Dodaj do ulubionych

Wysyłajcie maile

10.01.12, 15:26
Do Zarządu Wodociągu Mareckiego.

Dotyczy kontraktu z ulicy Zielenieckiej.

Niniejszym składam skargę na wykonanie naprawy naszej ulicy po pracach kanalizacyjnych. Naprawa asfaltu została wykonana fatalnie, niedbale i w sposób nie mający nic wspólnego ze sztuką budowlaną. Zastrzeżenia dotyczą całej ulicy a szczególnie:
1. asfalt na długości pomiędzy Koszalińką i Warszawską jest położony powyżej istniejącego
2. wszystkie studzienki są krzywo obsadzone po prostu fatalnie
3. tak w ogóle, to nie jest asfalt tylko jakiś destrukt i to bardzo marny
4. na brzegach swojej szerokości kruszy się przy ruszeniu butem
5. studzienki widać, że są oklepane łopatą na około i to bardzo nierówno
6. przy mojej posesji w miejscu łatania poprzecznego zrobiono garb co powoduje zatrzymywanie wody w miejscu bramy. Po deszczu stoi kałuża i woda przelewa sie z ulicy na mój chodnik. To jakaś farsa, a nie naprawa ulicy.

Proszę o natychmiastową interwencję i poprawienie usterek.

Z poważaniem

Do wiadomości:
Przewodniczący Rady Miasta Pan Marcin Piotrowski
Burmistrz Miasta Marki Pan Janusz Werczyński

Zachęcam do takiego działania. Oczywiście o ile macie zastrzeżenia co do jakości wykonania robót. Adres wodociągu każdy łatwo ustali bo każda ulica ma innego opiekuna kontraktu i wpisuje się nazwisko opiekuna. Adres do biura rady to: rada.miasta@marki natomiast adres do Burmistrza nie podali, bo to przecież wielka tajemnica, ale można napisać na sekretariat@marki.pl. Było mnóstwo narzekających tu na Forum. Ciekawe ilu napisze.
Obserwuj wątek
    • k-skorpion Re: Wysyłajcie maile 25.01.12, 10:51
      Z przykrością stwierdzam, że chyba nikt poza mną nie wysłał oficjalnej skargi na wykonywane w tym mieście prace. A szkoda, bo ja dostałem odpowiedź i jest ona bardzo pozytywna. Naszą ulicę zlustrowała specjalnie powołana komisja i spisała protokół której skan mi przysłano. Wynika z niego że wykonawca ma wszystko - podkreślam - wszystko, co zaznaczyłem w swoim piśmie poprawić. Dlatego polecam taką formę załatwiania poza narzekaniem na forum. Powodzenia drodzy forumowicze. Nie dajmy się zbywać byle jakością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka