aariel 16.12.03, 09:25 i zycze Wam milego dnia :) I balwankow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malen_a Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 09:55 czesc! dla mnie dzisiejszy dzien jest b. fajny, bo w szkole gdzie pomagamy organizujemy mokolajki i kolega bedzie mokolajem, beda sniezynki , prezenty i super zabawa :))) i duzooo usniechow dzieciakow Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 09:58 To będzie miły dzień:) Idziemy zobaczyć "Dziadka do Orzechów" w wykonaniu Baletu Moskiewskiego. Myślę, że będzie miło. Tobie też dobrego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 10:06 Dzień dobry, ładny dzień się zapowiada, śniegu jeszcze więcej niż wczoraj. Ale macie fajne plany... A ja tylko urząd skarbowy (brrr), a potem się zobaczy - zależy, czy i o której uda mi się stamtąd wyjść. Poza tym właśnie wprowadziła się do mnie mysz i nie mam bladego pojęcia, co z nią zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 10:14 jest kilka wyjść z sytuacji, 1) pułapka (ale to jakoś strasznie brzmi), 2) jeśli nie Jesteś alergikiem , to niezłym wyjściem może być kotek. Skorzystasz na tym podwójnie, wygna gryzonia, a Tobie przybędzie nowy przyjaciel:) Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 10:21 Oh, nie! Złapanie myszy nie jest problemem. To było tak: 4 godziny temu otwieram drzwi, żeby wyjść, i coś mi śmiga między nogami z korytarza do domu. Odwracam się - na środku pokoju siedzi mysz. Spieszyłam się, więc musiałam wyjść i ją zostawić. Wracam, a ona nadal tam siedzi. Własnie wcina ser. Daje się głaskać i w ogóle. Mogę ją wynieść, ale - jak, gdzie, na ten mróz??? Zamarznie biedactwo! Help... nie chce ktoś myszy? Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 10:26 Znaczy to hodowlane zwierzę. Kup jej male akwarium i troche trocin. Coś do wspinania i włażenia. Karmic ja mozna serem, marchewka i czym tam jeszcze co opchnie. Nie wyrzucaj jej z domu. Mysia taka hodowlana to slodkie zwierzatko. Troche brzydko pachnie, ale trzeba czesto sprzatac jej akwarium (najlepiej codziennie). Nie zyja dluzej niz dwa-trzy lata. Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 10:30 Muszę to przemyśleć... wychodzę na razie i zostawiam ją w wannie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 10:48 Może faktycznie ją zaadoptujesz:) Moi rodzice mieszkali po Ślubie z teściami, w domu, i tam autentycznie dzika mysz przychodziła do domu, siadała sobie przed TV i oglądała z nimi. Nikt nie miał serca jej ubić,więc mysza odwiedzała ich często, ale niestety, sama skończyła tragicznie, zgubiła ją pazerność. Chciała napić się mleka, czy śmietany i wpadła do dzbanka. Moja Mama się rozpłakała jak ją tak zastała po przyjściu do domku:(( Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 11:44 To mi sie podobalo: "Nie zyja dluzej niz dwa-trzy lata" hahahahahah Coz, ja jestem w dobrym humorku, bo wkrotce wracam do Polski, a to zawsze mile. Mam tylko nadziej, ze snieg sie utrzyma, bo w sumie jeszcze ws tym sezonie nie widzialem, a tu moge sobie o sniegu pomarzyc, poki co:( Pozdrowienia dla myszki, niech zyje STO LAT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 15:28 > Pozdrowienia dla myszki, niech zyje STO LAT!!! Złośliwiec :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mocca2003 Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 13:59 Mówię spóźnione dzień dobry !!!!!!! nie wiem jak wy , ale ja miałam bardzo fajny jak na razie dzień . Co do myszki to rzeczywiście masz malutki problem . Z tego co jednak opisujesz sympatyczny z niej gość hi hi może ją rzeczywiście zatrzymasz ???/ opcja z kotem podobnie jak czekanie na jej "naturalną śmierć " za dwa tzry lata jest zdecydowanie dla mnie mało humanitarne :) Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: Mowie Dzien dobry 16.12.03, 20:52 Dzis widzialem snieg, krotko padal i praktycznie go juz nie ma, ale zawsze to fajnie. To byl moj pierwsz snieg w tym sezonie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 snieg 16.12.03, 21:02 A ja widzialam wczoraj :-) ale tylko jak padal, bo jak dolatywal do ziemi to juz go nie bylo :-) Za to kolezanki Hiszpanki oszalaly z radosci, bo one nigdy wczesniej nie widzialy sniegu jak pada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: snieg 17.12.03, 20:50 Ah te Hiszpanki....:) Powiedz im KAsienko, ze Karol im zrobi wyklad o padajacym sniegu, a dla nich moge byc nawet Dziadkiem Mrozem:) Odpowiedz Link Zgłoś
labeg Re: Mowie Dzien dobry 17.12.03, 22:12 pierwszy snieg w tym sezonie widzialm w gorach, bedac u R - rano poszlam do lazienki i nawet tam nie doszlam tylko wrocilam do Niego do lozka i mowie podekscytowana: sluchaj snieg pada, pierwszy snieg tej zimy, a R do mnie: co sie podniecasz tu czesto snieg pada hihih Najfajniejsze bylo to ze moglam mu powiedziec ze sie ciesze z tego sniegu, jak dziecko, ze to dzielilam z nim. A w nocy..wracalismy od jego rodzicow i juz bylo duzo sniegu i sie trzymal mocno, a my robilismy traktorki na sniegu.. Tesknie za Nim! Ale jeszcze 10 dni i juz bedzie ok. A we Wrocku snieg jest ale dzis jakis pomieszany z deszczem - ja bym sie bala po takim czyms chodzic wakarpl .. z uwagi na twoja kosc ogonowa - jak padniesz na osniezony beton to nie wstaniesz. To tylko z troski przyjaciolczynej o Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl r& oslash;v 18.12.03, 09:56 Z koscia juz jest OK, jest male zgrubienie i juz, zrosla sie sama, nie trzeba bylo zadnych lekarzy. W razie czego pady mam przeciwczone, choc gdzybym jednak klapnal na moja roev (to tylek po dunsku), to na pewno bym poczul:) Odpowiedz Link Zgłoś