Dodaj do ulubionych

pojemniki na odpady

19.06.13, 09:05
W sprawie pojemników na odpady od lipca 2013: Uchwała Rady Miasta nakłada na mieszkańców obowiązek zakupu pojemników na odpady. Nie można samodzielnie dokonać wyboru co do wielkości tychże, uchwała reguluje tę kwestię ilością osób zamieszkujących nieruchomość (a co jak kogoś nie stać na spełnienie wymogu?). Firma Lekaro, która będzie obsługiwać Marki na swojej stronie internetowej chwali się, że wyposaża obsługiwane nieruchomości w pojemniki nieodpłatnie - ale uwaga! na starych zasadach....
Po nowemu już nas nieodpłatnie nie wyposaży, ale sprzeda nam łaskawie używane pojemniki już od 79 zł(110l) wzwyż, (od 119zł/240l) . A wszystko po to, by żyło się lepiej.....
Obserwuj wątek
    • walenty1938 Re: pojemniki na odpady 19.06.13, 17:28
      uszaga napisała:

> W sprawie pojemników na odpady od lipca 2013: Uchwała Rady Miasta nakłada na mi
      > eszkańców obowiązek zakupu pojemników na odpady. Nie można samodzielnie dokonać
      > wyboru co do wielkości tychże, uchwała reguluje tę kwestię ilością osób zamies
      > zkujących nieruchomość

Gdzie ta Uchwała bo pierwsze słyszę o takiej rzeczy

>Firma Lekaro, sprzeda nam łaskawie używane pojemniki już od 79 zł(110l) wzwyż, (od 119zł/240l) . A wszystko po to, by żyło się lepiej.....

Jeżeli jestem zobowiązany ustawą do wyposażenia posesji w taki pojemnik to bardzo chętnie kupię w proponowanej cenie bo to praktycznie o połowę taniej niż w marketach, a że używany? Przeciecież to na śmieci a nie na pokaz. Do nowego też jak wrzucisz to już będzie używany...
    • dr-wstrzons Re: pojemniki na odpady 19.06.13, 21:58
      cześć,

wg informacji z Wydziału Środowiska UM Marki (początek maja) można postawić sobie pojemnik nawet tysiąc-litrowy (oby wystandaryzowany).
      W uchwałach nie znalazłem śladu na ten temat.

To samorząd staje się właścicielem odpadów, nieważne ile ich jest.

bulba
    • uszaga Re: pojemniki na odpady 20.06.13, 08:46
      O Uchwale w linku poniżej ( faktycznie w BIP jeszcze nie zamieszczono):
      www.czyste.marki.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=95:pojemniki-na-odpady&catid=16:wdraanie-nowej-ustawy&Itemid=48
      • long.island Re: pojemniki na odpady 20.06.13, 13:12
        przeciez w tej uchwale jest wyraznie napisane iz można uzywać dotychczasowych pojemników
        wiec nie rozumiem co was martwi
        chyba ze dotychczas wyzycaliscie smieci do lasu w reklamówkach :)
        uszaga napisała:

> O Uchwale w linku poniżej ( faktycznie w BIP jeszcze nie zamieszczono):
        > www.czyste.marki.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=95:pojemniki-na-odpady&catid=16:wdraanie-nowej-ustawy&Itemid=48
        • uszaga Re: pojemniki na odpady 20.06.13, 14:03
          Do tej pory nikt nie nakładał na mnie obowiązku zakupu takiego pojemnika, MPO nieodpłatnie mi go udostępniło w ramach umowy. Co do realizacji tejże umowy też nie miałam uwag. Niestety ktoś postanowił ucieszyć społeczeństwo ustawą śmieciową, nakładając jednocześnie obowiązki mające skutki finansowe i tylko do tego się czepiam.
          • long.island Re: pojemniki na odpady 20.06.13, 16:25
            wszystko fajnie ale jak kazdy robil ze smieciami co chcial to czesc ladowala w lesie czego w markach doswiadczamy dosc bolesnie
            mam nadzieje ze teraz tego nie bedzie lub bedzie znacznie mniej
    • ma.rki Re: pojemniki na odpady 02.06.15, 22:30
      Ja kupiłem pojemnik na śmieci za 110 zł w Wołominie 120litrow. Przymierzam się do zakupu drugiego, bo to nie majątek a śmieci za jedną opłata mogę walić ile chce Mi taka ustawa pasuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka