14.02.07, 16:54
Nie wiem czy jest dużo osób na Forum których to zainteresuje, ale muszę się z
Wami tym podzielić. Wszyscy pewnie wiedzą że od 1.5 roku prokuratura
Wrocławska wzięła się (nareszcie) za najbardziej skorumpowaną (no może na
równi z muzyczną) organizację w Polsce. Za sędziów piłki nożnej. Ubabrani tam
są niemal wszyscy. Tych co nie robili przewałek można policzyć na jednej
dłoni. Nie będę się rozpisywał zbyt długo ale możecie mi wieżyć że wiem co
mówię. Tym razem nawet Logan nie wie więcej ode mnie, to nic nie podważy.
Każdy Związek Wojewódzki ma Kolegia Sędziowskie w poszczególnych miastach tak
zwane okręgi. Mazowsze które nas dotyczy najbardziej ma okręgi Warszawski,
Radomski, Siedlecki, Ciechanowski i Płocki. I tak Warszawa która jest w
czołówce kraju w ilości sędziów międzynarodowych pierwszoligowych oraz
obserwatorów(dla mniej wtajemniczonych to są byli sędziowie różnego szczebla)
zrobiła jak co roku o tej porze szkolenie dla wszystkich swoich członków. I
międzynarodowych i B- klasowych. W chwili kryzysu jaki panuje w tej
organizacji(66 osób ma postawione zarzuty korupcji, narazie. W tym najcięższe
Panowie z W-wy obserwator i sędzia I ligi oraz kilkunastu innych z tego
okręgu) zgadnijcie Państwo co przyszło do głowy Zarządowi Warszawskiemu
Kolegium Sędziów( dzień przed zebraniem do dymisji podał się jego Prezes).
Szkolenie to najlepsza okazja aby z początkiem roku wręczyć sobie odznaczenia
za ... i tu nasuwa się pytanie? Za co? Drodzy forumowicze. Książkę mógłbym na
ten temat napisać i może kiedyś napiszę. T U P E C I A R Z E !!!
W tym miejscu uprzedzę pytania niektórych. Nie jestem ani byłym ani obecnym
sędzią, ale środowisko znam bardzo dobrze. A co na to media. Nic cisza. Za
mała waga. Jakby któryś z nich molestował drugiego młodego sędziego to
pisałaby wszystkie dzienniki. Ja wiem dlaczego oni te odznaczenia sobie dali
a później poszli jak zwykle chlać, ale chciałbym wysłuchać waszej opinii.
Obiektywnej oceny miłośników sportu, których sporo widzę na tym forum.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pix3 Re: TUPET 15.02.07, 01:00
      Z całym szacunkiem, ale na tym forum zajmujemy się ogólnym bajzlem i brakiem
      kompetencji samorządowców miasta Marki.
      Stary nie obraź się, ale tu ważniejszymi sprawami zawsze będą dziury w drogach,
      zaniechane lub nietrafione miejskie inwestycje, impotencja członków samorządu i
      podobne problemy.
      Sugeruje przenieść się do części sportowej obecnego potralu.
      Pozdrawiam.
      • eichhorn5 Re: TUPET 15.02.07, 08:55
        pix3 - tym razem Ty się nie obraź, ale forum słuzy nie tylko "najważniejszym
        sprawom samorządowym", bo od tego narzekania wszystkich na wszytsko już się
        niedobrze robi.

Forum jest chyba od tego, żeby sobie pogadać, wymieniać opinie, podyskutować. O
        książkach, roslinkach, zwierzetach, dzieciach, hobby, sporcie....

Zielu, oświeć mnie proszę. Moje zainteresowanie sportem ogranicza się jedynie
        do lekkoatletyki, piłka nożna w ogóle mnie nie ciekawi. Powiedz, czy ja dobrze
        zrozumiałam, że minister Lipiec "wydobył" na światło dzienne aferę korupcyjną,
        o której sam piszesz. Skąd zatem oburzenie FIFA? Bo będziemy wykluczeni z jakiś
        tam zawodów? A co ma piernik do wiatraka?

Pzdr.
        • ambanasik Re: TUPET 15.02.07, 12:23

> pix3 - tym razem Ty się nie obraź, ale forum słuzy nie tylko "najważniejszym
          > sprawom samorządowym", bo od tego narzekania wszystkich na wszytsko już się
          > niedobrze robi.
          >
          > Forum jest chyba od tego, żeby sobie pogadać, wymieniać opinie, podyskutować.
          O
          >
          > książkach, roslinkach, zwierzetach, dzieciach, hobby, sporcie....

hi hi, coś mi się wydaje droga eichhorn, ze na forum nie ma już miejsca
          dla "spraw drobnych".K.Marks miał rację mówiąc, że byt okresla świadomość.
          pzdr.
          amba

• zielu52 Re: TUPET 15.02.07, 12:43
            > hi hi, coś mi się wydaje droga eichhorn, ze na forum nie ma już miejsca
            > dla "spraw drobnych".K.Marks miał rację mówiąc, że byt okresla świadomość.
            > pzdr.
            > amba

Jezeli korupcja w organizacji która ma 3 mld. sympatyków jest drobną sprawą to
            ja życzę dalej młej lektury Marksa a może jeszcze Lenina. Pzdr.
            • ambanasik Re: TUPET 15.02.07, 13:02
              Panie Zielu, Pan mnie jak zwykle nie zrozumiał;-)Sprawa korupcji w polskim
              futbolu jest __b. powazna__ i z tym polemizowac nie zamierzam.
              Zasugerowałam jedynie, że forumowicze preferują lokalne wydarzenia dotyczące
              Ich bytu w Markach- tu i teraz."Sprawami drobnymi"-parafrazujac Gałczyńskiego,
              określilam wszystkie inne zagadnienia dotyczące wydarzeń społeczno-polityczno-
              kulturalno-gospodarczych w naszym kraju, na naszej planecie...ect, dla których
              na tym forum nie ma zainteresowania.Rozumiem, ze nie wyczuł Pan w mojej
              wypowiedzi sarkazmu-Pana wola.
              PS.Dziekuję za zyczenia miłej lektury klasyków, Panu polecam Winstona Groom'a.
        • zielu52 Re: TUPET 15.02.07, 12:36
          Przepraszam ale nie zawsze mam czas pisaći czytacna Forum. teraz nie mam ale
          jak tylko znajde chwile towszystko wyjaśnię. Minister Lipiec zrobił to co
          powinini inni juz dawno temu. A FIFA to niech straszy i wyklucza ale najlepiej
          siebie. Dlaczego? odsyłam do książki Dawida Yalopa Kto oszukał kibiców. piłka
          nozna ma największą oglądalnośc na świecie. Wyobraż sobie że taki klub jak real
          madryt ma 356.000 tysięcy członków opłacających składki i wykupujących bilety
          na mecze a miejsc na stadionie maja 90.000 potega. To jest ogromny biznes. I z
          tego biznesu poniekąd chcą nas wysadzić. My jestesmy tylko pyłkiem ale na
          naszym podwórku to już nie jest pyłek. Tu chodzi o grube tysiace i miliony.
          Wyobraź sobie że pierwszy zatrzymany sędzie wziął za dwa mecze 150.000 zł. Aby
          to zrozumieć polecam Ci film janusza Zaorskiego Piłkarski Poker. Dzieje sie 20
          lat temu ale jest rewelacyjny. Zmieniły sie tylko sumy.
          PS. Prezes sędziów Warszawskich o którym wczoraj pisałem że zrezygnował wczoraj
          już został zatrzymany. Zgadnijcie kto jest jego nastepcą. Jego kolega który z
          nim sedziował jako asystent. Dostawał w poniedziałek odznaczenie.

A Ty pix3 jak cie to nie interesuje to nie czytaj i nie sugeruj że forum to dla
          tych co narzekaja na drogi itp. Tym tematem chciałem kogoś zainteresować i
          widze że osiągnąłem cel. Eichhorn5 jak znajde wiecej czasu odpowiem na kazde
          pytanie w tym temacie.a ksiązkę polecam. Jest super.
          • pix3 Re: TUPET 15.02.07, 13:20
            Nadal twierdzę, że lokalne forum, zatytuowane nazwą naszego miasta służy do
            wymiany poglądów głównie o funkcjonowani tego ostatniego.
            Do przewidzenia był fakt , że kilku moich przeciwników będzie chciało dla zasady
            zrobić mi na złość i podbić ten temat ( którym, jak sami twierdzą, niewiele się
            interesują ), co w oczywisty sposób odciąga uwagę innych od tematu w tej chwili
            dla Marek najważniejszego, czyli lokalnej komunikacji.
            Trochę zdumiały, a nawet przeraziły mnie te cytaty z Marksa ( zakładając, że są
            prawdziwe bo nigdy nie interesowałem się jego filozofią ), ale cóż żyjemy w
            wolnym kraju gdzie każdy może myśleć jak chce i gdzie ( jak się okazuje) nadal
            jest miejsce dla starych komunistów.
            Zainteresowanych sportem jeszcze raz odsyłam do grupy forów temu tematowi
            poświęconych, a na tym proponuję jednak poruszać sprawy ważne bezpośrednio dla
            społeczności lokalnej ( chociaż NIE twierdzę, że w naszych okolicach nie ma
            ludzi dla których sport był by nie ważny ).
            Ma to na celu usprawnić działanie REGIONALNEGO forum, zajmującym się sprawami
            REGIONALNYMI, a tym na pewno nie jest sprawa korupcji w krajowej piłce nożnej.
            Pozdrawiam.
            • ambanasik Re: TUPET 15.02.07, 13:37
              Myślę, że to o tych starych komunistach to do mnie...
              A dokąd mnie odeslesz gdy zacytuję Napoleona i powiem do Ciebie "Od wzniosłości
              do śmieszności jeden krok"

PS
              na temat komunikacji miejskiej jest na forum ze 20 wątków, dopisz jeszcze
              kilka jesli odczuwasz taką potrzebę.
              Jesli jako mieszkaniec miasta mam ochotę rozmawiać o belbeżogach i znajdzie sie
              chętny żeby ze mną dyskusję prowadzić to pojawi sie tu watek belbeżogi, nawet
              gdybyś bardzo tego nie chciał. LOL
              • pix3 Re: TUPET 15.02.07, 13:53
                No właśnie, dlatego forum gazeta.pl jest tak pomyślane że każdy zinteresowany
                jakimś wątkiem znajdzie to czego chciał w odpowiednim rozdziale tego forum.
                Sam osobiście kożystam z wielu innych grup forów w obrębie tego portalu, bo nie
                widzę potrzeby aby uczestników forum Marki zadręczać sprawami związanymi z
                komputerami, techniką, przyrodą itd.
                Może i powinienem rzucić na koniec jaki cytatem, ale tego nie zrobię bo nie
                jestem humanistą i nic literackiego nie przychodzi mi w tej chwili na myśl.
                Pozdrawiam.
                • ambanasik Re: TUPET 15.02.07, 14:01
                  IMHO forum Marki słuzy do dyskusji mieszkańcom miasta i okolic(tzn.regionu), a
                  tematy rozmów okreslają sami zainteresowani nimi forumowicze.
                  pzdr.
                  amba
                  • pix3 Re: TUPET 15.02.07, 14:29
                    W zupełności się z tobą zgadzam.
                    I to jest jedyny powód dla którego napisałem co napisałem.
                    • zielu52 Re: TUPET 15.02.07, 17:01
                      I po raz kolejny jakas "komunistka" i jakiś "nie humanista" zmienili tor na tym
                      wątku. Amba jest w tym mistrzynią. Teraz ja zadam sobie trud i poczatuję na
                      twoje wątki Pani ambo.
                      • ambanasik Re: TUPET 15.02.07, 21:45
                        Oj oj oj...zgryzliwy Pan jak zwykle, ale przeżyje te czaty:-).A przechodząc do
                        korupcji w piłce, to temat ten szeroko omawiały media.Jesli Pan posiada jakies
                        ciekawe spostrzezenia w tym temacie, to bardzo proszę podzielić sie nimi.Ja ze
                        swojej strony mogę tylko powiedziec,ze bardzo dobrze sie stało iż pan
                        Dziurowicz młodszy "rozrobił" te sprawe.Mam nadzieję, że prokuratura prędzej
                        czy pózniej sie z tym upora.Stanowisko UEFA rozumiem choć nie popieram.Pan
                        Listkiewicz i świta już dawno powinna odejść.Poniewaz nie sledzę na bierząco
                        faktów zwiazanych ze skandalem nie mam pojęcia co obecnie zamierza nowy kurator
                        PZPN, prawdopodobnie doprowadzi do Zjazdu, który wyłoni nowe władze.Nie widzę
                        nikogo, kto nadawałby sie na stanowisko Prezesa...moze p.Kosecki???Ja ogólnie,
                        to lubię jedynie kibicowac polskim reprezentacjom, natomiast te całe
                        zamieszania personalne mało mnie interesuja, więc do tej pory nie zabierałam
                        merytorycznie głosu w Pana watku, ale skoro zarzucił mi Pan "zmianę toru" to
                        wysiliłam szarą komórkę i wróciłam do adremu.
                        pzdr
                        jakas komunistka amba.... ROFL
                        • ambanasik Re: TUPET 15.02.07, 22:00
                          "Stanowisko UEFA rozumiem choć nie popieram."

-miało być ___stanowisko FIFA___ (a nie UEFA)-prostuję od razu, bo będzie zę
                          znowu coś nie tak napisałam i nowa zemsta zawiśnie nad moja komunistyczną
                          głowa.LOL.
                          • zielu52 Re: TUPET 16.02.07, 12:03
                            Droga Ambo! Nie grozi Pani żadna zemsta tylko szlag mnie trafia jak cos prubóję
                            powiedzieć a zawsze znajdzie sie jakis mądrala i z każdego tematu zrobi albo
                            jaja albo wielkie nic. Tylko swoje uważaja za super istotne. Rzeczywiście temat
                            nie jest trafiony na tym Forum ale trudno. Musiałem o tym napisać bo nie moge
                            znieść widoku tych złodziei którzy kradna w sporcie od 60 lat i przyznają sobie
                            za to odznaczenia. Wszystko co pani napisała jest prawdą i jak na "tylko
                            kibica" to jest Pani w temacie z mediów. A ja znam ich od srodka. To dopiero
                            jest wiedza. Prosze mi wierzyć że az mnie nosi. Jak widze usmiechnietego Listka
                            i ta całą resztę to... Ma Pani rację. Nie ma w Polsce odpowiedniego człowieka.
                            Najbardziej odpowiedni Lubański i Boniek nie moga bo mieszkają za granica. No
                            może Kasperczak, gdyby był twardszy, bo tak to będa nim kręcic. Natomiast z
                            całym szacunkiem Kosecki to był dobrym piłkarzem, ale na Prezesa nie ma
                            papierów. Tylko co to będą za wybory skoro wybierać maja ci sami co poprzednio
                            bo Związki Wojewódzkie wybierają delegatów ze starego układu. Najpierw powinny
                            sie odbyc nowe wybory na dole. Poza tym w klubach działaja ci sami Prezesi co
                            przedtem. To wszystko jest tak pokrecone ze trzeba by na tym forum pisac ze
                            trzy dni non stop. Rzeczywiscie popełniłem pudło. Myslałem ze wlącza sie ludzie
                            bedacy w temacie. Pozdrawiam i dzieki za zrozumienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka