Dodaj do ulubionych

Trudne wybory 2002

IP: 5.3R2D* / *.visp.energis.pl 06.10.02, 19:29
Zauważyłem na forum kampanię wyborczą i chcę wtrącic swoje trzy grosze.
Gdzieś wyczytałem ,że p. Werczyński jest zbulwersownay prowadzeniem kampanii
wyborczej przez p. Krajewskiego (chodzi o doniesienie do prokuratury) .Do
p.Werczyskiego pasuje przysłowie "o cielęciu i wole" .W tym miejscu troche
historii bo wydaje mi się że uczestnicy forum są z tzw. przylotu . W
pierwszych wolnych wyborach do RM Komitet Obywatelski " Solidarności"wytwawił
swoich kandytatów na radnych, Samorządowa Inicjatywa Społeczna (SIS)
utworzona przez p. Werczyńskiego i kolegów oraz kandytaci bez przydziału.
Liczył KO"S" i SIS. SIS w swoich ulotkach brutalnie atakował kandytatów KO"S"
wyzywał od komunistów i stalinistów . Sąd w trybie wyborczym zakazał
kolbortoawnia tychże ulotek . Ojciec jednego z kandytatów z SIS-u napadł na
członka KO"S" pobiło go i zabrał ulotki. W niedziele wyborczą mieszkańcy
miasta ujżeli plakat ze Stalinem który mówi "Gdybym żył to bym głosował na
Komitet Obywatelski "Solidarność" " . Oczywiście p. Werczyński i spółka nie
przyznał się do tej radosnej twórczości. C.D.N.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Re: Trudne wybory 2002 IP: *.tele2.pl 07.10.02, 06:55
      Jest takie bardzo stare powiedzenie o Kalim i te przysłowie o Kalim pasuje do
      ugrupowania Komitetu prowadzonego przez p.Werczyńskiego. To co napisaliście o
      Komitecie Wyborczym SIP z lat dawnych (teraz Komitet Wyborczy "Prawe
      Samorządne" )jest prawdą, sam to doświadczyłem. Według przysłowia "bij Żyda
      tylko mnie nie ruszaj" jest metodą Komitetu "SW". Czasami plując na innych
      można zachlapać swoje oczy.
    • Gość: Wojtek Re: Trudne wybory 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 09:53
      Po lekturze broszury głos marecki jestem bardzo zdegustowany. Jednakże dzięki
      treściom tak zawartym wyrobiłem sobie jednoznaczną opinię o Krajewskim. Ja i
      moi znajomi pójdziemy do urny wyborczej, przede wszystkim, dlatego, aby
      uchronić nasze miasto od ludzi pokroju Krajewskiwego. W takim przekonaniu
      utwierdziło mnie zdanie z artykułu pt. Pomyślmy o dzieciach - „Ja nigdy nie
      dałem łapówki ani jej nie wziąłem, głównie ze strachu przez konsekwencjami...”,
      Jakie prawo do ubiegania się o stanowisko burmistrza ma człowiek, którego
      hamuje tylko strach przez niegodziwym postępowaniem? Jest pan człowiekiem o
      wątpliwej moralności, dlatego każdego będę namawiał aby nie zmarnował swojego
      głosu.
      • Gość: Jerzy Krajewski Re: Trudne wybory 2002 IP: *.marketingserwis.pl 07.10.02, 11:01
        Szanowny Panie Wojtku!
        Ma Pan rację, że strach przed karą więzienia nie powinien być jedynym powodem
        powstrzymywania się przeze mnie przed dawaniem łapówek. Mam oczywiście
        przekonanie, że łapówki są niemoralne. Ale czasmi trzeba wybierać między
        mniejszym a większym złem. Na przykład, żonie bardzo zależy na tym, by woda z
        wodąciągu była jak najszybciej, a w urzędzie ktoś spóźnia się z wydanie
        pozwolenia na budowę. Trzeba wybrać, co jest większym złem, czy brak czystej
        wody na pranie ubranek niemowlaka, czy przekazanie niewielkiego prezentu Pani
        urzędniczce. Co by Pan wybrał?
        Ja wolę poczekać, wodę dowozić w baniakach, byle nie dawać łapówki, bo za to
        grożą poważne konsekwencje.
        Proszę też zastanowić się, czy lepszym człowiekiem jest ktoś, kto nie
        korumpuje, bo boi się kary, czy też ten, o kim tak wielu ludzi mówi, że jest
        skorumpowany.
        Pozdrawiam
        Jerzy Krajewski
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Po lekturze broszury głos marecki jestem bardzo zdegustowany. Jednakże dzięki
        > treściom tak zawartym wyrobiłem sobie jednoznaczną opinię o Krajewskim. Ja i
        > moi znajomi pójdziemy do urny wyborczej, przede wszystkim, dlatego, aby
        > uchronić nasze miasto od ludzi pokroju Krajewskiwego. W takim przekonaniu
        > utwierdziło mnie zdanie z artykułu pt. Pomyślmy o dzieciach - „Ja nigdy n
        > ie
        > dałem łapówki ani jej nie wziąłem, głównie ze strachu przez
        konsekwencjami...&#
        > 8221;,
        > Jakie prawo do ubiegania się o stanowisko burmistrza ma człowiek, którego
        > hamuje tylko strach przez niegodziwym postępowaniem? Jest pan człowiekiem o
        > wątpliwej moralności, dlatego każdego będę namawiał aby nie zmarnował swojego
        > głosu.
        • Gość: Gosia Re: Trudne wybory 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 11:06
          Czy to uczciwe, aby dzieci Jerzego Krajewskiego jeździły na kolonie Caritasu. Z
          Głosu Mareckiego wynika, ze jest to osoba wyjątkowo zamożna, którą stać na
          zapłacenie pełnopłatnego wypoczynku dla swojej rodziny. Wysyłając dzieci na
          kolonię do Ustki odebrana została możliwość odpoczynku dla osób naprawdę
          potrzebujacych.
          • Gość: Jerzy Krajewski Re: Trudne wybory 2002 IP: *.marketingserwis.pl 07.10.02, 11:27

Szanowna Pani Małgorzato!
            Za pobyt mojego syna na kolonii zapłaciłem 600 zł, czyli pełną odpłatność.
            Więcej niż 120 dzieci nie chciało jechać na tą kolonię, więc żadnemu
            niezamożnemu dziecku mój syn miejsca nie zabrał. Dzieci z niezamożnych rodzin
            korzystały z dofinansowania Caritasu i nie płaciły za kolonię lub płaciły
            niedużo: 100-200 zł.
            Pozdrawiam
            Jerzy Krajewski
            Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Czy to uczciwe, aby dzieci Jerzego Krajewskiego jeździły na kolonie Caritasu.
            Z
            >
            > Głosu Mareckiego wynika, ze jest to osoba wyjątkowo zamożna, którą stać na
            > zapłacenie pełnopłatnego wypoczynku dla swojej rodziny. Wysyłając dzieci na
            > kolonię do Ustki odebrana została możliwość odpoczynku dla osób naprawdę
            > potrzebujacych.
    • Gość: Stanisław Re: Trudne wybory 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 10:23
      Po lekturze gazety Głos Marecki jest mi wstyd, że w naszym mieście mieszkają
      ludzie, którzy dla chęci zdobycia władzy zdolni są każdej niegodziwości. Mam
      radę dla Pana Krajewskiego. Proszę jeszcze raz iść na wieczorną mszę świętą
      wyciszyć się i posłuchać o prawdziwej prawdzie, uczciwości i pokorze.
      • Gość: Jerzy Krajewski Re: Trudne wybory 2002 IP: *.marketingserwis.pl 07.10.02, 10:53
        Szanowny Panie Stanisławie!
        Przyjmuję słowa Pana krytyki z pokorą. Gdyby tylko jeszcze zechciał Pan
        łaskawie wyjaśnić, jakie moje niegodziwości najbardziej Pana oburzają. Byłbym
        Panu bardzo wdzięczny, bo ja nie potrafię dostrzec w swoim działaniu
        niegodziwości. Ale może się mylę. Proszę mi wskazać moje błędy. Obiecuję
        poprawę.
        Pozdrawiam
        Jerzy Krajewski
        Gość portalu: Stanisław napisał(a):

> Po lekturze gazety Głos Marecki jest mi wstyd, że w naszym mieście mieszkają
        > ludzie, którzy dla chęci zdobycia władzy zdolni są każdej niegodziwości. Mam
        > radę dla Pana Krajewskiego. Proszę jeszcze raz iść na wieczorną mszę świętą
        > wyciszyć się i posłuchać o prawdziwej prawdzie, uczciwości i pokorze.
      • Gość: Jerzy Krajewski Re: Trudne wybory 2002 IP: *.marketingserwis.pl 07.10.02, 12:12
        Szanowny Panie Stanisławie!
        Nie chciałem o tym wspominać,bo może nie wypada. Ale skoro Pan Nowy w
        wątku "Szokująca kampania" podniósł sprawę zachowania naszego proboszcza, to
        wspomnę niemiłe wrażenia z wczorajszej mszy świętej o godzinie 12. Niestety,
        nie mogłem się na niej wyciszyć i posłuchać o prawdziwej prawdzie, uczciwości i
        pokorze. Otóż nasz proboszcz, zwracając się do dzieci, wychwalał naszą obecną
        Radę Miasta i obecnego burmistrza. Słuchając tego, byłem mocno poirytowany. Nie
        tylko dlatego, ża ja jestem parafianinem Parafii św. Izydora, a obecny
        burmistrz jest w parafii ząbkowskiej, więc od mojego proboszcza mógłbym
        oczekiwać więc taktu. Przede wszystkim dlatego, że uważam się za lepszego
        katolika niż Werczyński. Jedno jest pewne, w poważnych sprawach nie kłamię w
        żywe oczy, jak Werczyński.
        Poważniej postaram się porozmawiać o tym w proboszczem osobiście.
        Pozdrawiam
        Jerzy Krajewski

Gość portalu: Stanisław napisał(a):

> Po lekturze gazety Głos Marecki jest mi wstyd, że w naszym mieście mieszkają
        > ludzie, którzy dla chęci zdobycia władzy zdolni są każdej niegodziwości. Mam
        > radę dla Pana Krajewskiego. Proszę jeszcze raz iść na wieczorną mszę świętą
        > wyciszyć się i posłuchać o prawdziwej prawdzie, uczciwości i pokorze.
        • Gość: Stanisław Re: Trudne wybory 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 12:28
          Nie panu jest sądzić kto jest lepszym katolikiem. Niech pan pamięta, że pierwsi
          będą ostatnimi.
    • Gość: Jan Re: Trudne wybory 2002 IP: *.tele2.pl 07.10.02, 12:43
      Szanowny Panie Krajewski
      Proszę sie nie przejmować panem Stanisławem- "kruk krukowi oczu nie wykole",
      Prawda zawsze boli a pan ma odwagę przekazać znając ją od samych żródeł będąc
      redaktorem Gazety "Wieści z Ratusza"( czy to prawda? i wstyd jest,że zamiast
      omawiać pismo święte- słowo Bożeksiądz mówił z wielkim przekonaniem o dobroci
      pana Werczyńskiego. Wstyd dla kościoła. A kto się wywyższa będzie poniżony.
    • Gość: bafil Re: Trudne wybory 2002 IP: 5.3R2D* / *.visp.energis.pl 07.10.02, 19:57
      Do Matrix-a i Gosi
      Czytaliście „Głos Marek” i wypowiadacie się krytycznie o p. Krajewskim . Mam
      nadzieje , ze odwiedziliście stronę www.Werczynski.pl.. Są tam miedzy innymi:
      dokonania i zamierzenia aktualnego burmistrza. Pytanie do Was : co jest tam
      kłamstwem zamierzonym?
      • Gość: Matrix Re: Trudne wybory 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 09:11
        Do bafila
        Oglądałem stronę Werczyńskiego, czytałem również Głos Marecki. Nie wiem, co
        bafil rozumie przez kłamstwo zamierzone, rozumiem natomiast sformułowanie
        kłamstwo celowe. W oskarżeniach formułowanych przez Krajewskiego nie ma żadnych
        faktów (jeżeli są to mi je wskaż np. podaj adresy domów Werczyńskiego).
        Krajewski o wszystkim tylko słyszał od dobrych i na tej podstawie formułuje
        oskarżenia. Ciebie bafilu jak również każdego mieszkańca tego miasta można
        oskarżyć o to samo. Interesujące jest to, że ten gówniarski atak nastąpił przez
        wyborami, a nie wcześniej. Ale to już efekt siły wyższej, której Krajewski
        doświadczy na wieczornej mszy świętej.
        • Gość: Jerzy Krajewski Re: Trudne wybory 2002 IP: *.marketingserwis.pl 08.10.02, 11:04
          Szanowny Panie Matrix!
          Proszę zauważyć, że ja nie szukałem informacji źle świadczących o Panu Januszu
          Werczyńskim. Te informacje same do mnie przyszły. Uznałem je za wiarygodne i
          zgłosiłem sprawę do prokuratury, bo to wymiar sprawiedliwość jest od tego, by
          stwierdzić, czy ktoś popełnił przestępstwo.
          Gdy dowiedziałem się o podejrzeniach wobec Pana Janusza Werczyńskiego nie
          mogłem pominąć tej wiedzy w kampani wyborczej. Krzysztof Warabida, pełnomocnik
          Komitetu Wyborczego Wyborców "Marki Prawe i Samorządne", którego znam od kilku
          lat, powiedział mi wczoraj: " Jurek, trzeba było zajmować się w kampanii
          sprawami gospodarczymi, a nie domniemanymi przestępstwami Werczyńskiego."
          Odpowiedziałem mu sposób następujący: " Co byś zrobił, gdybyś od kolegów
          dowiedział się, że Twoja żona Ci zdradza? Miałbyś to niej pretensje, że talerze
          są brudne?".
          Różni ludzie o złych czynach Pana Janusza Werczyńskiego opowiedzieli mi 6 i 7
          września. Ja złożyłem doniesienie do prokuratury 9 września. Pech chciał, że
          akurat była kampania wyborcza.
          Pozdrawiam
          Jerzy Krajewski
          Gość portalu: Matrix napisał(a):

> Do bafila
          > Oglądałem stronę Werczyńskiego, czytałem również Głos Marecki. Nie wiem, co
          > bafil rozumie przez kłamstwo zamierzone, rozumiem natomiast sformułowanie
          > kłamstwo celowe. W oskarżeniach formułowanych przez Krajewskiego nie ma
          żadnych
          >
          > faktów (jeżeli są to mi je wskaż np. podaj adresy domów Werczyńskiego).
          > Krajewski o wszystkim tylko słyszał od dobrych i na tej podstawie formułuje
          > oskarżenia. Ciebie bafilu jak również każdego mieszkańca tego miasta można
          > oskarżyć o to samo. Interesujące jest to, że ten gówniarski atak nastąpił
          przez
          >
          > wyborami, a nie wcześniej. Ale to już efekt siły wyższej, której Krajewski
          > doświadczy na wieczornej mszy świętej.
    • Gość: Darek.P Re: Trudne wybory 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 10:53
      Szkoda, że nie żyjemy 200 lat temu. Wówczas panowie kandydaci mogliby stanąć
      naprzeciwko siebie i sprawę załatwić honorowo. Byłoby taniej szybciej i bez
      potrzebnego rozgłosu.
      • Gość: Jerzy Krajewski Re: Trudne wybory 2002 IP: *.marketingserwis.pl 08.10.02, 11:07
        Szanowny Panie Darku P.!
        Na szczęście, żyjemy w XXI wieku, kiedy spory rostrzygają sądy. To trwa dłużej,
        kosztuje więcej, ale jest sprawiedliwsze, bo racja nie jest po stronie kogoś,
        kto lepiej strzela, tylko tego, kto działa zgodnie z prawem.
        Pozdrawiam
        Jerzy Krajewski
        Gość portalu: Darek.P napisał(a):

> Szkoda, że nie żyjemy 200 lat temu. Wówczas panowie kandydaci mogliby stanąć
        > naprzeciwko siebie i sprawę załatwić honorowo. Byłoby taniej szybciej i bez
        > potrzebnego rozgłosu.
    • Gość: Darek.P Re: Trudne wybory 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 12:03
      Żeby strzelać to trzeba mieć prawdziwą amunicję
      • gaja01 Re: Trudne wybory 2002 08.10.02, 12:24
        Szanowni Panowie, Pan Janusz Werczyński pełnił funkcję Burmistrza przez dość
        długi okres. Moim zdaniem bez względu na to, czy robił to dobrze, czy źle
        (chyba nigdy nie będzie nam dane poznać Prawdy przez duże "P") nadszedł czas,
        by dać szansę innym. Janusz Werczyński nie jest jedynym wykształconym
        człowiekiem w mieście.
    • Gość: bafil Re: Trudne wybory 2002 IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 08.10.02, 22:49
      Na zdjęciu: Budynki komunalne przy ul. Lisa Kuli.

wejdż na stronę www.werczynski.pl w dokonaniach i zamierzeniach jest zdjęcie
      z [podpisem jaki widzisz powyżej.

Matrix widzisz to zdjęcie? To jest zamierzone kłamstwo .te budynki to osiedle
      TBS BATORY przy ulicy 11-go Listopada. Zdjęcie pochodzi ze strony
      www.werczynski.pl. nie wybudowano kilkudziesięciu nowych mieszkań komunalnych
      lecz 25. „ w 2003 rozpocznie się budowa 500 mieszkań przy ulicy Dużej” cyt. Z
      ulotki p. Werczyńskiego. Prawda, ale to nie miasto będzie budowało lecz TBS
      MILENIUM utworzone przez policję.

• Gość: Raffix Re: do Bafila IP: *.braun.de 09.10.02, 10:56
        Gość portalu: bafil napisał(a):
        > Na zdjęciu: Budynki komunalne przy ul. Lisa Kuli.
        > wejdż na stronę www.werczynski.pl w dokonaniach i zamierzeniach jest zdjęcie
        > z [podpisem jaki widzisz powyżej. (...)
        Rzeczywiscie, to nie sa budynki z Lisa Kuli. Te komunalne sa chyba parterowe,
        prawda?

> „ w 2003 rozpocznie się budowa 500 mieszkań przy ulicy Dużej
        > 221; cyt. Z ulotki p. Werczyńskiego. Prawda, ale to nie miasto będzie
        > budowało lecz TBS MILENIUM utworzone przez policję.
        Czyli wreszcie rusza ta inwestycja przy Duzej? Czy znasz wiecej szczegolow,
        Bafilu? Nie wiesz na przyklad, czy mozna gdzies zobaczyc projekt? Mam nadzieje,
        ze nie beda to jakies koszmarne wielopietrowe bloki.
      • Gość: Matrix Re: Trudne wybory 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 12:03
        Do bafila.
        Nawet, jeżeli na zdjęciu są przedstawione inne budynki to faktem jest, że gmina
        realizuje budownictwo komunalne. Dla mnie nie ma to znaczenia, czy dom jest
        parterowy, piętrowy, zielony czy czerwony. Pytam, więc powtórnie gdzie jest to
        zamierzone kłamstwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka