debi_bebi 12.03.08, 00:59 Raz Mistrz powiedział: - Gdy potrafisz śmiać się życiu w twarz, stałeś się władcą świata - tak jak człowiek, który gotów jest na śmierć. A. de Mello - "Minuta Nonsensu" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
literka102 Re: Minuta nonsensu ? 12.03.08, 01:32 Zaciekawiony uczeń prosił: - Wymień jakąś cechę, po której można poznać, kiedy człowiek jest oświecony. Mistrz odrzekł: - Oto jeden sposób - Pomyśl nad zadawaniem pytania: "Czy ja jestem szalony, czy też wszyscy inni?" Inni;0))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
debi_bebi Re: Minuta nonsensu ? 12.03.08, 16:11 Po oswieceniu okazalo sie, ze jestem oslem :) Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: Minuta nonsensu ? 12.03.08, 17:32 Książę nie powinien porzucać dobrego, gdy można, lecz umieć czynić zło, gdy trzeba. Niccolo Machiavelli - "Książę" Odpowiedz Link Zgłoś
tini_1 Re: Minuta nonsensu ? 12.03.08, 18:28 Cytat z "Ksiegi nonsensu" :) ------------------------- Ale co to jest nonsens? Może uda nam się to zrozumieć, "jeśli patrzeć będziemy na świat z tej drugiej strony", jak pisze Chesterton, i gdy wówczas ujrzymy, że "ptak jest kwiatem, który oderwał się od łańcucha łodygi i uleciał, człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
pluskwaparszywka Re: Minuta nonsensu ? 12.03.08, 18:48 "łatwiej patyk pocienkować, niż go potem pogrubasić." "za chwilę dalszy ciąg programu" Odpowiedz Link Zgłoś