Dodaj do ulubionych

leśna - kanalizacja

04.08.11, 13:00
mam pytanie, czy ktos wie kiedy skończysię koszmar w trójkącie bermudzkim Leśna-ząbkowska-szkolna i przyległe, mam już dość tego kotła z rozpie........... ulicami.
Obserwuj wątek
    • radwis Re: leśna - kanalizacja 04.08.11, 14:00
      ja nie wiem, ale może wie "skromna osoba" pana Przewodniczącego, alibo tez "spiritus movens" pan Dec
      • gekon-3 Re: leśna - kanalizacja 04.08.11, 14:04
        myślisz ze oni coś wiecej wiedzą niż to jak zrobić sobie np dobrą fotę :-) i dobrze wygladać na Radzie i próbować mądrze i górnolotnie mówić?
        • kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 04.08.11, 14:20
          ja jako kanalarz woma chłopy to mówie:
          ludziska się cieszą że hej, bo nasi fachowcy od razu budują kanalizację dwa w jednym: od burzową i sanitarną, mieszkańcy z łopatami latają jakieś tamy budują... oj byle nas zima nie zaskoczyła... jak co roku:)
          Jak Przewodniczący zaordynuje wszystkie środki z budżetu na walkę z wodą, to już drżę przed ZIMĄ i śniegiem.
          Radzę zakupić małe zwinne odśnieżarki, by mogły poruszać się po jednym pasie jezdni pokryte tym starym, doświadczanym przez gazowników, elektryków, telefoniarzy, kanalarzy... poczciwym asfaltem...
          A tak z ciekawości: co ze wspaniałą nawierzchnią drogi na pograniczu Marek z Ząbkami...
          kto odpowiada za stan tego odcinka, którym mieszkańcy trójkąta bermudzkiego mogą połączyć się ze światem
          • gekon-3 Re: leśna - kanalizacja 04.08.11, 14:27
            jeżeli chodzi ci o ten kawałek od skrzyzowania ząbkowskiej szpitalnej drogi od cmaentarza w strone ząbek to kicha, dziury dziury i rowy przeciwczołgowe. wiosnącoś tam zrobili ale teraz to dopiero jazda, slalom gidant to pikuś, pan pikuś. to kawałek drogi w granicach ząbek - tak mi sie jakoś zdaje. proponuję objazd szpitalna kosynierów i gazu przy makro
          • slaw Dziurawiec Ząbkowski 04.08.11, 21:31
            Za ten kawałek na początku muru odpowiadają prawdopodobnie Ząbki.

Marki kończą się na skrzyżowaniu Szpitalnej i Ząbkowskiej, dalej są już Ząbki. Droga powiatowa nr 4365W podlegająca pod Wołomin leci wzdłuż ulicy Drewnickiej i Kochanowskiego do muru i dalej Szpitalną wzdłuż muru w kierunku centrum Ząbek, ale ten odcinek jest dobrze utrzymany. Dziurawiec musi więc podlegać pod Ząbki.
            • kanalarz_marecki Re: Dziurawiec Ząbkowski 05.08.11, 00:01
              Ten odcinek drogi pokazuje jak wspaniałe są relacje na linii: Marki - Ząbki
              /może Pan Piotrowski podejmie mediacje w tej sprawie, niech pokaże, że jest Przewodniczącym, Radnym, wybrańcem wszystkich wyborców, nie tylko Zieleńca.. swoją droga to słabo w nocy tych węży pilnował.../
              Apeluję w tym miejscu do asfalciarzy z Ząbkowskiej: Nie bójcie się Proboszcza i wróćcie dokończyć asfaltowanie ulicy Konopnickiej. Zaczęliście ostre asfaltowanie z dwu końców ulicy i....
              zostawiliście środek ... no właśnie dlaczego??? brakło asfaltu? musieliście pędzić asfaltować Ząbkowską po naciskach tamtejszego plebana, czy jak? może chcecie wywindować kolejny rekord w Księdze Ginesa...
              Dalej mieszkańcom Leśnej i przyległych zostaje dziurawa niczym ser droga... śmierdząca niczym ser sprawa
              • piotrg4 Re: Dziurawiec Ząbkowski 05.08.11, 01:42
                ta droga za winklem przy murze nalerzy juz do ząbek, dzwonilem tam jakis miesiac temu to wiedza o tym i ze przetarg jest i srata tata :) ale trzeba zadzwonic niech zalataja to przed przetargiem bo to moze potrwac jeszcze sporo czasu :)
                to samo jest na ul. Drewnickiej... zlikwidowali tam spowalniacz i jezdnia rozpieprzona jest na odcinku 20m :)
                do kogo nalerzy ta ulica?
                • slaw Drewnicka 05.08.11, 07:47
                  Drewnicka to droga powiatowa - podlega pod Wołomin. W sumie to trochę dziwne, że nie zmienili przebiegu drogi powiatowej z Drewnickiej/Kochanowskiego na Narutowicza. Od kilku lat i tak wszyscy jeżdżą przez Narutowicza omijając Drewnicką.

Lista Dróg Powiatowych z 2010r
    • piotrg4 Re: leśna - kanalizacja 05.08.11, 12:06
      dzwonilem wlasnie do Ząbek , nie maja funduszy na czesciowe zalatanie dziur na szpitalnej ale w ciagu miesiaca bedzie naprawiona cala nawierzchnia na szpitalnej... czas start :)
      • piotrg4 Re: leśna - kanalizacja 05.08.11, 12:19
        drewnicka bedzie robiona moze nawet w ciagu 2 tyg , czekaja na pogode zeby bylo bez deszczu, zobaczymy... czas start :)
        • kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 05.08.11, 14:35
          nasze mareckie forum naprawdę jest WIELKIE!!!
          pisałem nocą o asfaltowaniu Konopnickiej...
          wychodzę z kanału koło południa na piwo i co widzę:
          EKIPA ASFALCIARZY W PEŁNYM RYNSZTUNKU /miotełki, łopaty, kopary, walce.../
          czyni przygotowania do asfaltowania środka ulicy, który był niedoasfaltowany ...
          oby deszcz ich nie zaskoczył
          • gekon-3 Re: leśna - kanalizacja 05.08.11, 14:38
            pilnui ich może siłą rozpędu przelecą jeszcze leśną
          • radwis Re: leśna - kanalizacja 05.08.11, 15:09
            kanalarzu, ty jesteś wielki. nie mam wątpliwości, że to twoje posty tak zadziałały.

a może jak ty zaapelujesz do "skromnej osoby" pana Piotrowskiego, to może się poda do dymisji?

górą nasi!
            • kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 06.08.11, 22:43
              panowie, spokojnie, jak deszcz nas oszczędzi, to i na Leśnej "pokitują" asfaltem...
              dzisiaj już posypali częściowo jakimś kamieniem odpadowym...

k_m (kanalarz_marecki)
    • kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 09.08.11, 19:02
      UWAGA
      trwa asfaltowanie Leśnej, zrobili kawałek, na jutro sobie przyszykowali front robót,
      uważajcie jak będziecie wracać do domu,
      możecie stracić podwozia!!!
      zalane są dziury wodą z piwnic i szamb...
      a są głębokie
      • kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 09.08.11, 19:06
        jakiś "tajniak" coś tłumaczy o sytuacji kryzysowej
        • kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 09.08.11, 19:07
          ups..
          to z mojej relacji na żywo z spec sesji
          sorry
    • kanalarz_marecki Re: leśna - kanalizacja 10.08.11, 12:54
      dzisiaj chłopaki mają przerwę w asfaltowaniu...
      nawalił walec:)
      przynajmniej mogą się wyspać nie ukrywając się ...
      coś tam kombinują z podkładem pod asfalt, muszą w końcu coś robić,
      • gekon-3 Re: leśna - kanalizacja 10.08.11, 13:12
        Niestety cuda nie trwają cały czas. Może to tylko chodziło, by można było puścićruch leśną-konopnickiej i dalej szkolna jak zamkną ząbkowską.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka