Dodaj do ulubionych

Budownictwo mieszkaniowe.

01.01.13, 16:56
Witam,

W serwisach ogłoszeniowych napotkałem kilka ciekawych ofert sprzedaży mieszkań na terenie Marek. Jednak wszystkie oferowane są przez agencje nieruchomości, które nie podają nawet w ogłoszeniu dokładnej lokalizacji. Proszę o wszelkiej maści informacje: kto buduje w Markach? Jacy deweloperzy? Ewentualnie jakie spółdzielnie? W grę wchodzą tylko nowo powstające inwestycje.

Dziękuję za odzew i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • zamieszkanka Kalter 02.01.13, 23:53
      Przy ul. Okólnej duża budowa firmy KALTER. Budynek już stoi, stan surowy.
      • tommy113 Re: Kalter 03.01.13, 13:02
        tylko należy pamiętać, że to budowa niemalże na tyłach wysypiska śmieci tzw zwałki kawałek dalej prosto Okólną w str. Pustelnika i obok palarni kawy - o tym też deweloper nie powie - a na przestrzeni czasu jest uciążliwe.
        • nomad997 Re: Kalter 06.01.13, 16:04
          Większej głupoty dawno nie przeczytałem.
          Idąc takim tokiem myślenia to także praktycznie cały Pustelnik a nawet część Zieleńca można nazwać "tyłami wysypiska śmieci". Trzeba dodać że wysypiska, które od ponad 20 lat jest nieczynne. Stosując analogię i biorąc nieczynne wysypisko Radiowo w Warszawie za kolejny przykład, to stosując taki schemat mógłbym stwierdzić, iż duża część Bielan, kawałek Żoliborza a także potężny obszar gminy Stare Babice oraz cały Izabelin to też "tyły" tamtejszego wysypiska (nieczynnego od wielu lat) i nie warto tam mieszkać! Tylko dlaczego władze Warszawy na "tyły" tamtejszego wysypiska aż metro zbudowały?

A co do palarni. Mieszkam w jej sąsiedztwie od wielu lat (odkąd powstała) i żyję. Tak samo jak setki innych rodzin, łącznie kilka tysięcy ludzi. Wszyscy żyją i nikt nie umarł z tego powodu.
          Na temat jej istnienia i domniemanej "uciążliwości" najwięcej krzyczą nowi ludzie (często nawet tu niezameldowani) z osiedla na Małachowskiego. I to też nie wszyscy bo mała ich garstka. Bo chyba nikt tym ludziom nie wytłumaczył, że jak sprzedali "hektary" na wsi i przeprowadzili się na tereny oddalone o kilka kilometrów od centrum Warszawy to raczej ciszy, braku spalin oraz innych uciążliwości związanych z miejską zabudową nie unikną.
          Kiedyś może żyli w miejscu gdzie jedynym nieprzyjemnym zapachem był odór gnoju jak sąsiad "zza płota" wywoził naturalny nawóz z obory na pole, ale jak się zachciało być "miastowym" to trzeba trochę pocierpieć.

• nomad997 Re: Kalter 06.01.13, 16:06
        Kalter to wykonawca. Inwestorem jest RSM Praga.
    • ojciec8x Re: Budownictwo mieszkaniowe. 03.01.13, 17:53
      Doszukałem się info, że Kalter jest tam wykonawcą a właścicielem RSM "Praga". Dziękuję za podpowiedź. Kilka informacji ostatecznie znalazłem w atlasie inwestycji meiszkaniowych na stronie www.mapymieszkaniowe.pl/

Ale proszę o dalsze informacje. Może ktoś wię co to jest za inwestycja? :

otodom.pl/mieszkanie-marki-5260m2-2-pokoje-205140-pln-id16790267.html
      Pozdrawiam.
      • misfortune Re: Budownictwo mieszkaniowe. 06.01.13, 00:19
        kwitnaceosiedle.pl/pl/strona-glowna,1.html SAM-81 według mnie jedna z lepszych lokalizacji w Markach. tuz obok poczta, biedronka, kilka salonów fryzjerskich i kosmetycznych, przystanek a w przyszłości zespół szkół i to nie byle jaki ... architektura.muratorplus.pl/projekty/szkola-zeroenergetyczna-w-markach-kolo-warszawy-ma-zostac-oddana-do-uzytku-w-2014-roku_79239.html
        wprawdzie nie mam zielonego pojęcia czy jeszcze są w sprzedaży jakieś mieszkania i czy w planach jest kolejny budynek ale warto popytać.
        Pozdrawiam
        • sportif Re: Budownictwo mieszkaniowe. 06.01.13, 11:09
          "kwitnące osiedle" niecały kilometr od góry śmieciowej z widokiem na gliniankę Meksyk. Niezła okolica, aż dech zapiera. Wg mnie, to opcja dla osób 60+
          • ro_a Re: Budownictwo mieszkaniowe. 06.01.13, 15:13
            A ja się z Tobą nie zgodzę.

Demonizujecie górkę śmieciową, która jest zrekultywowana. Nie ma żadnych uciążliwości z nią związanych. Jest jak sam napisałeś ok 1km od osiedla. Co do widoku do można kupić mieszkanie z oknami które nie wychodzą na górkę - proste.

Mieszkałem na Małachowskiego 1 7lat nie powiem złego słowa o tej lokalizacji. W takcie mieszkania nie słyszałem od NIKOGO by komuś to przeszkadzało. Wiem że części osób nie podobał się zapach palonej kawy z palarni CHIBO. Mi to nawet się podobało bo lubię zapach palonej kawy. Ale mówię o tym bo o tym słyszałem od sąsiadów. O górce nigdy.
            Całkowicie zgadzam się co to bliskości sklepów, punktów usługowych itp. Jest wszystko pod ręką. To dobra lokalizacja - Kwitnące osiedle. Coś tam nowego teraz sprzedają bo wisi baner.

Gdzieś czytałem też że ludzie narzekają na brak miejsc do parkowania. Acha i trzeba uważać na rozliczenia ze spódzielnią za budowę. Były jakieś przekręty. Poszukaj na forum jest spory wątek o tym.

Co do lokalizacji na Okólnej to tym bardziej nie mam mowy o przeszkadzaniu "górki" - jest jeszcze dalej.

Najlepiej samemu podjechać i sprawdzić czy to i tamto przeszkadza - proste. Nie ma nic na siłę.

A
            • tommy113 Re: Budownictwo mieszkaniowe. 17.01.13, 11:47
              nomad, jednak ubogi duchem i umysłem jesteś. Miałem lepsze zdanie o Tobie. Ja kulturalnie napisałem, że należy mieć świadomość o istnieniu w niedalekim sąsiedztwie takich czy innych składników środowiska i nie polemizowałem z tym że śmierdzi etc. bo tam nie mieszkam, a nawet jeżeli przejeżdżam, to akurat zapach kawy mi nie przeszkadza. Co do wysypiska - jasne, to najzdrowsza okolica do mieszkania i wychowywania dzieci, tym bardziej, że już nie czynne i "zrekultywowane" - każdy ma co lubi. Gdyby nie było chętnych, to by deweloper nie budował. Co do zapachu gnoju, nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale chyba zawsze kojarzył mi się z wsią w dobrym tego słowa znaczenia, a Ty masz jakiś kompleks. Za mało za gospodarstwo dostałeś, czy butów nie możesz doczyścić. Coś agresywny jesteś. Może łyknij 50-tkę i wyluzujesz.
    • mariolka770 Re: Budownictwo mieszkaniowe. 17.01.13, 10:29
      Rozgladamy sie po Markach ostatnio trochę i znaleźlismy ciekawe rozwiazania.
      Jedno jest korzystne cenowo (cena szok), ale po przyjrzeniu się bliżej nieciekawie to wyglada (budowa w krzakach, blisko trasy szybkiego ruchu i podobno mają tam budowac więcej bloków okna w okna i jakis gazociąg), więc zrezygnowaliśmy. Teraz myslimy nad ofertą otodom.pl/bezczynszowe-mieszkania-z-ogrodkiem-i-kominkiem-id12937058.html Z tego co jest napisane jest oddane do uzytkowania więc nie ma obaw czy na czas skończą (w przeciweństwie do pierwszej budowy-zakończenie na koniec tego roku).
      Nie wiem czy pomogłam, ale w razie czego mogę dalej dzielic się swoimi uwagami.
    • relkap78 Re: Budownictwo mieszkaniowe. 19.01.13, 10:21
      Bandurskiego 53 osiedle słoneczne Archiinwest. Mieszkam i jestem zadowolona. Bezczynszowe z ogródkiem i podjazdem, blisko szkoła, sklepy. Rozmawiałam z deweloperem i ma jeszcze podobno 2-3 mieszkania wolne.
    • ojciec8x Re: Budownictwo mieszkaniowe. 19.01.13, 18:14
      Witam,
      Dziękuję za wszystkie wpisy i informacje :) Zawsze coś do przemyślenia i rozpatrzenia. Teraz trzeba dozbierać kaski :P

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka