szepa11 07.02.09, 14:04 U mnie wiosna była już dzisiaj ale sobie poszła. Więc mam pytanie gdzie "polazła" i kto ją widział bo jeśli zobaczy apeluje o złapanie i nie wypuszczanie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qgel600 Re: Kto widział wiosnę ??? 07.02.09, 14:27 20km na południowy-wschód od centrum Warszawy, mam ! i trzymam ! Emil właśnie jedzie na moto do mnie, pomóc trzymać wiosnę Odpowiedz Link Zgłoś
szepa11 Re: Kto widział wiosnę ??? 07.02.09, 14:30 Trzymaj mocno i nie daj się jej wyrwać. W razie potrzeby użyj przekupstwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
masiwa Re: Kto widział wiosnę ??? 07.02.09, 16:11 JA WIDZIALAM I JĄ POCZUŁAM :D wraz ze mną 5 motocykli :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.ucek Re: Kto widział wiosnę ??? 07.02.09, 17:48 szepa11 napisała: > U mnie wiosna była już dzisiaj ale sobie poszła. Więc mam pytanie gdzie > "polazła" i kto ją widział bo jeśli zobaczy apeluje o złapanie i nie > wypuszczanie :) Melduję, że wiosna jest w lesie :-D :-D :-D ..a z nią cała armia, grzejących się w pierwszych promieniach słońca, biedronek :-) ..zapach ziemi :-) .."zajączki" odbijające się w kałużach :-) ..powiew ciepłego wiatru na twarzy :-) ..ćwierkanie, świergolenie, krakanie, popiskiwanie i gwizdanie (jednym slowem - straszne zamieszanie! B-) ..promienie słońca migające w goglach, zza gałęzi :-) ..bobrowe ślady nad rzeczką :-) ..tysiące odcieni błota (od żółto, przez rudo-czerwone, zgniło- zielone po czarne jak smoła) :-) ..i mój totalny banan na gębie :-D ;-) Proszę Państwa, jestem czlowiekiem szczęśliwym - po czterdziestukilku dniach rozłąki, smutku i tęsknego spoglądania w prognozy pogody (oraz frustracji - "czy ja jeszcze pamiętam, jak to się robi?!?!?), dziś POODDYCHAŁAM LEŚNYM POWIETRZEM WYMIESZANYM Z OPARAMI BENZYNY I OLEJU 2T! Jezu! ale mi się gęba cieszy! :-)))))))))))))))) wszystko mnie boli, umieram ze szczęs]ścia - jak mi tego brakowało! teraz, to już Marzanna nie wypłynie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: Kto widział wiosnę ??? 07.02.09, 22:29 Tak na poludnie od Wawy to i z 80 km byla.. a wraz z nia jak robactwo, o ktorym pisala Ucek, obudzili sie motocyklisci:) minelam ich dzisiaj minimum 20:) wszyscy jakos tak dziwnie ostroznie wchodzili w zakrety;) zupelnie jak ja zaraz po kursie:) Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: Kto widział wiosnę ??? 08.02.09, 02:46 W lublinie była, więc utaplałam xt-ciaka w błocie. Super! Mam nadzieję, ze jutro powtórka z rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: Kto widział wiosnę ??? 08.02.09, 16:28 W sobotę była w mieście Uć. Mnóstwo 2oo. No i oczywiście jeden HD :) Leo Jutro to dzisiaj tyle że jutro Odpowiedz Link Zgłoś
joanka741 Re: Kto widział wiosnę ??? 09.02.09, 08:18 W dębicy była i przez uchylony lufcik słyszałam coroz więcej muzyczki z wydechów. Mąż i kilku innych szaleńców poodpalało swoje fury i zrobili objazd taki 40 km. niestety ja nie mogłam jechać, brak opiekunki.............do dzieci......... Siedziałąm, gotowałam obiad wrrrrrrrr i słuchałam sobie jak inni jadą .......... Matka polka.......................... Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: Kto widział wiosnę ??? 09.02.09, 10:18 Denerwujecie mnie... Ja cały weekend przy kompie... Ale nadrobiłam braki w różnych prackach; mogę znowu odbierać telefony :))) Nie muszę się ukrywać przed zleceniodawcami :)))) I słoneczko świeci;) Ale jest fajnie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cien1100 Re: Kto widział wiosnę ??? 09.02.09, 11:45 Mój pies przyniósł pierwszego kleszcza. To też jakaś zapowiedź wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: Kto widział wiosnę ??? 13.02.09, 12:04 To zależy, czy kleszcz był jeszcze w futerku i w botkach, czy w wiatrówce i trampkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marzkaf Re: Kto widział wiosnę ??? 09.02.09, 18:06 A ja ją usłyszałam w niedzielę o godz. 5 nad ranem-świergoliła sobie w najlepsze razem z wiosennym ptactwem;) A dzisiaj widziałam biedronkę spacerującą chodnikiem:D Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-motor Re: Kto widział wiosnę ??? 11.02.09, 19:12 ja widziałem w sobote na 218 km A4 w kierunku Wrocławia,ale odeszła mi jak pocisk,nie było co gonić... Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.ucek BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.02.09, 18:49 MAM DOŚĆ! :-/ zimno jak w psiarni.. śnieg na polach.. prognozy maksymalnie do bani.. a lata mi lecą! na wszelki wypadek już pokłóciłam się o okolcowanie w przyszłym roku (sic!) opon - nawet jak prognozy zimowe będą kompletnie wykluczały zimę - okolcuję! :-D bo eksploduję ;-) kto przykisił u siebie wiosnę, no kto? HĘ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
yacey Re: BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.02.09, 19:05 brudny.ucek napisała: > MAM DOŚĆ! :-/ > zimno jak w psiarni.. > śnieg na polach.. A czego Kobieto marudzisz, przecie jest srodek zimy, to co ma byc na dworze????? :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.09, 06:54 yacey napisał: > A czego Kobieto marudzisz, przecie jest srodek zimy, to co ma byc na dworze????? :D:D:D ... ma być +5 i brak tego białego, co to na Śląsku w sposób nieprzerywany piąty dzień leci z nieba ... załatwisz Yacey? :) Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.09, 07:28 goha66 napisała: > ... ma być +5 i brak tego białego, co to na Śląsku w sposób > nieprzerywany piąty dzień leci z nieba ... załatwisz Yacey? :) Ja to załatwię. Dzisiaj też będzie leciało białe. I to dużo. :) Leo Jutro to dzisiaj tyle że jutro Odpowiedz Link Zgłoś
marzkaf Re: BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.09, 08:09 Mówisz...masz. Właśnie leci i to duuuuuużo. Qrcze...chyba zima sobie o nas przypomniała :( Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.09, 08:58 Kochani, Skoro już urodziliśmy się nie na przykład nad Gardą albo w okolicach Florencji (nie mówiąc już o jakichś tam Sycyliach), to może zaakceptujmy fakt, że jak jest zima, pani kierowniczko, to musi być zimno? Jest połowa lutego, niektóre dzieciaki mają ferie, no dajcież im się wytaplać w śniegu ;) Zawsze można było przecież przyjść na świat w okolicach Nowosybirska, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.ucek Re: BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.09, 08:39 HE! HE! :-D widziałam długoterminową prognozę i co?! - w weekend 7-8.03 ma by nawet do 15 st C!!!!!!!!! Ju-huuuu!!! :-) oczywiście wszystko się może do tego czasu zmienić, ale od razu mi lepiej ;-) - Odpowiedz Link Zgłoś
giencia Re: Ptaszki śpiewają.... 24.02.09, 11:25 W TV mówili, że ptaki wracają już do nas z ciepłych krajów - co zapowiada rychłą wiosnę :) U mnie ptaki już śpiewają za oknem - trochę dziwacznie bo leży śnieg, ale jak z trzeciego piętra nie patrzysz w dół tylko zamykasz oczy i słuchasz ptaszków to robi się całkiem cieplutko w duszy... Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: Ptaszki śpiewają.... 24.02.09, 11:52 To Ty masz czas na słuchanie innych ptaków?!!! A ja myślałem, że słuchasz tylko jednego szpaczka, hmmm.... Leo Jutro to dzisiaj tyle że jutro Odpowiedz Link Zgłoś
giencia Re: Ptaszki śpiewają.... 25.02.09, 18:14 1_leo napisał: > To Ty masz czas na słuchanie innych ptaków?!!! > A ja myślałem, że słuchasz tylko jednego szpaczka, hmmm.... > > Leo > > Jutro to dzisiaj tyle że jutro Hmmm to raczej KOGUCIK hehe :) A co Wy myślicie, że ja na jakąś zagładę się zgodziłam?? Niech się boi ta druga strona ;) Kto na Babozlocie poszedł spać o 22.00?? Buziaki :) I byle do wiosny .... Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: Ptaszki śpiewają.... 25.02.09, 20:45 No to czas na KOGUTA. :) A spać na pewno to nie my poszliśmy o tej dziwnej godzinie:) Ten czerwiec spędza mi sen z powiek. Leo Jutro to dzisiaj tyle że jutro Odpowiedz Link Zgłoś
shadow1977 Re: Ptaszki śpiewają.... 25.02.09, 21:51 U mnie w Mławie widziałem dziś zabłąkaną jaskółkę, sam byłem w szoku bo u nas też ciągle śnieg leży. Odpowiedz Link Zgłoś
nuphar Re: Kto widział wiosnę ??? 28.02.09, 17:13 a ja powiem że już J.Brzechwa wiedział że wiosna to też motocyklistka:):) Naplotkowała sosna Że już się zbliża wiosna. Kret skrzywił się ponuro: -Przyjedzie pewno furą… Jeż się najeżył srodze: -Raczej na hulajnodze. Wąż syknął :-Ja nie wierzę, Przyjedzie na rowerze. Kos gwizdnął: -Wiem coś o tym, Przyleci samolotem. -Skąd znowu –rzekła sroka- Ja z niej nie spuszczam oka I w zeszłym roku w maju Widziałam ją w tramwaju. -nieprawda! Wiosna zwykle Przyjeżdża motocyklem. -A ja wam dowiodę, Że właśnie samochodem. -Nieprawda bo w karecie! W karecie? Cóż pan plecie? Oświadczyć mogę krótko, Że płynie właśnie łódką! A wiosna przyszła pieszo. Już kwiatki za nią spieszą, Już trawy przed nią rosną I szumią –Witaj wiosno. Odpowiedz Link Zgłoś
qgel600 Re: Kto widział wiosnę ??? 28.02.09, 17:56 A ja myślałem że z Cieniem i Gohą wyjaśniliśmy, że Brzechwa nie istniał. Był Brzechwim :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuphar Re: Kto widział wiosnę ??? 28.02.09, 18:26 qgel takim stwierdzeniem burzysz mój dziecinny świat, proszę licz się ze słowami:) Odpowiedz Link Zgłoś