hunke 03.05.06, 13:53 Witam, szukam prywatnego przedszkola dla mojej 3-latki. Może ktoś mi jakieś poleci, jakie są warunki, cena? Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cot1 Re: prywatne przedszkole 04.05.06, 13:51 www.przedszkole.biz.pl to przedszkole w markach polecam Odpowiedz Link Zgłoś
monikabu1 Re: prywatne przedszkole 22.05.06, 12:25 wiem że rodzice i dzieci zadowolone są z "Krasnala "na ul.Granicznej( już Ząbki, ale w kilkumetrowej odległości od Marek) oraz "Smerfy" na Szpitalnej Pozdrawiam i cieszę się jak mogłam w czym pomóc :) Odpowiedz Link Zgłoś
longin16 Re: prywatne przedszkole 30.06.06, 02:11 Z pośród czterech przedszkoli niepublicznych,wybrałem dwa tj. dziecięcy raj i smerfy. Jednak moje dziecko dołączy do smerfów. Odpowiedz Link Zgłoś
monikabu1 Re: prywatne przedszkole 30.06.06, 17:53 Moje też dołączy do smerfów Zatem pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
flique Re: prywatne przedszkole 02.09.06, 22:32 Drodzy rodzice, Bezwzględnie odradzam SMERFY w Markach. Z opinii znajomej pracującej niedawno w tym przedszkolu dowiedziałam się wielu ciekawostek - wręcz szokujących. Mam dziecko w wieku przedzkolnym i po tym co usłyszałam zastanawiam się czy przedszkola prywatne - niepubliczne są warte takiego stresu. Przede wszystkim właścicielka Smerów nie trzyma się żadnego programu edukacyjnego. Wychowawcy zatrudniani są z łapanki bez przygotowania. Kuchnia - pożal się, starsza pani gotuje, tłusto i bez stosowania sie do jakiejkolwiek diety. A w przedszkolu są przecież 2-latki!!! Stąd też częste biegunki. Przedszkole nie ma nawet apteczki!!! Dzięki "kontaktom" w sanepidzie właścicielka ma z głowy wszelkie kontrole. Brak organizacji, profesjonalnej opieki. Telewizja i tylko to. Radzą dobrze się przyglądać temu gdzie odajecie Państwo swoje dzieci... Pozdrawiam, Flique Odpowiedz Link Zgłoś
k.bychowski Re: prywatne przedszkole 04.09.06, 12:28 Nie ma jak zdrowa konkurencja ;-))) > Telewizja i tylko to. ZTCW w przedszkolu o którym piszesz nie ma telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: prywatne przedszkole 04.09.06, 14:30 flique napisała: > Bezwzględnie odradzam SMERFY w Markach. (...) Telewizja i tylko to. k.bychowski napisał: > ZTCW w przedszkolu o którym piszesz nie ma telewizora. Ale skrótów specjalistycznych Krzysztofie używasz ;-) Moja szara komóreczka-jedynaczka aż się zagrzała, lecz dopiero wyszukiwarka pomogła ustalić, że oznacza to "z tego co wiem". No i jak tu w ogóle wierzyć w możliwość poznania prawdy obiektywnej, skoro dzieci oglądają telewizję bez telewizora. To może choć karty telewizyjne w komputerach? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
logan.marki Re: prywatne przedszkole 04.09.06, 14:35 flique napisała: > Bezwzględnie odradzam SMERFY w Markach. Z opinii znajomej pracującej niedawno > w tym przedszkolu dowiedziałam się wielu ciekawostek - wręcz szokujących. A jak na mój nos to jest to typowa zemsta zwolnionego pracownika, który być może wie o jakichś niedociągnięciach (czego stwierdzić na forum nie możemy), ale teraz na potrzeby własne je wyolbrzymia. A ta twoja „znajoma” która tam pracowała, to pewnie Ty sama. Odpowiedz Link Zgłoś
serfer4 Re: prywatne przedszkole 03.09.06, 10:59 Zgadzam się i potwierdzam to co napisała P.filiqe odnośnie przedszkola smerfy. To prawda że nauczycielki są zatrudniane bez żadnych kwalifikacji bo kto po studiach zgodzi się pracować za 900 zł. Starsza pani kucharka to matka właścicielki. Słyszałem jak gotowana jest herbata w garze z torebek jak dzieci nie wypiją wstawiany jest do lodówki i jest na drugi dzień. Grupy są przepełnione. Jedna z matek zgłosiła to do sanepidu i co... najpierw był telefon że będzie kontrola w przyszłym tygodniu. Proszę przemyśleć swój wybór. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dominika117 Re: prywatne przedszkole 04.09.06, 16:11 Ja mocno polecam przedszkole "Krasnal" przy ul. Granicznej (za Makro). Moje dziecko chodzi tam już trzeci rok i cały czas jestem bardzo zadowolona. Kompetentny personel, serdeczna atmosfera, dzieci dużo się uczą i lubią to przedszkole. Mają imprezy, bale, wycieczki, przedstawienia. W przedszkolu "Smerfy" byłam, gdy wybierałam przedszkole dla mojego dziecka (a więc te 2 lata temu, gdy chciałam sprawdzić wszystkie opcje w okolicy) i widziałam dzieci oglądające telewizję w środku dnia (to mnie najbardziej zraziło). Na pewno jest też prowadzone mniej profesjonalnie niż Krasnal, w którym po tylu latach działania (chodziło tam jeszcze moje starsze dziecko, które teraz ma 10 lat) czuje się pewność i doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bmateuszczyk Re: prywatne przedszkole 05.09.06, 13:45 dominika117 napisała: > Ja mocno polecam przedszkole "Krasnal" przy ul. Granicznej (za Makro). Moje > dziecko chodzi tam już trzeci rok i cały czas jestem bardzo zadowolona. > Kompetentny personel, serdeczna atmosfera, dzieci dużo się uczą i lubią to > przedszkole. Mają imprezy, bale, wycieczki, przedstawienia. > W przedszkolu "Smerfy" byłam, gdy wybierałam przedszkole dla mojego dziecka (a > więc te 2 lata temu, gdy chciałam sprawdzić wszystkie opcje w okolicy) i > widziałam dzieci oglądające telewizję w środku dnia (to mnie najbardziej > zraziło). Na pewno jest też prowadzone mniej profesjonalnie niż Krasnal, w > którym po tylu latach działania (chodziło tam jeszcze moje starsze dziecko, > które teraz ma 10 lat) czuje się pewność i doświadczenie. Potwierdzam w całej rozciągłości. Moje dziecko chodziło rok do Smerfów. Telewizja była tam nie tylko w środku dnia, ale i rano. Rozmowy z p. dyrektor na ten temat nic nie dały. Słyszałam od sąsiadki, ze obecnie nie ma tam już telewizora. Potem córka chodziła do Krasnala i byliśmy z niego bardzo zadowoleni. Pozdrawiam Bea Odpowiedz Link Zgłoś
marengo Re: prywatne przedszkole 05.09.06, 11:58 a czy w okolicy jest jakies przedszkole anglojezyczne? Odpowiedz Link Zgłoś