gekon-3 04.08.11, 13:00 mam pytanie, czy ktos wie kiedy skończysię koszmar w trójkącie bermudzkim Leśna-ząbkowska-szkolna i przyległe, mam już dość tego kotła z rozpie........... ulicami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radwis Re: leśna - kanalizacja 04.08.11, 14:00 ja nie wiem, ale może wie "skromna osoba" pana Przewodniczącego, alibo tez "spiritus movens" pan Dec Odpowiedz Link Zgłoś
gekon-3 Re: leśna - kanalizacja 04.08.11, 14:04 myślisz ze oni coś wiecej wiedzą niż to jak zrobić sobie np dobrą fotę :-) i dobrze wygladać na Radzie i próbować mądrze i górnolotnie mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 04.08.11, 14:20 ja jako kanalarz woma chłopy to mówie: ludziska się cieszą że hej, bo nasi fachowcy od razu budują kanalizację dwa w jednym: od burzową i sanitarną, mieszkańcy z łopatami latają jakieś tamy budują... oj byle nas zima nie zaskoczyła... jak co roku:) Jak Przewodniczący zaordynuje wszystkie środki z budżetu na walkę z wodą, to już drżę przed ZIMĄ i śniegiem. Radzę zakupić małe zwinne odśnieżarki, by mogły poruszać się po jednym pasie jezdni pokryte tym starym, doświadczanym przez gazowników, elektryków, telefoniarzy, kanalarzy... poczciwym asfaltem... A tak z ciekawości: co ze wspaniałą nawierzchnią drogi na pograniczu Marek z Ząbkami... kto odpowiada za stan tego odcinka, którym mieszkańcy trójkąta bermudzkiego mogą połączyć się ze światem Odpowiedz Link Zgłoś
gekon-3 Re: leśna - kanalizacja 04.08.11, 14:27 jeżeli chodzi ci o ten kawałek od skrzyzowania ząbkowskiej szpitalnej drogi od cmaentarza w strone ząbek to kicha, dziury dziury i rowy przeciwczołgowe. wiosnącoś tam zrobili ale teraz to dopiero jazda, slalom gidant to pikuś, pan pikuś. to kawałek drogi w granicach ząbek - tak mi sie jakoś zdaje. proponuję objazd szpitalna kosynierów i gazu przy makro Odpowiedz Link Zgłoś
slaw Dziurawiec Ząbkowski 04.08.11, 21:31 Za ten kawałek na początku muru odpowiadają prawdopodobnie Ząbki. Marki kończą się na skrzyżowaniu Szpitalnej i Ząbkowskiej, dalej są już Ząbki. Droga powiatowa nr 4365W podlegająca pod Wołomin leci wzdłuż ulicy Drewnickiej i Kochanowskiego do muru i dalej Szpitalną wzdłuż muru w kierunku centrum Ząbek, ale ten odcinek jest dobrze utrzymany. Dziurawiec musi więc podlegać pod Ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś
kanalarz_marecki Re: Dziurawiec Ząbkowski 05.08.11, 00:01 Ten odcinek drogi pokazuje jak wspaniałe są relacje na linii: Marki - Ząbki /może Pan Piotrowski podejmie mediacje w tej sprawie, niech pokaże, że jest Przewodniczącym, Radnym, wybrańcem wszystkich wyborców, nie tylko Zieleńca.. swoją droga to słabo w nocy tych węży pilnował.../ Apeluję w tym miejscu do asfalciarzy z Ząbkowskiej: Nie bójcie się Proboszcza i wróćcie dokończyć asfaltowanie ulicy Konopnickiej. Zaczęliście ostre asfaltowanie z dwu końców ulicy i.... zostawiliście środek ... no właśnie dlaczego??? brakło asfaltu? musieliście pędzić asfaltować Ząbkowską po naciskach tamtejszego plebana, czy jak? może chcecie wywindować kolejny rekord w Księdze Ginesa... Dalej mieszkańcom Leśnej i przyległych zostaje dziurawa niczym ser droga... śmierdząca niczym ser sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: Dziurawiec Ząbkowski 05.08.11, 01:42 ta droga za winklem przy murze nalerzy juz do ząbek, dzwonilem tam jakis miesiac temu to wiedza o tym i ze przetarg jest i srata tata :) ale trzeba zadzwonic niech zalataja to przed przetargiem bo to moze potrwac jeszcze sporo czasu :) to samo jest na ul. Drewnickiej... zlikwidowali tam spowalniacz i jezdnia rozpieprzona jest na odcinku 20m :) do kogo nalerzy ta ulica? Odpowiedz Link Zgłoś
slaw Drewnicka 05.08.11, 07:47 Drewnicka to droga powiatowa - podlega pod Wołomin. W sumie to trochę dziwne, że nie zmienili przebiegu drogi powiatowej z Drewnickiej/Kochanowskiego na Narutowicza. Od kilku lat i tak wszyscy jeżdżą przez Narutowicza omijając Drewnicką. Lista Dróg Powiatowych z 2010r Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: leśna - kanalizacja 05.08.11, 12:06 dzwonilem wlasnie do Ząbek , nie maja funduszy na czesciowe zalatanie dziur na szpitalnej ale w ciagu miesiaca bedzie naprawiona cala nawierzchnia na szpitalnej... czas start :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: leśna - kanalizacja 05.08.11, 12:19 drewnicka bedzie robiona moze nawet w ciagu 2 tyg , czekaja na pogode zeby bylo bez deszczu, zobaczymy... czas start :) Odpowiedz Link Zgłoś
kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 05.08.11, 14:35 nasze mareckie forum naprawdę jest WIELKIE!!! pisałem nocą o asfaltowaniu Konopnickiej... wychodzę z kanału koło południa na piwo i co widzę: EKIPA ASFALCIARZY W PEŁNYM RYNSZTUNKU /miotełki, łopaty, kopary, walce.../ czyni przygotowania do asfaltowania środka ulicy, który był niedoasfaltowany ... oby deszcz ich nie zaskoczył Odpowiedz Link Zgłoś
gekon-3 Re: leśna - kanalizacja 05.08.11, 14:38 pilnui ich może siłą rozpędu przelecą jeszcze leśną Odpowiedz Link Zgłoś
radwis Re: leśna - kanalizacja 05.08.11, 15:09 kanalarzu, ty jesteś wielki. nie mam wątpliwości, że to twoje posty tak zadziałały. a może jak ty zaapelujesz do "skromnej osoby" pana Piotrowskiego, to może się poda do dymisji? górą nasi! Odpowiedz Link Zgłoś
kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 06.08.11, 22:43 panowie, spokojnie, jak deszcz nas oszczędzi, to i na Leśnej "pokitują" asfaltem... dzisiaj już posypali częściowo jakimś kamieniem odpadowym... k_m (kanalarz_marecki) Odpowiedz Link Zgłoś
kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 09.08.11, 19:02 UWAGA trwa asfaltowanie Leśnej, zrobili kawałek, na jutro sobie przyszykowali front robót, uważajcie jak będziecie wracać do domu, możecie stracić podwozia!!! zalane są dziury wodą z piwnic i szamb... a są głębokie Odpowiedz Link Zgłoś
kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 09.08.11, 19:06 jakiś "tajniak" coś tłumaczy o sytuacji kryzysowej Odpowiedz Link Zgłoś
kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 09.08.11, 19:07 ups.. to z mojej relacji na żywo z spec sesji sorry Odpowiedz Link Zgłoś
kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 10.08.11, 12:54 dzisiaj chłopaki mają przerwę w asfaltowaniu... nawalił walec:) przynajmniej mogą się wyspać nie ukrywając się ... coś tam kombinują z podkładem pod asfalt, muszą w końcu coś robić, Odpowiedz Link Zgłoś
gekon-3 Re: leśna - kanalizacja 10.08.11, 13:12 Niestety cuda nie trwają cały czas. Może to tylko chodziło, by można było puścićruch leśną-konopnickiej i dalej szkolna jak zamkną ząbkowską. Odpowiedz Link Zgłoś