09.08.08, 20:23
Znalazlam na innym forum i nie moge sie otrzasnac.
Obejrzyjcie sami:

prawica.net/node/13109
Obserwuj wątek
    • diabollo Re: SZOK!!! 09.08.08, 21:18
      maria421 napisała:

> Znalazlam na innym forum i nie moge sie otrzasnac.
      > Obejrzyjcie sami:
      >
      > prawica.net/node/13109

Czcigodna Mario,

Cieszę się, że zauważasz fakt istnienia nacjonalistycznego ekstremizmu
      polsko-katolickiego.

Kłaniam się nisko.
    • kann2 Re: SZOK!!! 09.08.08, 22:10
      Eee tam, szok. Ja też uważam, że pogrzeb Profesora w katedrze,
      celebrowany przez trzech biskupów, to znaczna przesada była.
      • maria421 Re: SZOK!!! 09.08.08, 22:55
        kann2 napisał:

> Eee tam, szok. Ja też uważam, że pogrzeb Profesora w katedrze,
        > celebrowany przez trzech biskupów, to znaczna przesada była.

Ale nie szykujesz lopaty po to, zeby go z grobu wykopac, nie domagasz sie
        dymisji kardynala Bertone, nie uwazasz katedry za miejsce sprofanowane, prawda?
      • diabollo Re: SZOK!!! 10.08.08, 17:33
        kann2 napisał:

> Eee tam, szok. Ja też uważam, że pogrzeb Profesora w katedrze,
        > celebrowany przez trzech biskupów, to znaczna przesada była.

Sama widzisz, czcigodna Mario, ten performas z łopatami to tylko skrajne
        wyrażenie tego, co myślą porządni Prawdziwi Polacy-Katolicy.

Kłaniam się nisko.
        • maria421 Re: SZOK!!! 10.08.08, 20:39
          diabollo napisał:

> kann2 napisał:
          >
          > > Eee tam, szok. Ja też uważam, że pogrzeb Profesora w katedrze,
          > > celebrowany przez trzech biskupów, to znaczna przesada była.
          >
          > Sama widzisz, czcigodna Mario, ten performas z łopatami to tylko skrajne
          > wyrażenie tego, co myślą porządni Prawdziwi Polacy-Katolicy.
          >
          Diabollo, nie prowokuj.
          • diabollo Re: SZOK!!! 11.08.08, 08:07
            maria421 napisała:

> diabollo napisał:
            >
            > > kann2 napisał:
            > >
            > > > Eee tam, szok. Ja też uważam, że pogrzeb Profesora w katedrze,
            > > > celebrowany przez trzech biskupów, to znaczna przesada była.
            > >
            > > Sama widzisz, czcigodna Mario, ten performas z łopatami to tylko skrajne
            > > wyrażenie tego, co myślą porządni Prawdziwi Polacy-Katolicy.
            > >
            > Diabollo, nie prowokuj.

Gdzie tu prowokacja? Kościół Katolicki to nie tylko wianki na głowach
            dziewczynek idących do pierwszej komunii.

To także znacząca ideologiczna siła w Polsce, pretendująca do bycia Najwyższą
            Moralną Wyrocznią, pazerną materialnie i żerującą jak pasożyt na państwie
            polskim; zdominowana jest przez schizofreniczny sposób myślenia biskupów i
            całego kleru tzw. "oblężonej twierdzy", która z lepszym lub gorszym skutkiem
            usiłuje szerzyć strach i nienawiść wśród ludzi.

Przykład sama zamieściłaś w formie audio-video.

Kłaniam się nisko.
            • maria421 Re: SZOK!!! 11.08.08, 09:13
              diabollo napisał:

> Gdzie tu prowokacja? Kościół Katolicki to nie tylko wianki na głowach
              > dziewczynek idących do pierwszej komunii.
              >
              > To także znacząca ideologiczna siła w Polsce, pretendująca do bycia Najwyższą
              > Moralną Wyrocznią, pazerną materialnie i żerującą jak pasożyt na państwie
              > polskim; zdominowana jest przez schizofreniczny sposób myślenia biskupów i
              > całego kleru tzw. "oblężonej twierdzy", która z lepszym lub gorszym skutkiem
              > usiłuje szerzyć strach i nienawiść wśród ludzi.
              >
              > Przykład sama zamieściłaś w formie audio-video.
              >

Tak tak, Diabolciu, trzech facetow z lopatami pod kosciolem domagajacych sie
              dymisji watykanskiego kardynala to jest zerujacy na panstwie polski Kosciol
              A poza tym mam nadzieje ze sie dobrze czujesz.
              • diabollo Przykład pazerności Kościoła... 11.08.08, 17:32
                Działka za bezcen. Dla zakonnic

Działka za bezcen. Dla zakonnic 47 hektarowa działka w Warszawie nie zawsze
                kosztuje majątek. Czasem wystarczy 65 zł za metr kwadratowy. Po tak atrakcyjnej
                cenie Zakon Sióstr Elżbietanek kupił 47 haktarów na Białołęce.

Jak kupić w Warszawie 47.- hektarową działkę prawie za bezcen? Wystarczy być
                członkiem jednej z kościelnych instytucji. 10 czerwca tego roku Komisja
                Majątkowa przy MSWiA składająca się z przedstawicieli Urzedu ds. Wyznań i
                Sekretariatu Episkopatu Polski przyznała Zgromadzeniu Sióstr Elżbietanek w
                Poznaniu dwie działki budowlane należące do Agencji Nieruchomości Rolnych w
                zamian za utracone grunty. Siostry elżbietanki weszły w posiadanie działki na
                warszawskiej Białołęce. Chodzi o teren, który zaproponowano władzom miasta pod
                budowę Stadionu Narodowego. Kiedy propozycje odrzucono władze dzielnicy
                postanowiły przeznaczyć teren na cele rekreacyjo-sportowe. Teraz zmiast
                dzieciaków na działce zadomowią się siostry zakonne. Spore kontrowersje wywołał
                nie tylko fakt samego oddania ziemi zakonowi, ale to na jaką kwotę wyceniono
                grunt pod działkę. Nieruchomość o pow. ponad 47 ha położoną w bardzo atrakcyjnym
                pod względem budowlanym obszarze (w bezpośrednim sąsiedztwie planowanych tras:
                Mostu Północnego i Olszynki Grochowskiej) wyceniono na śmieszną kwotę 65 zł za
                metr kwadratowy. Podczas gdy średnie ceny nieruchomości w tym obszarze to ok.
                520 zł. Sprawę bezprawnej grabieży majątku państwowego skierowali do prokuratury
                burmistrz i radni warszawskiej Białołęki. O incydencie wiedzą również: CBA, ABW,
                prezydent Warszawy, wojewoda i marszałek województwa. Całej sprawie smaczku
                dodaje fakt, że to nie pierwszy przykład wyjątkowego uprzywilejowania władz
                kościelnych.

Adres do artykułu:
                www.superstacja.tv/e2e41a49959e64830619a01523a981be,video,show

Jeżeli 1ha to 10 tys. metrów kwadratowych, oznacza to, że tylko w zeszłym
                tygodniu Kościół Katolicki wyślizgał Państwo Polskie na majątku wartym ładnie
                ponad dwieście milionów złotych.

A przecież słynna Komisja działa już kilkanaście lat i coś nasycić apetytu
                Kościoła nie może...
                Rodzi się więc chyba naturalne podejrzenie, że owa Komisja potrzebna jest władzy
                do wypłacania łapówek, za które owa władza kupuje przychylność bądź przychylną
                neutralność Episkopatu.

Może martwić jednak, że jeżeli PO musi już płacić Kościołowi łapówki (czy
                haracze?) aby chronić swoje polityczne interesy, dlaczego partia, posłowie i
                wysocy urzędnicy tej partii nie zrobią "zrzutki" ze swoich niemałych dochodów,
                tylko razem z Kościołem muszą grabić Państwo z jego majątku?

Choć mnie nie dziwi, że ani pissowska opozycja, ani CBA, ani ABW, ani NIK, ani
                żadna prokuratura tymi mafijnymi uładami się nie zajmie.

Kościół, Rodacy, będzie Was dalej grabił, dopóki jego znaczenie
                społeczno-polityczne będzie nadal na tyle silne, że politycy będą musieli
                zabiegać o jego względy.

Paradoksalny wniosek z tego można wyciągnąć, że wbrew temu, co Wam wciska
                Buc-Kaczyński, faktycznie patriotyczne zachowania zgodne z interesem Państwa
                Polskiego przejawiają u nas antyklerykałowie, ateusze, agnostycy, innowiercy,
                lewicowe feministki, oraz lezby i pedały po coming-outcie... (o coming-outcie
                aborcjonistek chyba jeszcze nikg w Polsce nie słyszał).

Kłaniam się nisko.
                • maria421 Re: Przykład pazerności Kościoła... 11.08.08, 18:02
                  Diabollo, czyzbys przeoczyl ten szczegol?:

"dwie działki budowlane należące do Agencji Nieruchomości Rolnych w
                  > zamian za utracone grunty."

Moze napiszesz tez cos o tych utraconych gruntach i ich obecnej wartosci?
                  • a000000 Re: Przykład pazerności Kościoła... 11.08.08, 18:37
                    no...sąsiedztwo planowanych tras mostu północnego i olszynki grochowskiej to nie
                    są atrakcyjne tereny budowlane,.... chyba, że ktoś pasjami uwielbia miejski ruch
                    autostradowy.....hehehe 100 śmierdzących i ryczących pojazdów na minutę...

ciekawi mnie bardzo, jakiej wartości były utracone działki, w którym miejscu
                    leżą i co na nich zbudowano....
                    • diabollo Re: Przykład pazerności Kościoła... 11.08.08, 21:50
                      a000000 napisała:

> no...sąsiedztwo planowanych tras mostu północnego i olszynki grochowskiej to ni
                      > e
                      > są atrakcyjne tereny budowlane,.... chyba, że ktoś pasjami uwielbia miejski ruc
                      > h
                      > autostradowy.....hehehe 100 śmierdzących i ryczących pojazdów na minutę...
                      >
                      > ciekawi mnie bardzo, jakiej wartości były utracone działki, w którym miejscu
                      > leżą i co na nich zbudowano....

Pecunia, jak to mawiali Rzymianie, non olet.

Kłaniam się nisko.
                  • diabollo Re: Przykład pazerności Kościoła... 11.08.08, 21:59
                    maria421 napisała:

> Diabollo, czyzbys przeoczyl ten szczegol?:
                    >
                    > "dwie działki budowlane należące do Agencji Nieruchomości Rolnych w
                    > > zamian za utracone grunty."
                    >
                    > Moze napiszesz tez cos o tych utraconych gruntach i ich obecnej wartosci?

No, jasne czcigodna Mario, za reformę rolną sprzed 70 lat polskie społeczeństwo
                    będzie w nieskończoność "płacić" Kościołowi i tylko Kościołowi, który
                    "odzyskuje" "rekompensaty" za grunty zabrane Kościołowi przez państwo Pruskie i
                    200 lat temu, czyli dawno i nieprawda.

Grabierz majątku państwowego zawsze znajdzie jakieś dobre uzasadnienie,
                    szczególnie w imię Boga i Najjaśniejszej Panienki.

Kłaniam się nisko.
                    • maria421 Re: Przykład pazerności Kościoła... 11.08.08, 22:16
                      Diabollo, grabiezy dokonali ci, ktorzy zabrali prawowitym wlascicielom ich
                      majatek, obojetnie czy ten majatek nalezal do Kosciola, do Zydow, czy do
                      ziemianstwa.

• diabollo Re: Przykład pazerności Kościoła... 11.08.08, 22:54
                        maria421 napisała:

> Diabollo, grabiezy dokonali ci, ktorzy zabrali prawowitym wlascicielom ich
                        > majatek, obojetnie czy ten majatek nalezal do Kosciola, do Zydow, czy do
                        > ziemianstwa.

Żydzi nie mieli gruntów.
                        A Kościół i tzw. ziemiaństwo mieli wielowiekową tradycję w okradaniu państwa i
                        "prywatyzowaniu" poprzez nadania mienia państwowego.
                        Kościół jak widaca do tej chlubnej feudalnej tradycji.

Kłaniam się nisko.
                        • maria421 Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 09:45
                          diabollo napisał:

> Żydzi nie mieli gruntów.

Nie mieli gruntow rolnych. Mieli grunty na ktorych staly kamienice i fabryki.

> A Kościół i tzw. ziemiaństwo mieli wielowiekową tradycję w okradaniu państwa i
                          > "prywatyzowaniu" poprzez nadania mienia państwowego.
                          > Kościół jak widaca do tej chlubnej feudalnej tradycji.

Mowisz jak komuch.

• omat_koboska Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 14:15
                            > Mowisz jak komuch.

Mniej ważne JAK, ważne CO. A w tym wypadku CO=PRAWDA.
                            • maria421 Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 14:32
                              omat_koboska napisał:

> > Mowisz jak komuch.
                              >
                              > Mniej ważne JAK, ważne CO. A w tym wypadku CO=PRAWDA.

Prawda jest ze chodzilo o ZWROT MAJATKU.
                              Co Diabollo raczyl pominac.
                              • marcinlet Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 15:10
                                maria421 napisała:
                                > Prawda jest ze chodzilo o ZWROT MAJATKU.
                                A ja chcę np. zwrotu majątku, który moi przodkowie przez stulecia
                                przeznaczali na zapłacenie dziesięciny Kościołowi.
                                • a000000 Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 15:27
                                  marcinlet napisał:

> A ja chcę np. zwrotu majątku, który moi przodkowie przez stulecia
                                  > przeznaczali na zapłacenie dziesięciny Kościołowi.

a ja chcę zwrotu składek płaconych na ZUS. Pobieranych też zgodnie z
                                  obowiązującym prawem i też wbrew mojej, i moich wstępnych, woli.
                                  • omat_koboska Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 16:13
                                    I w tymproblem. Wszyscy chcą, ale dostaje tylko jeden.
                                    • diabollo Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 17:33
                                      omat_koboska napisał:

> I w tymproblem. Wszyscy chcą, ale dostaje tylko jeden.

Otóż-to, czcigodny Omat_koboska.

Kłaniam się nisko.
                              • a000000 Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 15:36
                                > Co Diabollo raczyl pominac.

także pominął kwestię wielkości przedmiotowego majątku.... ile są warte dziś
                                tereny i budynki zrabowane zakonowi? Ile zakon utracił pożytków?

A co do wyceny m2 terenu z Agencji Własności Skarbu Państwa - nie są to kwoty
                                rynkowe.
                                Prawdopodobnie tyle jest ta ziemia warta - a cena ziemi prywatnie sprzedawanej
                                jest efektem spekulacji.
                                Co plan zagospodarowania widzi na tych terenach? Park z rekreacją??? A więc
                                zakonnice będą MUSIAŁY ten park zrobić. Prawdopodobnie teren się nie nadaje do
                                zamieszkania. Co nie jest takie dziwne zważywszy sąsiedztwo dwóch wielce
                                ruchliwych inwestycji drogowych.

I ZANIM zaczniecie wieszać psy na zakonnicach i Agencji - dowiedzcie się za jaki
                                majątek teren jest zamieniany.
                                • omat_koboska Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 16:16
                                  > A co do wyceny m2 terenu z Agencji Własności Skarbu Państwa - nie są to kwoty
                                  > rynkowe.
                                  > Prawdopodobnie tyle jest ta ziemia warta - a cena ziemi prywatnie sprzedawanej
                                  > jest efektem spekulacji.

A ja myślałem, tak mnie na ekonomii uczyli, że to RYNEK definiuje WARTOŚĆ. Mówili mi też, że tyle jest coś warte, ile ktoś chce za to dać.

> Co plan zagospodarowania widzi na tych terenach? Park z rekreacją??? A więc
                                  > zakonnice będą MUSIAŁY ten park zrobić.

Nie rozśmieszaj mnie. Na cholere zakonnicom park i jego utrzymanie???? Przecież zaraz wystąpią o zgodę na zmianę planu i pierdykną tam jakiś budynek, który zaraz wynajmą za ciężką gotówę.
                                  • maria421 Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 16:31
                                    omat_koboska napisał:

> A ja myślałem, tak mnie na ekonomii uczyli, że to RYNEK definiuje WARTOŚĆ. Mówi
                                    > li mi też, że tyle jest coś warte, ile ktoś chce za to dać.

O wartosci katastralnej Cie nie uczyli?
                                    • omat_koboska Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 16:42
                                      No ale po jakiej wartości powinno się rozliczać "zwroty majątku" jesli nie po rynkowej?

Gdyby tak bogobojen siostrzyczki miały dostać w gotówce zamiest w naturze, to zaraz by rejwach podniosły. No bo za taką gotówkę, w życiu takiego gruntu by nie kupiły.
                                      • maria421 Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 17:17
                                        omat_koboska napisał:

> No ale po jakiej wartości powinno się rozliczać "zwroty majątku" jesli nie po r
                                        > ynkowej?

Jak w tym przypadku powinno byc nie wiem, nie znam przepisow, w kazdym razie
                                        jezeli dzialka nalezala do panstwa, i miala przez panstwo wyceniona wartosc
                                        katastralna a nie byla objektem przetargu, to moze liczyla sie wartosc katastralna.
                                        Nic zreszta nie wiemy, czy zwrot majatku w takiej formie naprawde rekompensowal
                                        majatek utracony w innym miejscu.

> Gdyby tak bogobojen siostrzyczki miały dostać w gotówce zamiest w naturze, to z
                                        > araz by rejwach podniosły. No bo za taką gotówkę, w życiu takiego gruntu by nie
                                        > kupiły.

A moze zadowolilyby sie po prostu odzyskaniem tego samego gruntu, ktory im
                                        zagrabiono?
                                        • omat_koboska Re: Przykład pazerności Kościoła... 13.08.08, 10:44
                                          Baba swoje, dziad swoje. Ale nie będę tu ciągnął tego wątku, bo to bez sensu, gdyż o tym samym rozprawiamy na KiRze, może tam się uda?
                          • diabollo Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 17:26
                            maria421 napisała:

> diabollo napisał:
                            >
                            >
                            > > Żydzi nie mieli gruntów.
                            >
                            > Nie mieli gruntow rolnych. Mieli grunty na ktorych staly kamienice i fabryki.

I co? I dostali kopa w dupę na "dowidzenia". Jak z resztą wszyscy więksi
                            fabrykanci bez względu na korzenie etniczne.
                            I to jest najlepszy dowód na to, że nie mamy doczynienia z żadną "rekompensatą",
                            tylko z przekrętem i łapówką dla Kościoła.

Bo albo oddaje się wszystkim na tych samych zasadach, albo nie oddaje się nikomu
                            na tych samych zasadach.
                            Kiedy jedni dostają kopa w dupę, a inni wyprowadzają setki milionów złotych
                            (przez te 17 lat zrobiło się pewnie "miliardów"), to mamy aferę wyprowadzania
                            majątku państwowego.

Poza tym Kościół Katolicki to nie był jakiś prywatny właściciel dóbr, lasów,
                            gruntów, nieruchomości jak wszystkie większe polskie rodziny arystokratyczne
                            złodzei i zdrajców, czy też fabrykantów takich jak Hippolit Cegielski czy inny
                            Izrael Poznański.

Dobra Kościelne w wielu krajach zostały znacjonalizowane.
                            I chyba trudno sobie wyobrazić, że dzisiaj którykolwiek żyjący członek kleru
                            może czuć się pokrzywdzony nacjonalizacją dóbr kościelnych przed 200 czy nawet
                            70ciu laty.
                            I dlatego nikomu nie przychodzi do głowy, że Włosi oddadzą Kościołowi Państwo
                            Kościelne w granicach sprzed 200 lat.

Tylko u nas aferzyści śmiesznie poprzebierani w czarne suknie i fioletowe pasy,
                            z tandetnymi pierścionkami na palcach handlują z politykami z MSWiA
                            "rekompensaty" od dzisiejszej RP za ziemie i dobra zabrane Kościołowi
                            Katolickiemu przez króla Prus.

> > A Kościół i tzw. ziemiaństwo mieli wielowiekową tradycję w okradaniu pańs
                            > twa i
                            > > "prywatyzowaniu" poprzez nadania mienia państwowego.
                            > > Kościół jak widaca do tej chlubnej feudalnej tradycji.
                            >
                            > Mowisz jak komuch.

Komunisci nie we wszystkim się mylili.
                            Konfiskaty latyfundiów ziemiańskich w tym Duchowieństwa były w Historii "na
                            porządku dziennym" i przeprowadzano je w krajach nie mających nic wspólnego z
                            komunizmem.
                            Niestety nie zrobione tego w licznych krajach Ameryki Południowej.

Kłaniam się nisko.
                            • maria421 Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 17:49
                              Diabollo, zwrot majatkow koscielnych i nie tylko to jest jak najbardziej temat
                              do dyskusji i mozna miec w niej rozne zdania.
                              Trudno jednak dyskutowac z kims, kto argumentuje teoria spiskowa.
                              W podobny sposob jak Ty o Kosciele, inni mowia o Zydach i masonach.

P.S. Wlochy , na podstawie Paktow Lateranskich, zaplacily watykanowi
                              rekompensate za Panstwo Koscielne.

• diabollo Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 19:34
                                maria421 napisała:

> Diabollo, zwrot majatkow koscielnych i nie tylko to jest jak najbardziej temat
                                > do dyskusji i mozna miec w niej rozne zdania.
                                > Trudno jednak dyskutowac z kims, kto argumentuje teoria spiskowa.
                                > W podobny sposob jak Ty o Kosciele, inni mowia o Zydach i masonach.

A kto tu mówi o teorii spiskowej?
                                Ja mówię o chamskim złodziejstwie w biały dzień.

Kłaniam się nisko.
                                • maria421 Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 20:33
                                  diabollo napisał:

> A kto tu mówi o teorii spiskowej?
                                  > Ja mówię o chamskim złodziejstwie w biały dzień.

... mozliwym poprzez jakis Uklad, prawda?
                                  • diabollo Re: Przykład pazerności Kościoła... 12.08.08, 22:10
                                    maria421 napisała:

> diabollo napisał:
                                    >
                                    > > A kto tu mówi o teorii spiskowej?
                                    > > Ja mówię o chamskim złodziejstwie w biały dzień.
                                    >
                                    > ... mozliwym poprzez jakis Uklad, prawda?

Czcigodna Mario,

Nazywaj to jak chcesz.

Sam widzę widzę całe zjawisko mniej więcej na tej samej zasadzie, na której
                                    łobuziaki, chłopcy ze starszych klas gimnazjalnych czasem pobiją, a najczęściej
                                    zabierają kieszonkowe, komórki i zabawki słabszym chłopcom z młodszych klas.
                                    Każą słabszym chłopcom nosić za sobą teczkę, biegać do kiosku i kupować za swoje
                                    pieniądze papierosy, całować sobie buty, etc.

Kłaniam się nisko.
                                    • maria421 Re: Przykład pazerności Kościoła... 13.08.08, 09:59
                                      Coz, Diabolciu, kazdy ma swoj Uklad do zwalczania :)
                            • a000000 Re: Przykład pazerności Kościoła... 13.08.08, 10:11
                              > I to jest najlepszy dowód na to, że nie mamy doczynienia z żadną "rekompensatą"
                              > ,
                              > tylko z przekrętem i łapówką dla Kościoła.

Nie. To jest dowód na to, że Państwo Polskie problem załatwia kolejno, wedle
                              poszkodowanych grup. Czyli nie patrzy na nazwiska, tylko na GRUPY problemów.
                              Najłatwiej jest oddać ( nie wszystko!!!) grupom wyznaniowym, bo budżet nic nie
                              dopłaca - zwrot jest w naturze. Potem sprawa zabużan - tu budżet płaci na
                              czysto: kto inny zabrał, kto inny płaci. Najtrudniejsza sprawa jest z
                              reprywatyzacją majątków świeckich....brak consensusu.
    • kochanica-francuza Re: SZOK!!! 09.08.08, 22:12
      łopatą to oni powinni się stuknąć we łby
    • diabollo Hektary w Białołęce dla poznańskich zakonnic... 12.08.08, 17:33
      wyborcza.pl/1,75248,5578817,Hektary_w_Bialolece_dla_poznanskich_zakonnic.html

Coś mi mówi (możę Duch Święty), że prokuratura nie zajmnie się tym przekrętem.

A propos, dlaczego decyzje niekonstytucyjnej Komisji-Kościelny-Przekręt opozycja
      po prostu nie odda do Trybunału Konstytucyjnego jako niezgodne z Konstytucją?

Może to wyjaśnić jakiś czcigodny prawnik?

Kłaniam się nisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka