcze zrobić zakupy:)Do '''zobaczenia''
    • mam_py_tanie1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 10:42
      Zawsze młoda zgrabna kobieta rajcuje starszego faceta. Tylko kto powie kiedy to
      już się jest starszym.W głowie zawsze pozostaje się młodym. Czy "Beton" to już
      starszy facet? Pewnie wydaje mu się że nie. Ale co powie o nim 16-stka?
      starszy facet jest ok, jezeli to tylko metryka a nie zmeczenie materialu
      • grzech_o_1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:29
        Oczywiście, to trudno wyważyć bo nie da się tego ując w zadne ścisłe
        ramy. Ale tak przykładowo. Nie zwiążę sie z kobetą 30_letnią, skoro
        moja córka ma 36 lat. Bo uważam, że to by była już etyczna
        patologia. Ale z drugiej strony, nie widzę problemu by się związać z
        kobietą która ma np 47 czy 50 lat. Oczywiście to rozważania
        teoretyczne.
        • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:32
          Nigdy nie mów ..nigdy ..Grzech..:))
          mzagro.wrzuta.pl/audio/nAUW6vOQHV/
          • grzech_o_1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:37
            M swoim przypadku już to mogę powiedzieć z całą pewnością.:)))
            • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:44
              grzech_o_1 napisał:

> M swoim przypadku już to mogę powiedzieć z całą pewnością.:)))

Nie byłabym taka ..pewna ..:)
              Nad wszystkim czuwa maleńki niewidomy Amor, dzierżący w dłoni napięty łuk....:))
              pl.youtube.com/watch?v=FN_O8Nq_gJI
              • grzech_o_1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:50
                Iskierko, mnie zaamorował przeszło 30 lat temu. I strzała ciągle
                tkwi tak głęboko, że za nic nie da się wyciągnąć.:)))
    • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 11:42
      4_sylwi..:))
      Napewno związek z duża różnicą wieku ...wymaga odwagi i pewnej
      determinacji....))))
      Nawet jeżeli najbliżsi akceptują to i tak pojawia się pytanie:co będzie za kilka
      lat? Nie wiadomo.
      Mój mąż jest 11 lat starszy ode mnie .W tym roku kończy 40 lat!!>staruszek Pan<:)
      Każdy swój grymas czy ..uśmiech wiemy jak tłumaczyć:)
      Nigdy nie przeszkadzala mi różnica wieku .
      Zależy to tylko od nas samych i od tego co oczekujemy od partnera.))))
      Miłość nie zagląda w metrykę .Takie związki mogą być ..szczęśliwe.:))
      Pozdrawiam:))
      pl.youtube.com/watch?v=9drur6wypAI
      • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:02
        Odważan jesteś Iskierko 11lat to duza roznica Ale najwazniejsze jest zrozumienie
        w zwiazku Pozdrawiam
      • marijola1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:09
        Nie piszę na forum długo,ale takich wątków widziałam juz
        kilka.Wszystkie podobne.No bo co tu można powiedzieć? Przecież
        to,jakiego partnera sobie dobierzemy,jest sprawą bardzo
        indywidualną.Argumentacja,że związek się na pewno rozpadnie,bo
        róznica wieku za duża i przyjdzie się w końcu za młodszymi
        rozglądać,jest bzdurna.Bo rozpada się masa związków,gdzie różnica
        wieku jest znikoma.Czy na to w ogóle istnieje jakaś reguła?
        Ja osobiście nie jestem zwolenniczką zbyt dużej róznicy wieku.Ale to
        wcale nie oznacza,że potępiam takie pary i wróżę im niehybny
        rozpad.Bo mówiąc brzydko gó.. wiemy co będzie i jak się komu
        pożycie ułoży :)
        • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:12
          Ja nie widzialam -pisze tu krotko
          Nie ma reguly bo zwiazku w tym samym wieku jak i z duza roznica moga sie rozpaść
          Wiem o tym .Jednak psychologowie twirdza ze wieksze szanse na rozpad zwiazkow
          maja wlasnie te z duza roznica wieku ,niestety .Pozdrawiam
          • bura.kocica Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:20
            Fajnie jest jak mężczyzna jest starszy:)
          • grzech_o_1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:23
            Sylwi, nie znam statystyk rozwodowych uwzgledniających różnicę wieku
            między partnerami. Ale długo żyję na tym świecie i nie znam
            przypadku rozpadu małżeństwa w ktorym mężczyzna jest nawet
            kilkanaście lat starszy. A znam nawet parę, gdzie facet jest starszy
            o 16 lat.
            Natomiast jak wiadomo, sądy rodzinne sa zawalone pozwami rozwodowymi.
          • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:25
            Sylwi>>:)
            Wiadomo ,ze psychologia zajmuje się róznymi ..badaniami..:)
            Teoria teorią a w praktyce wygląda to róznie :)
            Moja przyjaciółka - młodsza ode mnie cztery lata - jest psychologiem i żoną
            ..trzynaście lat młodszą od swojego ...męża...:)))
            pl.youtube.com/watch?v=WISX2oSExIA
            • grzech_o_1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:35
              Iskierko. Powiedzmy sobie prosto. Masz 29 lat a mąż 40. Jaka to
              różnica? W czym się objawia, wedle mniemania wielu? Czym się będzie
              objawiać jak będziecie mieli po 40 i 50 lat? Niczym i w niczym. Ale
              aż dziw bierze, jak wielu nie przyjmuje, że między ludźmi istnieje
              takie uczucie jak - miłość. I trwa dziesiątkami lat, na dobre i na
              złe.
              Pozdrófka Iskierko.:)))
              • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:41
                grzech_o_1 napisał:

> Iskierko. Powiedzmy sobie prosto. Masz 29 lat a mąż 40. Jaka Ale
                > aż dziw bierze, jak wielu nie przyjmuje, że między ludźmi istnieje
                > takie uczucie jak - miłość. I trwa dziesiątkami lat, na dobre i na
                > złe.
                > Pozdrófka Iskierko.:)))

Miłość zwycięży ..wszystko ..:))
                Miłego ..dnia:))
                pl.youtube.com/watch?v=ZxEazBfPVFg&feature=related
                • grzech_o_1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:52
                  Pozdrowionka dla przyjaciółki, pani psycholog i jej męża, czyli dla
                  państwa A i M.
                  Dzionka Iskierko.:)))
                  • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:00
                    grzech_o_1 napisał:

> Pozdrowionka dla przyjaciółki, pani psycholog i jej męża, czyli dla
                    > państwa A i M.
                    > Dzionka Iskierko.:)))

Dziekuję ..przekażę ...:))
                    Milego dnia ..też już zmykam :))
                    Dziś mam wolny dzień od ..wykładów:))
                    pl.youtube.com/watch?v=c7-AfasYhvQ
            • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:37
              To widze Iskierko ,ze 'starsi panowie' imponuja Wam:)
              Pozdrawiam i ide popracowac troszeczke:)
              • grzech_o_1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:41
                Sylwio. Czy dla 30 letniej kobirty 40_letni mężczyzna jest 'starszym
                panem'?
                A w dodatku jeszcze istnieje na tym padole coś takiego, jak uczucie
                miłości między ludźmi. Szczęściem, nie zanikło jeszcze całkowicie.
                • bura.kocica Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 12:53
                  ja zaraz będę miała 30 i wiem, że tacy ok 40-tki sa najfajniejsi;
                  przynajmniej w moim przypadku:)
                  • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:03
                    bura.kocica napisała:

> ja zaraz będę miała 3o
                    To tak jak ...ja ,skończę 31 grudnia !!:))
                    Aż się boje tej magicznej ..trzydziestki ...<hah:))
                    Pozdrawiam:))
                    pl.youtube.com/watch?v=tXXMSq-b5Yk&feature=related
                    • grzech_o_1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:05
                      Iskierko. Dopiero najpiękniejsze lata przed Tobą.:)))
                      • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:07
                        grzech_o_1 napisał:

> Iskierko. Dopiero najpiękniejsze lata przed Tobą.:))

Mój kochany Tatko tez mnie zawsze tak ...pociesza....:)))
                        Ale dla niego ..wiadomo zawsze będę ..mała dziewczynką...:))
                        pl.youtube.com/watch?v=Xj4iOjZBx1E
                        • grzech_o_1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:30
                          Bedziesz wspominać słowa tatki i moje. I będziesz nam przyznawać
                          rację.:)))
                    • bura.kocica Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:07
                      ja sie nie boję, czekam z niecierpliwością,
                      wtedy zacznę szukać po 40-tce:))))
                      • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:10
                        bura.kocica napisała:

> ja sie nie boję, czekam z niecierpliwością,
                        > wtedy zacznę szukać po 40-tce:))))

A Ja chciałabym mieć znów .. 15 -20 lat>:)
                        Nie szukam już..ten 'problem' mam z głowy, znalazłam :)
                        pl.youtube.com/watch?v=Xj4iOjZBx1E
                        -
                        "(..)..z łez ocieraj cudze oczy,chociaż twoich nie otarto..."
                        • bura.kocica Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:14
                          ja też znalazłam, mlodszego:)
                          dla mnie to nie problem, przyjemność
                          • iskierka_radosci Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:19
                            bura.kocica napisała:

> ja też znalazłam, mlodszego:)
                            > dla mnie to nie problem, przyjemność

Wlasciwie to nie szukałam ..ON mnie ..znalazł:))
                            Młodsi ..prawdę powiedziawszy nigdy mnie nie ..interesowali ))
                            Zastanawiam sie do dziś ..dlaczego ?..może dlatego ,ze mam 10 lat starszego
                            ..brata???:))
                            Może kiedyś ...się to zmieni??:) >zainteresowania<
                            Uciekam , do widzenia ...:))
                            pl.youtube.com/watch?v=JtA9Js-22ko
                            • pytanie-o Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 15:26
                              iskierka_radosci napisała:

> bura.kocica napisała:
                              >
                              > > ja też znalazłam, mlodszego:)
                              > > dla mnie to nie problem, przyjemność

Slyszalem ze kobiety lubia byc zdobywane i zawsze sie z tym nie zgadzalem To
                              prawda One same poluja
                              Nie ma w nich zadnej kobiecosci Coraz wiecej ' bab w spodniach' a nie kobiet
                              Stworca sie pomylil co do ich plci:)
                              • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 17:15
                                • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 17:18
                                  ''pytanko-o'' To ,że napisała że szukać lubi ,ze psrawia jej to przyjemnośc jak
                                  i to ,że i znalazla mlodszego nie upowaznia cie do pisania w taki sposob o
                                  kobietach!
                              • bura.kocica Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 17:21
                                koty polują, u kobiet nazwałabym to inaczej
                                • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 21.02.08, 17:27
                                  bura.kocica napisała:

> koty polują, u kobiet nazwałabym to inaczej

Kobiety napewno nie poluja ,przynajmniej ja tego nie robie :)
    • aga-43 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:37
      Nigdy bym nie wyszla za maz za duzo starszego mezczyzne .
      • bura.kocica Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 17:24
        nawet jakbyś sie w nim zakochała?
    • meczywor Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 13:49
      .Facet starszy ma wiecej doswiadczenia,potrafi dac kobiecie o wiele wiecej niz
      chlopak,ktory ma np.20-cia lat.Kobieta przy takim facecie czuje sie calkowicie
      bezpieczna i wyluzowana.Nie boi sie z nim kochac nawet bez zabezpieczen,a przez
      to sex z nim jest dla niej czyms fascynujacym.Dla starszego faceta z kolei to
      wyzwanie,ktore konczy sie zazwyczaj powodzeniem.Starszy facet przy atrakcyjnej
      mlodej kobiecie wznosi sie na wyzyny swoich umiejetnosci i zaspokaja ja pod
      kazdym wzgledem.Nie ukrywajmy,ze w zwiazku liczy sie dobry sex,na ktory moze
      liczyc zawsze mloda kobieta od starszego od siebie faceta.Ponadto ze starszym
      facetem latwo mlodej dziewczynie o wszystkim porozmawiac.on ja zawsze wyslucha i
      moze zawsze cos madrego doradzic.Starszy facet potrafi sie zachowac,ma wiecej
      juz rozsadku niz mlodzieniec.Jest tez w pewnym rodzaju dzentelmenem,wie czego
      kobieta pragnie i to jej daje
    • jul-2468 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 15:34
      Cześć. Z uwagą przeczytałam to co napisała 4_sylwi. Uważa że takie
      związki maja przyszłość. U mnie w rodzinie przeważnie między
      partnerami jest duża różnica wieku. Ja swojego męża poznałam gdy
      miałam zaledwie 20 lat, a on miał 32 z tego wynika że jest między
      nami 12 lat różnicy. Mojaj mama i otoczenie bardzo sprzeciwiali się
      temu związkowi, jednak ja uważalam że to ja mam rację i postanowiłam
      na przekór wszystkiemu związać się z nim. Kiedy mama go lepiej
      poznała zaakceptowała nasz związek. Obecnie jestem 10 lat po ślubie
      i nie wyobrażam sobie że mogłabym być z kimś innym. Migę jeszcze
      dodać, że należy dać szansę takiemu związkowi, bo może okazać się ze
      następny z młodszym przyniesie więcej rozczarowań niż jakby było się
      z tym którego się kocha, chociaż dzieli ich duża różnica wieku.
      • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 16:28
        Jul Ja tez tak mysle ale moja rodzina jest przeciwna temu zwiazkowi Rowniez
        rodzice tego chlopka sa przeciwni .
        • jul-2468 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 20:21
          4_sylwi bardzo mi przykro.Nie rozumię stanowiska rodziny tego
          chłopaka. Mam nadzieję, że jednak uda się dojść do porozumienia, bo
          w tym wszystkim przeciez nie chodzi o to co mówią rodzice, ale o
          szczęście tych dwojga, którzy się kochają. Należy dać im szansę, a
          nie z góry skazywać na przegraną. Trzymam kciuki za pomyślne
          rozwiązanie tej trudnej sytuacji.
          • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 21.02.08, 17:12
            Dziekuje jul-2468.Pozdrawiam serdecznie .
    • kwiato-stan29 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 20.02.08, 19:39
      Moja Mam jest kilkanascie lat mlodsza od Taty .Roznica wieku nie jest wazna w
      zawiazku tylko zrozumienie .Pozdrawiam
      • 4_sylwi Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 21.02.08, 17:13
        kwiato-stan29 napisała:

> Moja Mam jest kilkanascie lat mlodsza od Taty .Roznica wieku nie jest wazna w
        > zawiazku tylko zrozumienie .Pozdrawiam

Mam to samo zdanie Kwiatostan Dziekuje
    • o.hiacynta Re: różnica wieku miedzy partnerami 21.02.08, 23:38
      Ja zawsze miałam jakieś zboczenie(a może normalność)w tej kwestii.
      Jak byłam siksa (18-25 lat) wypatrywałam starszych, bo byli
      madrzejści, stabilni i czułam sie bezpiecznie. Jak przekroczyłam lat
      30ci nastąpił odwrót w druga stronę i rajcowali mnie młodsi, bo ja
      sie czułam mądra, stabilna i bezpieczna. Chodzi o to żeby żeby
      ludzie sie czuli ze sobą dobrze, żeby sie spełniali przy sobie, żeby
      czuli sie szczęśliwi w związku. Różnica wieku nie ma tu żadnego
      znaczenia, choć lepiej dopilnować żeby siksa (19 lat)dorosła bez
      takich zobowiazań jak małżeństwo. Ma jeszcze trochę czasu do
      określenia własnych zainteresowań poza związkowych i kierunku
      rozwoju. I spokojnie, ja jestem panna co tak rozsądnie myślała ale
      teraz to juz jest ten.... napewno..... tylko 5 lat młodszy ;-).
    • m-mmm Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 23.02.08, 23:05
      W związkach, o których mowa, jest nieco łatwiej, ponieważ- przeważnie-jedno z
      partnerów jest już "ustawione" finansowo i zawodowo. Nie dorabiają się od
      przysłowiowej łyżki, jedno ma więcej doświadczenia życiowego z racji wieku
      itd.Jednocześnie nie poddaję w wątpliwość ich miłości i życzę powodzenia.
    • irmilkaa Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 23.02.08, 23:09
      Bylam z męzczyzną młodszym ode mnie o 8 lat...gdyby nie ludzie i plotki...
    • ja.28 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 28.02.08, 18:08
      Nigdy bym sie nie zwiazala ze starym capem Mam na mysli starszego jak 5, 6 lat
      odemnie!!
      • mam_py_tanie1 Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 29.02.08, 00:36
        Stary cap?
        Nie masz innych okreslen dot.mezczyzn??
    • lacido Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 29.02.08, 08:51
      wiek nie jest istotnym tylko doświadczenie życiowe, jesli facet jest po
      przejściach moze negatywne podejście do kobiet przenosić na nową partnerkę i to
      czasem jest nie do przełknięcia.
      Co do załamania takiego faceta po tym jak go młoda laska zostawi.... nie
      czarujmy isie facet zawsze znajdzie sobie jakaś kobietę
    • ona.op Re: Duza roznica wieku miezy partnerami 12.03.08, 11:41
      Sadze ze roznica wieku nie ma nic do rzeczy Rodziece zle robia ze zabraniaja
      takim ludziom sie spotykac .Moja mam jest mlodsza od Taty 15 lat i zyja tyle lat
      w zgodzie i sa dobrym malzenstwem do dzis Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka