Dodaj do ulubionych

Pobili kierowcę autubusu

20.03.11, 16:25
Zarzuty dla sprawców pobicia kierowcy miejskiego autobusu
Dwóch 17-latków i 16-latka zatrzymali funkcjonariusze z komisariatu w Markach. Młodzi ludzie bez żadnego powodu zaatakowali kierowcę miejskiego autobusu. 57-letni mężczyzna najpierw został opluty, później uderzony kilka razy w twarz w wyniku czego uszkodzeniu uległy jego okulary, a na koniec sprawcy rozpylili w autobusie proszek z gaśnicy, co spowodowało zadymienie pojazdu duszącą substancją gaśniczą. Łukasz P. i Mateusz P. już usłyszeli zarzuty pobicia i uszkodzenia mienia, ten drugi dodatkowo posiadania narkotyków, które zostały przy nim ujawnione podczas zatrzymania. Obaj dobrowolnie poddali się też karze. Wobec 16-letniego Roberta policjanci skierowali wniosek o wszczęcie postępowania wyjaśniające do sądu rodzinnego.
www.policja.waw.pl/portal/pl/1/12431/Zarzuty_dla_sprawcow_pobicia_kierowcy_miejskiego_autobusu.html
Obserwuj wątek
    • mima-mima Re: Pobili kierowcę autubusu 20.03.11, 20:56
      Ja własnie ostatnio widziałam autobus stojący pod komisariatem i zastanawiałam się, co sie mogło stać. Dziękuję za info.
    • aniabi Re: Pobili kierowcę autubusu 21.03.11, 10:39
      dodatkowo "toi toi" wywrócony do góry nogami na pętli 718!!!!!
      • barzoo Re: Pobili kierowcę autubusu 21.03.11, 21:56
        no tak, młodzież jak zawsze mocna w grupie, a na przesłuchaniu pewnie było siku w gacie, bo toi-toi przecież przewrócony!!!
    • rode_1 Re: Pobili kierowcę autubusu 25.03.11, 14:41
      Na stronach urzędu miasta Marki chwalą się wielkim osiągnięciem -zatrzymaniem tych delikwentów. SZKODA, ŻE NIE WIEDZĄ, IŻ GDY KTOŚ Z NR. 112 ZAJMUJE SIĘ JEDNA SPRAWĄ TO JUŻ INNA OSOBA NIE MA MOŻLIWOŚCI POŁĄCZENIA Z NR ALARMOWYM. Ja widziałem tych gości co spacerowali środkiem ul. Piłsudskiego i na zwróconą im uwagę przez kierowców dochodziło do agresji (skrzyżowanie Piłsudskiego/Hallera-TUŻ POD KAMERĄ MONITORINGU) Policji wtedy tam nie było tylko nie wiem skąd doskoczyło jeszcze kilku wyrostków do pomocy, a całe zdarzenie chyba było przed tą sprawą z kierowcą. Próbowałem przez ok. 2 min dzwonić pod 112 i w końcu rozłączyło i podobnie pod nr 997- wreszcie zrezygnowałem. Do kitu z takim monitoringiem i kontaktem alarmowym
      • forummarki Re: Pobili kierowcę autubusu 28.03.11, 10:53
        a kto jest winien złej jakości połączeń pod nr alarmowe? policja , monitoring ? chyba nie, więc po co ich szkalować ? mamy za mało radiowozów i za mało policjantów do interwencji. Czasami trzeba pomyśleć zanim się napisze cokolwiek.
        • rode_1 Re: Pobili kierowcę autubusu 28.03.11, 11:57
          Z tego co wiem to dzwoniąc na nr alarmowe zawsze odbierał policjant z Wołomina, a nie jest to też wina połączeń tylko chyba coś jest nie tak z całym tym systemem 112- ale dziwi mnie fakt, że nie było sygnału zajętośći tylko nikt nie odbierał i potem rozłączało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka