Dodaj do ulubionych

CV kandydatów na Radnych

20.10.06, 16:50
W obecnej dobie technicznej, gdzie większość mieszkańców Marek posiada
kontakt z internetem proponuję aby kandydaci na Radnych a może i przyszli
Radni przedstawili swój program wraz z CV na łamach forum. Jeżeli mój pomysł
będzie pozytywnie przyjęty jestem wstanie taki program oraz CV przedstawić na
forum w jak najszybszym czasie.
Obserwuj wątek
    • bobik33 Re: CV kandydatów na Radnych 20.10.06, 21:05
      W obecnej dobie technicznej nie umie Pan przez tyle lat załatwić
      takich "ekstrawaganckich używek" jak woda i kanalizacja w kamienicach.
      PS Będę czule myślał o Pana CV "czyt. zasługach dla kamienic" za każdym razem
      kiedy będę targał na pietro wiadro z wodą"

• orlowski8 Re: CV kandydatów na Radnych 21.10.06, 09:14
        bobik33 napisał:

> W obecnej dobie technicznej nie umie Pan przez tyle lat załatwić
        > takich "ekstrawaganckich używek" jak woda i kanalizacja w kamienicach.
        > PS Będę czule myślał o Pana CV "czyt. zasługach dla kamienic" za każdym razem
        > kiedy będę targał na pietro wiadro z wodą"

Jestem mieszkańcem kamienic i też noszę wodę w wiaderkach. "Załatwienie"
        kanalizacji lub bieżacej wody do kamienic, kiedy własciciel tych kamienic jako
        osoba prywatna nigdy nie wyrażała zgody jest nieprzyjemną ingerencją w
        prywatność. Brak w Markach instalacji sanitarnej jaką obiecali nam założyć
        porzedni kandydaci na Radnych uniemożliwia dokonanie podłączeń hydrofonicznych
        nie tylko kamienicom ale też innym budynkom prywatnym. W obecnej sytuacji
        prawnej trudno jest zmusić właściciela budynków pod wynajem do wykonywania
        swoich bieżących obowiązków i zobowiązań prawnych gdy 30% najemców płaci za
        najem. Jako społeczny przedstwiciel OROIL jestem i tak zadowolony z tego czego
        dokonałem dla kamienić. Jest bieżąca woda w hydroforach za którą płaci Urząd
        Miejski.Jest w miare czysto. Pod moją presją są na bieżąco dokonywane remonty
        kamienic.Teraz kiedy kamienice ma przejąć Urząd Miejski na mieszkania socjalne
        warto aby ktoś te kamienice reprezentował i namawiam do zmiany swej decyzji.
        • alkatron2 Re: CV kandydatów na Radnych 21.10.06, 10:52
          orlowski8 napisał:

> Jako społeczny przedstwiciel OROIL jestem i tak zadowolony z tego czego
          > dokonałem dla kamienić. Jest bieżąca woda w hydroforach za którą płaci Urząd
          > Miejski.Jest w miare czysto. Pod moją presją są na bieżąco dokonywane remonty
          > kamienic.
          Sądzę, że ma Pan powody do satysfakcji.

> Teraz kiedy kamienice ma przejąć Urząd Miejski na mieszkania socjalne
          > warto aby ktoś te kamienice reprezentował i namawiam do zmiany swej decyzji.

Zgadzam się z Panem.
          Dlatego ponawiam apel - niech Pan nie ogląda się na innych kandydatów na radnych
          ani nie czeka na pozytywny odzew.
          Jest Pan chyba jedynym kandydatem z kamienic.
          I nikt nie może z Panem konkurować jeśli chodzi o znajomość realiow życia w
          kamienicach.

A bobika33 proponuję najzwyczajniej olać.
          Gość ma do Pana pretensje że próbuje Pan poprawić warunki życia w kamienicach!
          Trzeba się chyba nieźle naćpać żeby napisać coś takiego.

Wyrwałem się z kamienic w w 1980 roku, a więc 26 lat temu.
          Rozumiem Pana jesli chodzi o temet kamienic.

• alkatron2 Re: CV kandydatów na Radnych 21.10.06, 10:44
      orlowski8 napisał:
      > . proponuję aby kandydaci na Radnych ..
      > przedstawili swój program wraz z CV na łamach forum.
      > Jeżeli mój pomysł
      > będzie pozytywnie przyjęty jestem wstanie
      > taki program oraz CV przedstawić na
      > forum w jak najszybszym czasie.

Panie Orłowski,
      proponuję nie oglądać się na innych kandydatów
      ani na pozytywne przyjęcie na tym forum
      ale zaprezentować swój program.

Sądzę ze nie doczeka się Pan ani jednego ani drugiego.
      • orlowski8 Re: CV kandydatów na Radnych 21.10.06, 10:55
        > alkatron2 napisał:
        proponuję nie oglądać się na innych kandydatów
        > ani na pozytywne przyjęcie na tym forum
        > ale zaprezentować swój program.

Dziękuję za radę. CV jak i program przedstawię w najbliższym czasie.
        • rafal.redel Re: CV kandydatów na Radnych 22.10.06, 16:42
          Panie Janie,
          Jak już będzie Pan miał przygotowane informację, warto może też przekazać je do
          publikacji portalowi marki.net.pl - może być także przez Pański komitet
          wyborczy, który (jak wszystkie inne) został o tej możliwości poinformowany.

Szczegóły są tutaj:

www.marki.net.pl/?p=529
        • orlowski8 Re: CV kandydatów na Radnych 24.10.06, 14:58
          Piszę swoje CV oraz program tak jak obiecałem.

Jan Waldemar Orłowski lat 54. Żonaty. Urodzony w Markach

Bezpartyjny popierany przez:

Wieloletni pracownik sceny w Teatrze Narodowym. Odznaczony przez Ministerstwo
          Kultury - Medalem Odbudowy Teatru Narodowego.

Wieloletni działacz Związku Zawodowego NSZZ „SOLIDARNOŚĆ”, obecnie członek
          Zarządu Głównego Sekcji Krajowej Pracowników Instytucji Artystycznych.

Współtwórca i założyciel Kościelnej Służby Porządkowej w Markach. Posiadający
          złotą odznaką TOTUS TUUS, daną przez Prymasa Tysiąclecia Stefana Wyszyńskiego.
          Odznaczony Medalem - Sługa Boży ks. Jerzy Popiełuszko, za działalność i
          krzewienie słów Zło dobrem Zwyciężaj.

Wieloletni działacz Polskiego Związku Wędkarskiego, obecnie pełni funkcję
          Sekretarza Koła Miejskiego Nr 14 w Markach oraz Sekretarza Okręgowej Komisji
          Rewizyjnej Okręgu Mazowieckiego Polskiego Związku Wędkarskiego.

Współtwórca i założyciel Ogólnopolskiego Ruchu Ochrony Interesów Lokatorów w
          Markach.

Jako Radny chciałbym zając się tematami:

1. Jako działacz OROIL uważam, że każdy ma prawo do dachu nad głową,
          dlatego na pewno zajmę się sprawami mieszkaniowymi, zapobieganie bezdomności.

2. Jako działacz PZW znam istniejące problemy z ochroną środowiska na
          terenie Marek. Poznałem tematy:dzikie wysypiska śmieci, skażona rzeka, brak
          kanalizacji ściekowej, zanieczyszczenia ulic, uciążliwość ulicy Piłsudskiego.
          Mam w tym kierunku swoje projekty działania, z którymi borykam się do dzisiaj.
          Jako Radny będę miał możliwość większej realizacji swoich planów w ochronie
          naszego środowiska naturalnego.

3. Jako wieloletni mieszkaniec Marek a w szczególności starych kamienic,
          poznałem u źródeł problemy bezpieczeństwa w Markach. Uważam, że poczucie
          bezpieczeństwa należy się każdemu mieszkańcowi.

4. Poznałem tajniki i prawną działalność Komisji Rewizyjnej, dlatego gdy
          zostanę wybrany Radnym Miasta, będę starał się być w Komisji Rewizyjnej Miasta
          Marki i sprawdzić czy działalność oraz sprawy będące w mocy Rady i Urzędu
          Miasta były wykonywane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

5. Nie zaniechanie kontaktu z wyborcami po wyborach. Bliższa współpraca z
          mieszkańcami, częste organizowanie spotkań. Być obecnym tam gdzie mieszkańcy
          będą mnie potrzebować.

Ten kto mnie zna, wie, że jestem działaczem, który nie oszukuje choć czasami
          prawda bywa gorzka. Moje motto wyborcze polega na tym, że dane słowo wyborcom
          jest ważniejsze niż kariera i prywata.

Życzę rozsądnych wyborów.

Ktoś już pisał nieobecni nie mają racji Ja dodam a pretensje niech wnoszą do
          siebie samych.

• logan.marki Re: CV kandydatów na Radnych 24.10.06, 15:20
            Nie wiem, czy tylko Ja dostrzegam ten problem, ale mam takie dziwne wrażenie, że
            chyba tak.
            Otóż jakoś żaden z kandydatów, nie dostrzega tej nienormalnej sytuacji która
            polega na tym, że do 22 tysięcznego jakim są Marki, autobus linii 718 który jest
            podstawą komunikacji publicznej dociera w soboty, niedziele i święta raz na
            godzinę – to już nawet wiejski PKS kursuje częściej.

A żeby było śmieszniej, to jak komuś w sobotę albo niedzielę ucieknie autobus do
            Marek o 21:35 spod Dw. Wileńskiego, to następny jest dopiero o 23:10, który to
            jest ostatnim kursem do Marek.
            Kiedyś czekałem w zimę tyle czasu na przystanku, więc wiem jaka to przyjemność.
            • orlowski8 Re: CV kandydatów na Radnych 24.10.06, 15:36
              Choć posiadam samochód często jeżdżę autobusem MZA i ten problem nie tylko
              dostrzegam, ale też odczuwam gdyż pracuję w zależności od potrzeb
              repertuarowych teatru.
              Jakie są problemy to każdy zna, lecz co jest temu przyczyna teraz nie jestem
              wstanie odpowiedzieć. Czy coś bym zmienił? Nie wiem, napewno będę się starał
              wyjaśnić zaistniałą sytuację.
              • logan.marki Re: CV kandydatów na Radnych 24.10.06, 15:57
                orlowski8 napisał:

> Czy coś bym zmienił? Nie wiem, napewno będę się starał
                > wyjaśnić zaistniałą sytuację.

Jeżeli zostanie Pan wybrany (Ja mieszkam w innym okręgu więc nie mogę na Pana
                głosować) liczę że poruszy Pan ten problem.
                Kiedyś udało mi się nakłonić radną Babiuch na tym forum, żeby poruszyła ten
                temat. Jednak skończyło się na tym, że radna powiedziała iż ludzie się skarżą na
                komunikację do/z Marek w dni wolne, Burmistrz przyznał rację i tyle. Na tym się
                dyskusja skończyła, i więcej do tematu nie wracano. Mam nadzieję że może w nowej
                Radzie Miasta sprawa zostanie dostrzeżona i załatwiona.
          • zorro1980 Re: CV kandydatów na Radnych 24.10.06, 15:40
            No to jesteś Pan Radzie. Ale po co przedstawiasz Pan te medale. Breżniew miał
            161 medali i odznaczeń a kim był wszyscy wiemy. Medale za Pana nie będą
            działały. A to że ma pan poparcie ludzi wiary to 80% sukcesu.
          • orlowski8 Re: CV kandydatów na Radnych 05.11.06, 10:23
            Szanowni Kandydaci

Jaka jest przyzwoitość w propagandzie sukcesu to już wiemy.
            Oczekuję, że może ktoś z kontrkandydów pociągnie temat jaki zaproponowałem na
            początku.
            Proszę się nie wstydzić.
            • tygrysek1331 Re: CV kandydatów na Radnych 05.11.06, 20:10
              Z moim CV mogą się Państwo zapoznać na www.msg.net.pl. Wiem, że zrobienie
              kopiuj - wklej nie stanowi żadnego problemu, ale może przy okazji uda się
              przeczytać informacje o pozostałych kandydatach MSG. Pzdr
              • darek721 Re: CV kandydatów na Radnych 06.11.06, 20:01
                Nie ma odzewu czyli to był ryk na puszczę.Pozdrawiam darek
                • orlowski8 Re: CV kandydatów na Radnych 10.11.06, 14:30
                  darek721 napisał:

> Nie ma odzewu czyli to był ryk na puszczę.Pozdrawiam darek

To prawda, był to ryk na puszczę.
                  Nie każdego kandydata stać na mówienie prawdy a w puszczy łatwiej się ukryć.
                  Dziękuję za wszystko i tym tematem kończę ten wpis.
                  • darek721 Re: CV kandydatów na Radnych 10.11.06, 14:53
                    orlowski8 napisał:
                    >
                    > To prawda, był to ryk na puszczę.
                    > Nie każdego kandydata stać na mówienie prawdy a w puszczy łatwiej się ukryć.
                    > Dziękuję za wszystko i tym tematem kończę ten wpis.

Od wielu lat odnoszę wrażenie że większość kandydatów nie ma się czym pochwalić
                    bo nigdy nie widzieli nic poza czubkiem własnego nosa. Pana aktywność związaną
                    z kamienicami i uciążliwością drogi S-8 jest przez niektórych podobnie
                    odbierana tylko że oni w "swoich sprawach" zrobili znacznie mniej i problemy
                    mają innej skali - wręcz mikro skali.Nie jestem zwolennikiem Środowisk
                    lokatorskich z różnych powodów natomiast problemy które Pan unaocznił i nazwał
                    po imieniu są ważne dla wizerunku mojego miasta i skoro nie można uchwalić
                    wypłaty 2000zł czy 5000 zł na głowę w zamian za "wyprowadzenie się gdzieś
                    daleko" tego problemu -to trzeba go rozwiazać w inny sposób i Pana działalność
                    odbieram jako potrzebną tej specyficznej części miasta.Pozdrawiam darek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka