Dodaj do ulubionych

uwaga: zboczeniec

14.05.12, 13:08
w czwartek rano na ul. Pomnikowej, prawie pod szkołą nr 3 dorosły mężczyzna "zaatakował" dziewczynkę. Na szczęście nie doszło do tragedii, ale miejmy oczy szeroko twarte!
Obserwuj wątek
    • ajedr515 Re: uwaga: zboczeniec 14.05.12, 15:13
      A zgłosiliście na Policję, może coś będzie widać na kamerach? Żeby go namierzyć.
      • szczebrzeszyn123 Re: uwaga: zboczeniec 14.05.12, 15:16
        To nie moje dziecko, ale z tego co wiem, mama owej dziewczynki poczyniła takie kroki.
        Mam nadzieję, że uda się namierzyć gnoja!
    • cicha12 Re: uwaga: zboczeniec 18.05.12, 12:39
      Witam!
      Mam pytanie czy wiadomo cos więcej na ten temat? w szkole nauczyciele nabrali wody w usta i milczą.
      • nomad997 Re: uwaga: zboczeniec 18.05.12, 21:00
        I oto mamy klasyczny przykład samonapędzającej się psychozy. Jak jest jakaś informacja to psychoza się nakręca, jak oficjalnej informacji nie ma, to psychoza nakręca się jeszcze bardziej bo zaczynają się pojawiać plotki i domysły. Jakby nie patrzeć mamy efekt śnieżnej kuli.
        Mam nadzieję że policja zabierze oficjalnie głos w sprawie. A osoby które poprzez plotki i domysły rozsiewają bzdurną panikę zostaną pociągnięte prawnie do odpowiedzialności, bo niewiele osób wie, że jest na to w naszym kodeksie karnym stosowny paragraf.
        Analogiczna sytuacja była jakiś czas temu, gdzie to w internecie na pewnym forum rozsiewano pogłoski o domniemanym gwałcicielu - co się okazało bzdurą. Tam policja znalazła na te osoby stosowny paragraf i skutecznie postawiła je przed sądem.
    • roma-nka Re: uwaga: zboczeniec 19.05.12, 00:09
      Policja o tym wie???!!! Straszne!!!
      • szczebrzeszyn123 nomad.. 21.05.12, 10:15
        niestety TO stało się naprawdę, dziewczynkę, którą TO spotkało znam osobiście. Dzieci miały jakieś pogadanki w szkole, jak się zachować w TAKIEJ sytuacji. Więcej szczegółów niestety nie znam. Wiem, że monitoring w szkole był sprawdzany, zatem policja również pewnie została powiadomiona.
        Wiesz... jako matka.. wolę dmuchać na zimne i zdecydowałm się napisać o tym na forum, choć rzadko się udzielam. Takie sytuacje się zdarzaly, zdarzają i oby jak najrzadziej zdarzały w przyszłości.. Mam nadzieję, że inne forumowiczki/forumowicze nie mają mi tego za złe, że powiadomiłam ich o tym
        (przepraszam Nomad, że nie znam szczegółów: kogo i o której matka i ojciec dziecka powiadomili...)
        • ajedr515 Re: nomad.. 21.05.12, 10:50
          Bardzo dobrze, że napisałaś o tym. Sama również mam córkę i takie sytuacje mnie przerażają.
        • nomad997 Re: nomad.. 21.05.12, 12:02
          Nie napisałem że nie wolno informować. Przypomniałem jedynie że publiczne snucie domysłów i generowanie na tej podstawie plotek jest w takich sprawach karalne.
          • szczebrzeszyn123 Re: nomad.. 21.05.12, 12:47
            karalny i to surowo, powinien być każdy seksulany gest wobec dziecka!!!
            ewentualnie karalna powinna być również postawa takich, którzy TE sprawy lekceważą i ignorują.
            mamy, jak widać, skrajnie różne definicje: informacji i plotki..
            no ale cóż.. w końcu demokrację mamy...
          • prawdziwy_agusiak Re: nomad.. 22.05.12, 00:49
            Dziękujemy za info. jes to forum publiczne i kazdy zdaje sobie sprawe z tego ze moze poniesc za to co napisał.... konsekencje! Dzięki takim osobom działa to te jak zwał tak zwał to lub te forum:)
        • sportif Re: nomad.. 21.05.12, 21:17
          ale policja w Markach nic na ten temat nie wie. Nikt takiej sprawy nie zgłaszał w ostatnim czasie.
          • maxxxim01 Re: nomad.. 31.05.12, 17:47
            Policja wie o sprawie i ją bada, materiały trafiły już do Sadu Rejonowego w Wołominie. Mają też zabezpieczone nagrania z monitoringu.
            • nomad997 Re: nomad.. 31.05.12, 18:41
              W kwestii formalnej:
              Jeżeli już, to postępowanie prowadzi policja pod nadzorem Prokuratury w Wołominie. Do czasu aż sprawca nie zostanie ujęty, a akt oskarżenia wraz z wnioskiem o tymczasowe aresztowanie nie zostanie skierowany do sądu, to sprawa z punktu widzenia Sądu Rejonowego w Wołominie nie istnieje.
    • maargolcia28 Re: uwaga: zboczeniec 22.06.12, 12:28
      Wykopałam ten post ponieważ chciałam zapytać czy wiadomo czy to była prawda i czy ten człowiek został złapany.Jestem mieszkanką Ząbek i bardzo proszę o odpowiedz bo u nas koło szkoły od 3 dni kręci się podejrzany typ i obserwuje wejście do szkoły co uważam nie jest normalne.Zgłosiłam to do dyrekcji szkoły i mam nadzieję że to tylko moje przewrażliwienie ale lepiej dmuchać na zimne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka