Dodaj do ulubionych

SnS czyli Sylwester na Safaji

IP: *.braun.de 28.11.02, 20:08
Markowianie i Markowianki!
Pustelniczanie i Pustelniczanki!
Struzanie i Struzanki!
Goscie z gmin osciennych!

Swietny pomysl rzucony ongis na tym forum przez Zuldi'ego Marejke zdaje sie
nabierac konkretow. Planujemy spotkac sie na Safaji (zwanej przez
przyjezdnych Gora Absurdu) w Sylwestra. Proponowana godzina to 23.30 (choc
moze podlegac negocjacjom). Wsrod atrakcji przewidzano:
1) Fajerwerki z calych Marek przed naszymi oczami
2) Jesli bedzie snieg to zjazdy na sankach
3) Byc moze widok na rozwietlona fajerwerkami Warszawe (ale nie jest to pewne)
4) I inne (moze ktos dopisze jakies pomysly)

Forumowicze! Napiszcie prosze w tym watku, czy wpadniecie na Safaje i czy
macie jakies pomysly na wiecej atrakcji.
Obserwuj wątek
    • Gość: mswiercz@gazeta.pl Re: SnS czyli Sylwester na Safaji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 20:23
    • Gość: mswierczgazeta.pl Re: SnS czyli Sylwester na Safaji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 20:24
      Co to jest Safaja?
      Pozdrawiam
      M.Świerczyński
      • Gość: Raffix Re: SnS czyli Sylwester na Safaji IP: *.braun.de 28.11.02, 20:29
        Gość portalu: mswierczgazeta.pl napisał(a):
        > Co to jest Safaja?
        > Pozdrawiam
        > M.Świerczyński

Rodowity Pustelniczanin Zuldi-Marejka (bywalec tego forum i pustelnicki
        separatysta) uswiadamial nas, ze tak nalezy mowic na dawne wysypisko smieci.
        Ale skoro Pan tez pustelniczanin i nie zna tej nazwy to chyba nie jest ona
        nazwa rozpowszechniona. Zatem sprawa nazwy dla mareckiej gorki pozostaje
        otwarta?
        Pozdrawiam
        Rafal
        • Gość: Raffix Sant Quirze Safaja IP: *.braun.de 28.11.02, 20:33
          Sant Quirze Safaja to chyba takze miasteczko lub nawet dzielnica Barcelony. Ale
          tam sie w tym roku nie spotykamy.
          • Gość: Irytek Re: Sant Quirze Safaja IP: *.dialup.warszawa.pl 28.11.02, 22:07
            Pięknie , ślicznie , zagranicznie ! A może by tak na jeden dzień do ....Oj to
            nie to wesele.Sorry.
            Może wymyślimy jakąś nazwę? To powinno być łatwe w porównaniu z tym co chcemy
            robić dalej. N.P.:Asertywny Marecki Obywatelski Komitet ?
            • Gość: toban Re: Sant Quirze Safaja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 22:57
              Gość portalu: Irytek napisał(a):

> Pięknie , ślicznie , zagranicznie ! A może by tak na jeden dzień do ....Oj to
              > nie to wesele.Sorry.
              > Może wymyślimy jakąś nazwę? To powinno być łatwe w porównaniu z tym co chcemy
              > robić dalej. N.P.:Asertywny Marecki Obywatelski Komitet ?

W skrócie AMOK, Irytku, jak najbardziej trafna nazwa i możemy ją przyjać
              poprzez aklamację.
              Na Safaję, oprócz szkła różnej maści, może każdy przynieść po parę drewienek-
              małe ognisko do nieba będzie milutkie, jak ktoś chce pochodnie, to proszę
              uprzejmie. Należałoby także odśpiewać Hymn Marek-słowa Hirek, muzyka Budka
              Suflera. Jakieś kiełbaski? Moja połówka straszy bigosem i to w wielkim garze.
              Ogólnie coś na ząb.
              • Gość: Raffix Re: Sant Quirze Safaja IP: *.braun.de 29.11.02, 10:54
                Gość portalu Irytek napisał:
                > Pięknie , ślicznie , zagranicznie ! A może by tak na jeden dzień do ....Oj
                > to nie to wesele.Sorry.
                > Może wymyślimy jakąś nazwę? To powinno być łatwe w porównaniu z tym co chcemy
                > robić dalej. N.P.:Asertywny Marecki Obywatelski Komitet ?

Gość portalu toban napisał:
                > W skrócie AMOK, Irytku, jak najbardziej trafna nazwa i możemy ją przyjać
                > poprzez aklamację.
                > Na Safaję, oprócz szkła różnej maści, może każdy przynieść po parę drewienek-
                > małe ognisko do nieba będzie milutkie, jak ktoś chce pochodnie, to proszę
                > uprzejmie. Należałoby także odśpiewać Hymn Marek-słowa Hirek, muzyka Budka
                > Suflera. Jakieś kiełbaski? Moja połówka straszy bigosem i to w wielkim garze.
                > Ogólnie coś na ząb.

Nazwa AMOK bardzo mi sie podoba, chyba nikt nas nie pomyli z MOK-iem? :-))
                Dobry pomysl z pochodniami - czy ktos wie gdzie mozna takowe nabyc?
                Pozostaje pytanie czy jakies przepisy zabraniaja palenia ognisk na Safaji - mam
                nadzieje, ze nie. Kielbaska z ognicha - po prostu marzenie. Ech, i zeby tylko
                byl snieg...
                • Gość: Irytek Re:Na górze załóż kufaję ! IP: *.dialup.warszawa.pl 29.11.02, 16:22
                  O ho ho! Ale sie rozbrykało Towarzycho ! Ale mnie też sie podoba ! Pochodnie ,
                  byc może , można kupic w Ptaktikerze lub Castoramie . W realu nie ma. Ale
                  zamiast , mogą być te długie "zimne ognie" tyż piknie będzie .Tyle , że
                  więcej "wyjdzie".No i jakieś strzeladła , co by w tej większej wsi (W-wa) nie
                  myśleli , że są lepsiejsze. A może ktoś się huku boi ?
                  • Gość: Raffix Re:Na górze załóż kufaję ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 19:23
                    > O ho ho! Ale sie rozbrykało Towarzycho ! Ale mnie też sie podoba !
                    > Pochodnie , byc może , można kupic w Ptaktikerze lub Castoramie . W realu
                    > nie ma. Ale zamiast , mogą być te długie "zimne ognie" tyż piknie
                    > będzie .Tyle , że więcej "wyjdzie".No i jakieś strzeladła , co by w tej
                    > większej wsi (W-wa) nie myśleli , że są lepsiejsze. A może ktoś się huku
                    > boi ?
                    Ja się nie boję! :-)
    • Gość: Raffix Lista wciaz otwarta IP: *.braun.de 05.12.02, 09:56
      Czy ktos jeszcze chcialby dolaczyc do Silvester de Safaja? Lista ciagle jest
      otwarta...
      • Gość: toban Re: Lista wciaz otwarta IP: *.local.berlin 11.12.02, 16:36
        Gość portalu: Raffix napisał(a):

> Czy ktos jeszcze chcialby dolaczyc do Silvester de Safaja? Lista ciagle jest
        > otwarta...

Atrakcje murowane.
        Zgłaszać się, bo lista się zamknie.
        • Gość: Zuldi-Marejka Re: Lista wciaz otwarta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 11:47
          Jeśli będę to ze sporą obstawą!
          Nieobecność na forum usprawiedliwiam kumulacją problemów, których ostatnio
          życie mi nie szczędzi.
          • Gość: Raffix Re: Lista wciaz otwarta IP: *.braun.de 16.12.02, 14:09
            Gość portalu Zuldi-Marejka napisał:
            > Jeśli będę to ze sporą obstawą!(...)
            Badzcie koniecznie Ty oraz spora obstawa :-)
            • Gość: Jerzy Krajewski Re: Lista wciaz otwarta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 23:15
              Szanowni Panowie!
              Kto już się zapisał?
              Mi nie wypada zostawić na długo żony w domu z niemowlakiem. Ale na chwilę może
              do Was bym wpadł. Jeżeli oczywiście nie macie mnie po dziurki w nosie :-))))
              Pozdrawiam
              Jerzy Krajewski

Gość portalu: Raffix napisał(a):

> Gość portalu Zuldi-Marejka napisał:
              > > Jeśli będę to ze sporą obstawą!(...)
              > Badzcie koniecznie Ty oraz spora obstawa :-)
              • Gość: Raffix Re: Lista wciaz otwarta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 20:53
                Jak powiadają, Safaja to wolny swiat. Tak więc - czemuż by nie?
    • Gość: Hirek Re: SnS czyli Sylwester na Safaji IP: *.chello.pl 20.12.02, 11:51
      Czy naprawdę macie zamiar uczestniczyć w SnS? Ja nie mam żadnych planów, więc
      może i mi uda się tam zawitać! Co przynieść?
      Pozdrawiam.
      • Gość: Raffix Re: SnS czyli Sylwester na Safaji IP: *.braun.de 20.12.02, 11:55
        Gość portalu: Hirek napisał:
        > Czy naprawdę macie zamiar uczestniczyć w SnS? Ja nie mam żadnych planów, więc
        > może i mi uda się tam zawitać! Co przynieść?
        Pewnie, ze mamy zamiar! Zawitaj koniecznie!
        • Gość: Hirek Re: SnS czyli Sylwester na Safaji IP: *.chello.pl 20.12.02, 12:00
          Zobaczymy - jeśli będę w domu to z chęcia Was poznam w "realu". Ale może
          jeszcze jednak gdzieś wyjadę. Zobaczymy.
          Pozdrawiam.
          • Gość: toban Re: SnS czyli Sylwester na Safaji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 23:13
            Gość portalu: Hirek napisał(a):

> Zobaczymy - jeśli będę w domu to z chęcia Was poznam w "realu". Ale może
            > jeszcze jednak gdzieś wyjadę. Zobaczymy.
            > Pozdrawiam.

Nie ma co zobaczać!!! Safaja na 100%!
            To my żeśmy porezygnowali z imprez in Holidejach i Mariotach, a TY się wyjazdem
            wykręcasz:-)
            Jak będziesz w Markach, to na hasło Safaja stajesz z szampanem i wybuchami!
            Hymn Marek będziem śpiewać, a pierwszy raz z autotem trzeba, chyba rozumiesz?
            PS. Co do szczegółów: w najbliższych dniach dogadamy co i ile.
            • Gość: Hirek Re: SnS czyli Sylwester na Safaji IP: *.chello.pl 21.12.02, 10:11
              Dzięki Toban!
              Naprawdę miło by było poznać Was wszystkich. Ja się nie wykręcam. Po prostu
              decyzja nie należy tylko do mnie i czekam na werdykt z samej góry... :-)
              Pozdrawiam.
    • Gość: Raffix [OT] Do Irytka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 13:32
      Irytku,
      Właśnie wysłałem do Ciebie e-maila w sprawach "okołosylwestrowych".
      Niespokojnie oczekuję odpowiedzi.
      • Gość: toban Re: [OT] Do Irytka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 15:34
        Proszę mi zameldować, jak tam sprawy.
        I ludzie mówcie, kto przybędzie na Safaję?
        • Gość: Irytek Re: [OT] Do Irytka IP: *.dialup.warszawa.pl 28.12.02, 20:04
          Gość portalu: toban napisał(a):

jak tam sprawy.

Niniejszym melduję : tak samo jak s lewy ! Ojce już krowy wypędziły !
          pzdr :-)
          • Gość: toban Re: [OT] Do Irytka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 22:41

> Gość portalu: toban napisał(a):
            >
            > jak tam sprawy.
            >
            > Niniejszym melduję : tak samo jak s lewy ! Ojce już krowy wypędziły !
            > pzdr :-)
            A zacier nastawiony? Bo Sylwek tuż tuż.
            • Gość: Irytek Re: [OT] Do Irytka IP: *.dialup.warszawa.pl 29.12.02, 00:45
              Czego kumie po próżnicy gadocie! Juści , że odlany!
    • Gość: Hirek Jeszcze 12 godzin IP: *.chello.pl 31.12.02, 11:36
      Jeszcze 12 godzin zostało do SnS.
      Mam nadzieję, że będziecie się super bawić. Smutno mi, że nie będę mógł się z
      Wami zobaczyć...
      Życzę Wam super zabawy! Oby mróz Wam jej nie popsuł! Bawcie się dobrze, a Nowy
      Rok niech będzie po prostu lepszy!
      Pozdrawiam serdecznie!
      • Gość: amba Re: Jeszcze 12 godzin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 12:13
        Zmartwionam srodze faktem Twej planowanej nieobecności.Przyczyn nie
        roztrząsam,ale "smutno mi Boże".Powiem jeszcze, że ja i Tobanek mamy dziś
        podwójne swięto.Otóż parę latek temu powiedzieliśmy sobie "TAK "w tym
        dniu.Rocznica taka .Moze jednak zaszcicisz nas swoją obecnością??????Ale pewnie
        po próznicy gadam....Serdecznie pozdrawiam i Do Siego Roku (cokolwiek to
        znaczy).
        • k.bychowski Re: Jeszcze 12 godzin 31.12.02, 14:41
          Gość portalu: amba napisał(a):

> parę latek temu powiedzieliśmy sobie "TAK" w tym dniu. Rocznica taka

A ile to jest parę ?? (że tak zapytam niedyskretnie?)
          Może jakoś okrągło ??
          • Gość: amba Re: Jeszcze 12 godzin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 15:29
            Owo"TAK" powiedzieliśmy sobie ostatniego dnia starego wieku(31 stycznia
            1999).Okrągłe toto nie jest,ale co rok wystrzałowe i wybuchowe.A może ktoś
            jeszcze tak ma?
            Krzyysztofie,wracaj szybko do zdrowia!!!Jeszcze 8 godzin masz!!!!!!
            • Gość: toban Re: Jeszcze 12 godzin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 16:05
              Gość portalu: amba napisał(a):

> Owo"TAK" powiedzieliśmy sobie ostatniego dnia starego wieku(31 stycznia
              > 1999)
              Kobieto!!!!! Przecież to było 31 grudnia!

• Gość: Irytek Re: Jeszcze 8 godzin IP: *.dialup.warszawa.pl 31.12.02, 16:25
                Tobanie, pilnuj,pilnuj ! Za kilka lat to moze i będzie nadal 31 grudzień , ale
                zmienić się może rok,liczba dzieciów,i takie tam inne! Uwazaj!!! Wszystkiego
                naj w związku ze związkiem.
                To i ja Wam swoją datę podam -30 grudzień , tyle że naście lat temu.
                Jakoś te mrozy dziwnie na facetów wpływają Tobanie. Nie uważasz?
                pzdr
                • Gość: amba Re: Jeszcze 8 godzin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 10:39
                  Upalne lato szaleje dookoła... to ja tak dla ochłody zimowy watek ocalam od
                  zapomnienia.
                  pozdrawiam:-)
                  • Gość: zuldi Re: Jeszcze 8 godzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 10:43
                    W niedzielę miałem wejść do morza, ale skoro tak............. to jadę na narty
                    • Gość: amba Jeszcze 5 miesięcy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 10:54
                      Narty mówisz...no to powodzenia
                      PZDR:-)
                      • Gość: zuldi Re: Jeszcze 5 miesięcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 11:03
                        dzięki - przyda się
                        • rafal.redel Re: 08.12.04, 17:07
                          Z czysto amatorskiego zamiłowania do "archiwistyki" załączam wątki związane
                          mniej lub bardziej z Safają:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=4169876&v=2&s=0
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=4198750&v=2&s=0
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=4120016&v=2&s=0
    • rafal.redel Sylwester 2004/2005 - jakie plany? 08.12.04, 09:53
      Jakie plany mają forumowicze na najbliższego Sylwestra? Sylwester na Safaji to
      już chyba historia.

Wyjeżdżacie dokądś czy bawicie się w okolicy?
      • k.bychowski Re: Sylwester 2004/2005 - jakie plany? 08.12.04, 11:44
        > Sylwester na Safaji to już chyba historia.

Siejesz defetyzm!
        A kara za to straszną jest!

My, w każdyn bądź razie, się wybieramy!
        Mam nadzieję że nie sami!
        • rafal.redel Re: Sylwester 2004/2005 08.12.04, 12:33
          k.bychowski napisał:
          > Siejesz defetyzm!
          > A kara za to straszną jest!
          A jakaż to kara grozi za sianie takiego skromnego defetyzmu?

• toban.zalogowany Re: Sylwester 2004/2005 - jakie plany? 08.12.04, 13:45
          k.bychowski napisał:

> My, w każdyn bądź razie, się wybieramy!
          > Mam nadzieję że nie sami!

Nie widzę obecnie powodu dla którego i my mielibyśmy się nie wybrać.
          Czyli się wybiermy!
          pzdr
        • zuldi Re: Sylwester 2004/2005 - jakie plany? 08.12.04, 13:45
          Jeśli będę w stanie (tzn. w pionie) to postaram się wyciągnąć, choćby na
          chwilę, współtowarzyszy sylwestrowych, a że na Safaję będziemy mieli blisko,
          to istnieje szansa że się uda.

Do wstrieczienia
          • ptysiek2 Re: Sylwester 2004/2005 - jakie plany? 08.12.04, 16:12
            ale jak będzie śnieg to weź narty.
            Może to nie Skrzyczne ale zawsze możemy z Safaji zrobić choć na chwilę kurort
            narciarski:)
            AGA
            • zuldi Re: Sylwester 2004/2005 - jakie plany? 08.12.04, 16:27
              Oczywiście! ja cały czas mam narty na nogach.
              A na cholerę nam śnieg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka