Dodaj do ulubionych

Pomozmy kolezance z Marek

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 18:19
Chyba warto byloby pomoc osobie, ktora kiedys na tym forum pomogla innym.
Dziewczyna z Marek znana tu jako Ata (pomogla znalezc dzieki Wam dach nad
glowa rodzinie, ktora mogla stracic z dnia na dzien dom. Ata troszke
narozrabiala na forum poswieconym pracy w Warszawie. Prawdopodbnie za to
zwolnia ja z pracy. Piszcie do jej pracodawcy (Ministerstwo Pracy i Polityki
Spolecznej) maile z prosba aby dano jej druga szanse. Dziewczyna udowodnila
tutaj, ze nie jest zla. Pomozmy krajance.

Gal Anonim
Obserwuj wątek
    • Gość: Raffix Re: Pomozmy kolezance z Marek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 23:53
      Gość portalu: Gal Anonim napisał(a):
      > Chyba warto byloby pomoc osobie, ktora kiedys na tym forum pomogla innym.
      > Dziewczyna z Marek znana tu jako Ata (pomogla znalezc dzieki Wam dach nad
      > glowa rodzinie, ktora mogla stracic z dnia na dzien dom. Ata troszke
      > narozrabiala na forum poswieconym pracy w Warszawie. Prawdopodbnie za to
      > zwolnia ja z pracy. Piszcie do jej pracodawcy (Ministerstwo Pracy i Polityki
      > Spolecznej) maile z prosba aby dano jej druga szanse. Dziewczyna udowodnila
      > tutaj, ze nie jest zla. Pomozmy krajance.
      Rzeczywiście Ata ma kłopoty przez swoją niefortunną wypowiedź? (czytałem ten
      wątek). Hm... chyba rzeczywiście powinna mieć drugą szansę.
    • Gość: Raffix O sprawie pisał podobno Superexpress IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 18:15
      Sprawa przybiera coraz większe rozmiary - pisał o niej podobno superexpress i
      zainteresował się sam minister pracy.
      Tu jest link do cytatu z superexpressu i paru komentarzy:
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=51&w=2616573&a=2616573&v=2

Be_ata dość rzadko wpada na forum Marek, jednak zostawiła tu wrażenie moim
      zdaniem całkiem sympatyczne.
      Jej wypowiedź na forum o pracy miała być w założeniu kąśliwą odzywką wobec
      jednego z atakujących internautów, jednak mogła urazić i zdenerwować także
      wielu innych. Moim zdaniem zdecydowanie przesadziła, czemu dałem wyraz również
      na tamtym forum. Ale czy powinna mieć drugą szansę? Ja wciąż sądzę, że tak.
    • Gość: MACIEK Re: Pomozmy kolezance z Marek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 18:56
      Gość portalu: Gal Anonim napisał(a):
      > Chyba warto byloby pomoc osobie, ktora kiedys na tym forum pomogla innym.
      > Dziewczyna z Marek znana tu jako Ata (pomogla znalezc dzieki Wam dach nad
      > glowa rodzinie, ktora mogla stracic z dnia na dzien dom.

o co chodzi z tym znalezieniem domu? jest to gdzieś tu na forum?
      • Gość: Ja Osiecki Re: Pomozmy kolezance z Marek IP: *.se.com.pl / 10.0.101.* 05.08.02, 12:15
        O co chodzi z tym domem zanjdziesz tu: www2.gazeta.pl/forum/
        794674,30353,794652.html?f=450&w=2100011

Sprawa Be_Aty rzeczywiscie zainteresowal sie Super Express. Tekst o niej i jej
        niefortunnej wypowiedzi byl w sobote. Przed chwila rozmawialem telefonicznie z
        Be_Ata. Jej pracodawca jej podziekowal za wspolprace. Mam prosbe jesli ktos by
        cos wiedzial o pracy dajcie mi zanc. Dziewczynie warto dac druga szanse.

pozdrawiam

Jan Osiecki

jan.osiecki@se.com.pl
        • Gość: Raffix Pytanie do Jana Osieckiego IP: *.braun.de 05.08.02, 12:53
          Gość portalu: Ja Osiecki napisał(a):
          > Sprawa Be_Aty rzeczywiscie zainteresowal sie Super Express. Tekst o niej
          > i jej niefortunnej wypowiedzi byl w sobote. Przed chwila rozmawialem
          > telefonicznie z Be_Ata. Jej pracodawca jej podziekowal za wspolprace.
          > Mam prosbe jesli ktos by cos wiedzial o pracy dajcie mi zanc.
          > Dziewczynie warto dac druga szanse.

Mam pytanie: nie jest dla mnie jasna sprawa obecnego statusu Be_Aty. Już
          następnego dnia po swojej kontrowersyjnej wypowiedzi napisała ona, że straciła
          pracę, tymczasem z tekstu w Super Expressie wynikało, że informatycy w
          Ministerstwie Pracy "namierzali" ją 2 tygodnie (co swoją drogą wydaje mi się
          przedziwne - w normalnej firmie powinno to zająć parę chwil).

Jak to więc było ze zwolnieniem Be_aty? Zwolniono ją od razu po incydencie (tak
          jak pisała) czy dopiero teraz? Pytam, bo chciałbym wyrobić sobie pełną opinię
          na temat tego zdarzenia.
          • Gość: Jan Osiecki Re: Pytanie do Jana Osieckiego IP: *.se.com.pl / 10.0.101.* 05.08.02, 13:19
            Beata stracila prace dopiero teraz (moge podejrzewac, ze wtedy wpadla w panike
            i probowala sie sie jakos obronic). Z tego co wiem (a wiadomosci mam pewne)
            informatycy szukali jej dwa tygodnie i dzisiaj jej podziekowano za parce i
            rozwiazano umowe.
            Y.
            • Gość: Raffix Re: Dziękuję IP: *.braun.de 05.08.02, 13:40
              Gość portalu: Jan Osiecki napisał(a):
              > Beata stracila prace dopiero teraz (moge podejrzewac, ze wtedy wpadla w
              > panike i probowala sie sie jakos obronic). Z tego co wiem (a wiadomosci
              > mam pewne) informatycy szukali jej dwa tygodnie i dzisiaj jej podziekowano
              > za parce i rozwiazano umowe.
              > Y.

Bardzo dziękuję za informacje.
              Swoją drogą fora internetowe tworzą nowe, wcześniej nieznane problemy. Myślę,
              że firmy jak i urzędy publiczne powinny jasno określać czy i na jakich zasadach
              pracownik może uczestniczyć w dyskusji na forum.
              Moim zdaniem (i jest to w regulaminach wielu firm prywatnych) pracownik NIGDY
              nie powinien wypowiadać się na tematy związane choćby luźno ze sprawami
              służbowymi (oczywiście o ile wypowiedzi na forum nie są częśćią jego pracy).
              Może przecież być wówczas postrzegany jako występujący w imieniu firmy lub
              instytucji i zaszkodzić (nawet nieświadomie) jej wizerunkowi.
              Co właśnie miało miejsce w tym zdarzeniu...

Pozdrawiam Super Express
              Raffix
      • Gość: Raffix Re: Pomozmy kolezance z Marek IP: *.braun.de 05.08.02, 12:38
        Gość portalu: MACIEK napisał(a):
        > Gość portalu: Gal Anonim napisał(a):
        > > Chyba warto byloby pomoc osobie, ktora kiedys na tym forum pomogla innym.
        > > Dziewczyna z Marek znana tu jako Ata (pomogla znalezc dzieki Wam dach nad
        > > glowa rodzinie, ktora mogla stracic z dnia na dzien dom.
        >
        > o co chodzi z tym znalezieniem domu? jest to gdzieś tu na forum?

MAĆKU, odświeżyłem wątek, o który pytałeś - teraz jest na pierwszej stronie
        tego forum.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Raffix Tytuł: Mam gorącą prośbę, autor: Ata IP: *.braun.de 05.08.02, 12:42
          Tytuł: Mam gorącą prośbę, autor: Ata
          Ten wątek dowodzi, że Ata pokazała się na forach Gazety nie tylko od złej
          strony (jak można by to wywnioskować z wypowiedzi na forum "Praca w Warszawie")
          • Gość: MACIEK Re: Tytuł: Mam gorącą prośbę, autor: Ata IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 01:25
            Gość portalu: Raffix napisał(a):
            > Tytuł: Mam gorącą prośbę, autor: Ata
            > Ten wątek dowodzi, że Ata pokazała się na forach Gazety nie tylko od złej
            > strony (jak można by to wywnioskować z wypowiedzi na forum "Praca w
            Warszawie")
            juz przeczytalem, teraz wszystko jasne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka