piotrg4 08.10.04, 08:54 Niezle , niezle ...... www.mokmarki.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
man72 Re: MOK 08.10.04, 11:10 piotrg4 napisał: > Niezle , niezle ...... www.mokmarki.pl Storna ładna, tylko po co umieszczono na niej link do strony Urzędu Miejskiego w Wołomonie? Odpowiedz Link Zgłoś
w.karpinski łyżka dziegdziu.. 08.10.04, 20:19 Marecki Ośrodek Kultury, tak jak szkoły, przedszkola, Wodociąg Marecki, Marecki Ośrodek Zdrowia, Biblioteka Publiczna, Ośrodek Pmocy Społecznej - wymienione na pierwszej stronie Biuletynu Informacji Publicznej naszego miasta, ma obowiązek prowadzić Biuletyn Informacji Publicznej na jednolitych zasadach określonych dla Rzeczpospolitej Polskiej w ustawie o informacji publicznej. Przepisy tej ustawy obowiązują od 1 lipca 2003 roku. Dzisiaj mamy 10 października 2004 roku. Jak wyglądają strony BIP-u Mareckiego Ośrodka Kultury? Odpowiedź pod tym adresem. marki.bip.ornak.pl/pl/bip/jednostki_samorzadowe/MOK W. Karpiński Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: łyżka dziegdziu.. 08.10.04, 21:09 w.karpinski napisał: > Jak wyglądają strony BIP-u Mareckiego Ośrodka Kultury? > Odpowiedź pod tym adresem. > marki.bip.ornak.pl/pl/bip/jednostki_samorzadowe/MOK Naprawdę... na stronach BIPu o MOKu jest cała lawina informacji... aż niewiadomo co czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciopicio Re: łyżka dziegdziu.. 03.11.04, 19:24 MOK to trupiarnia. miauuuuuuuuuuuuuuu......... Odpowiedz Link Zgłoś
lulu3 Re: łyżka dziegdziu.. 03.11.04, 22:36 No nareszcie ktoś zauważył działalność Mareckiego Ośrodka Kultury i celnie ją określił.Proponuję nowa nazwę TOWARZYSTWO WOLNEJ ADORACJI.A swoją drogą ciekawi mnie czy funkcja dyrektora MOK-u jest dożywotnia, bo to w niej dopatruję się "sukcesów" w działalności ośrodka. pozdrawiam Lulu Odpowiedz Link Zgłoś
man72 MOK 03.11.04, 23:12 lulu3 napisała: > No nareszcie ktoś zauważył działalność Mareckiego Ośrodka Kultury i celnie ją > określił. Już nie przesadzajmy. MOK jak nasze warunki pracuje dobrze, tylko ta jego siedziba troche mało okazała, ale gdyby nasi radni postanowili ją ładnie otynkować lub zrobić elewację z takich ładnych małych czerwonych cegiełek to było by bardzo ładnie. Natomiast co do Pani dyrektor to też jest chyba dobra osoba na właściwym miejscu - tylu zajęć ile jest w naszym MOK-u ze świecą szukać w podobnych domach kultury w Wołominie czy Legionowie lub innych miastach w naszej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: MOK 03.11.04, 23:49 Droga Lulu 3! Zgadzam się z Tobą. MOK dobrze działa. Sporo w nim imprez dla dzieci, dorosłych i seniorów. Panie, które tam pracuja, łatwo nawiązują kontakty z ludźmi. Są miłe i serdeczne. Mój syn chodził tam kilka lat do przedszkola i na inne zajęcia. Byliśmy z tego zadowoleni. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: MOK 05.11.04, 12:51 jerzykrajewski7 napisał: > Droga Lulu 3! > > Zgadzam się z Tobą. Chyba coś się Panu pomyliło, bo "lulu3" napisała: "No nareszcie ktoś zauważył działalność Mareckiego Ośrodka Kultury i celnie ją określił.Proponuję nowa nazwę TOWARZYSTWO WOLNEJ ADORACJI.A swoją drogą ciekawi mnie czy funkcja dyrektora MOK-u jest dożywotnia, bo to w niej dopatruję się "sukcesów" w działalności ośrodka". Odpowiedz Link Zgłoś
lulu3 Re: MOK 05.11.04, 21:34 Drogi Panie Krajewski opatrznie Pan zrozumiał mój komentarz !!!. Był on odpowiedzią na stwierdzenie ze MOK to trupiarnia. Pozdrawiam LULU Odpowiedz Link Zgłoś
kiciopicio Re: MOK 04.11.04, 09:21 trupiarnia też jest potrzebna. przydał by się jednak również jakiś mok. pozdrawiam dyrekcję ......... Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: MOK 04.11.04, 09:45 man72 napisał: > lulu3 napisała: > > > No nareszcie ktoś zauważył działalność Mareckiego Ośrodka Kultury i celni > e ją > > określił. > > Już nie przesadzajmy. MOK jak nasze warunki pracuje dobrze, tylko ta jego > siedziba troche mało okazała, ale gdyby nasi radni postanowili ją ładnie > otynkować lub zrobić elewację z takich ładnych małych czerwonych cegiełek to > było by bardzo ładnie. Gdyby radni postanowili zrobić taki debilizm, to zadziałali by przeciw konserwatorowi zabytków (czasami, jak widać, chwała Bogu że takowa instytucja istnieje). Manie72 nie zawsze takie "małe cegiełki", lub akrylowy tynczek, są takie ładniutkie. Dżizus Krajst - total załamka!!!!!!! Radni powinni znaleźć środki w budżecie na konserwację elewacji MOKU oraz zainteresować się innymi, nielicznymi obiektami na terenie naszego miasta, które wymagają opieki konserwatorskiej. W Pustelniku, na terenie zakonu Sióstr Franciszkanek, dogorywa XIX wieczny budynek szpitala z kaplicą. Siostry mają nowego molocha więc głęboko mają los szpitala (przepraszam, Siostry nie mogą mieć głęboko). Jedyne co je powstrzymuje przed rozbiórką, to tablica upamiętniająca pobyt Ciurlionisa (to taki litewski multiartysta). Konserwatora gonią z widłami i czekają aż się zawali, bo wtedy i Ciurlionis nie pomoże. Oj Siostrzyczki, nieładnie !!!! Nie zawsze ładnie znaczy ŁADNIE Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: Mareckie zabytki - dygresja 04.11.04, 10:24 zuldi napisał: > Siostry mają nowego molocha więc głęboko > mają los szpitala (przepraszam, Siostry nie mogą mieć głęboko). "Nowy moloch" to dobre określenie tego, co tam zbudowano. Zuldi, powinieneś wstydzić się za takich przedstawicieli Waszej architektonicznej braci, którzy zgadzają się projektować takie rzeczy: marki.net.pl/gal_miasto/1/10.jpg > Jedyne co je powstrzymuje przed rozbiórką [dawnego szpitala], to tablica > upamiętniająca pobyt Ciurlionisa (to taki litewski multiartysta) Dla zainteresowanych budyneczkiem dawnego szpitala (a wcześniej chyba tzw. "Czerwonego Dworu") i multiartystą załączam stosowne linki: marki.net.pl/art/4.php marki.net.pl/gal_miasto/1.php marki.net.pl/gal_miasto/1/7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: Mareckie zabytki - dygresja 04.11.04, 10:51 "Brawo Jasiu"! Moja wiedza dotycząca tego budynku zatrzymała się na dziewiętnastowiecznym szpitalu (ale wstyd). Legendy o jakimś Pustelniku który w tych okolicach pustelniczył traktowałem jak .. legeny. Czerwony Dwór , a może wcześniej jakieś tejemnicze siedlisko. Górka siostrowa objęta jest strefą ochrony archeologicznej. Starożytny Pustelnik wyłania się z mgły histori. Ja to tak lubie pobajać zamiast porozmawiać z profesjonalistą. Tak, czy siak, konserwatora trza nasłać. "Ładny burdel tu siostry macie. Tak Siostry , będziecie się tłumaczyć " (coś koło “Sexmisji”). Budują nowe, romańskie, kaplice, a duch Ciurlionisa będzie się wałęsał i jeszcze mi do domu wejdzie. “Już mi tu jeden wszedł i na klatce naszczał” (coś koło “Misia”). No to sobie pożartowałem, a sprawa jest poważna bo naszego dziedzictawa dotyczy. I na koniec quiz: był Miś i Sexmisja, ale skąd to “Brawo Jasiu” no to pa – “zarobiony jestem.....” Odpowiedz Link Zgłoś
toban.zalogowany Re: Mareckie zabytki - dygresja 04.11.04, 14:47 zuldi napisał: > (...)ale skąd to “Brawo Jasiu” "Brunet wieczorową porą"??? To chyba z dialogu Kobuszewskiego w ciężarówce... pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: Mareckie zabytki - dygresja 04.11.04, 15:18 No i tu mam problem. Faktycznie, że w Brunecie, ale chodzi mi po głowie "Nie ma róży bez ognia". "No i dzięki komu to wszystko?" gdy Fedorowicz wypłoszył Luśkę z chłopem z domu (do swojego pokoju), na to Jogi babu: "Brawo Jasiu !". Dziś wieczorem sprawdzę bo zaczynam mieć wątpliwości. Nie, “nie dziś kochanieńki , nie dziś , dziś mi wszystko miga. Zarobiony jestem” - jutro sprawdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
owlosiony Re: Mareckie zabytki - dygresja 07.11.04, 22:44 "Brawo Jasiu" A skecz Kobuszewski-Gołas-Michnikowski ? "wężykiem, wężykiem" Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: Mareckie zabytki - dygresja 09.11.04, 10:52 owlosiony napisał: > "Brawo Jasiu" > A skecz Kobuszewski-Gołas-Michnikowski ? > "wężykiem, wężykiem" To też! Ale napewno w "Nie ma róży bez ognia" Biedny Miś kilkakrotnie docenił prawniczą wiedzę i pomysłowość głównego bohatera tym zawołaniem. (sprawdziłem) Odpowiedz Link Zgłoś
women13 Re: MOK 05.11.04, 13:57 Budynek MOK-u to zabytkowa budowla z końca XIX w. Mieściła tu się szkoła na osiedlu fabrycznym Brggsów. Takich budynków się nie tynkuje. Polecam lekturę albumu poświęconego naszemu miastu Pana Cz. Brodzkiego "MARKI koło Warszawy". women Odpowiedz Link Zgłoś
kiciopicio Re: MOK 05.11.04, 14:16 No Woman, No Cry "Nie płacz kobieto. Ponieważ pamiętam, kiedy zwykliśmy siedzieć. W rzędzie podwórek w Trenchtown - obserwując hipokrytów. Spotykamy dobrych ludzi i poznajemy ich, mamy dobrych przyjaciół, och, dobrych przyjaciół zgubiliśmy wzdłuż drogi, którą idziemy. W tej wspaniałej przyszłości, nie możesz zapominać swojej przeszłości... tak, twoje łzy są suche, wiem. Nie płacz kobieto. Moja ukochana, nie wylewaj żadnych łez. Pamiętam gdy siedzieliśmy w rzędzie podwórek w Trenchtown i wtedy Georgie zapalił światła. Ja wiem, zapisał bym płomienie nocy. Moje stopy to mój jedyny transport. Nimi posuwam się ciągle naprzód. Wszystko będzie w porządku, o tak wszystko będzie w porządku. Żadna kobieta nie płacze. Nie wylewaj żadnych łez, bo żadna kobieta nie płacze." Mówiac słowami BOB'a i Zuldi'ego: "nie płacz kobieto - konserwator czuwa" Odpowiedz Link Zgłoś
lulu3 Re: MOK 05.11.04, 21:45 Mam nadzieję że z tym tynkowaniem budynku MOK-u to tylko żart chyba że za pseudonimem man72 kryje się postać naszego " ukochanego" księdza proboszcza który to jak tylko nastał chciał tynkować budynek naszego gotyckiego kościoła. Pozdrawiam Lulu Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: MOK 09.11.04, 10:59 Z tym gotyckim kościłem to też chyba żart. Gdyby ten kościół był gotycki, to był by najcenniejszym zabytkiem w Warszawie i okolicach. To atrapa z przełomu XIX i XX wieku (strzelam) zwana eklektyzującym neogotykiem, zpóźniona o dobre 40 lat w stosunku do romantyzmu który ten kierunek zapoczątkował. Taki to gotyk jak i Praska Katedra (św. Florian). Ale faktycznie jest zabytkowy. Odpowiedz Link Zgłoś