Dodaj do ulubionych

Boszszsz co za dzień...

14.05.10, 20:47
...normalnie i łzy i rozpacz i szczęśliwe zakończenie wink
Odebrałam wyniki na paskudę streptokoka, a tam wyrok - obfity surprised
Myslalam, ze padne zwlaszcza, ze go probowałam profilaktycznie czosnkiem
załatwić, a 4 tyg temu był pojedyńczy uncertain
50 metró, ktore musialam przejsc z labu do domu to była normalnie droga jak na
szubienicę uncertain
Wiadomo - Irena przy obfitym dziękuje za współpracę sad
Normalnie mi zycie przed oczami stanęło.
No więc dzwonie najpierw do p. Edyty zeby mieć ten przykry obowiązek z głowy
(z Ireną chcialam popłakać sobie później), a tam SZOK. Dla Edyty to zaden problem!
Antybol przy porodzie, badania Maryśki po narodzinach i tyle.
Ja tu próbuje kombinować, a co jak wody, a co jak tamto, a co jak innego, a tu
sciana spokoju i luz. BEDZIE DOMOWY!!!!!! smile smile smile
Normalnie az mi mowę odebrało!
DO tej pory uwierzyć nie mogę.
W pn mamy spotkanie i ostateczną kwalifikację więć nadal prosze o ciepłe myśli
w tej kwestii. Oby się udało, oby...

Irenka natomiast wyraziła ubolewanie, ale stwierdziła, ze jeśli z Edytą to ona
jest spokojna i lepiej trafić nie mogliśmy. Normalnie ACH!
I ze ona, Irenka, przy obfitym nie przyjmuje, bo nie ma takiego zaplecza
szpitalnego jak "ekipa Edyty" wink
Dziewczyny, to się autentycznie moze udac!!!!!!!!! smile
Tylko po co był mi ten stres? wink

MAtko, matko....zaklinajcie, co...?
Obserwuj wątek
    • edytadk Re: Boszszsz co za dzień... 14.05.10, 21:05

> MAtko, matko....zaklinajcie, co...?

Zaklinam, a jakżesmile. I cieszę się bardzo, że jest światełko (a raczej cały reflektorwink) w tunelu...

Doskonale rozumiem Twoje rozterki - sama zieleniałam (i w sumie dalej zielenieję) na myśl o GBS+. Od czasu rozmowy z moją położną jestem nieco spokojniejsza, bo zapewniała, że dla niej to nie jest przeszkoda, ale mimo wszystko wolę nie mieć...

W sumie u mnie bardziej prawdopodobne jest, że zamiast nabycia streptokoka nie zdołam się pozbyć mojego nieznośnie wiernego grzybka w promocji z enterokokiem:/. Walczę z tą infekcją od lutego, wszelkimi możliwymi sposobami (w tym czosnek dowcipny w ilościach wręcz hurtowych, zero cukru/białej mąki od dwóch miesięcy, środki farmakologiczne też przerabiałam) i jedyne, co udało mi się osiągnąć, to pozbycie się swędzenia i pieczenia. Upławy pozostały... Na początku przyszłego tygodnia odbieram wynik kolejnego wymazu i zobaczymy...

Trzymam kciuki za piękny domowy w antybolowej osłonie!
      • juleg edytadk 16.05.10, 09:32
        Polecam picie oleju z dyni, łyżkę stołową dziennie, mi candida poszła w las po
        nimsmile
        • edytadk Re: edytadk 20.05.10, 09:01
          O, tego patentu nie znałam - dzięki serdeczne. Właśnie odebrałam wymaz i jestem
          cała szczęśliwa, bo wyszedł ujemnysmile. Ale tyle mnie ta walka czasu, nerwów i
          pieniędzy kosztowała, że teraz postaram się ten efekt utrzymać. Dyniowy olej
          będzie zatem w ramach profilaktyki...

Dla upewnienia się - chodzi o olej z pestek dyni?
    • kasiaimichael Re: Boszszsz co za dzień... 15.05.10, 08:57
      Jesli dostaniesz w czasie porodu antybiotyk zacznij juz teraz jesc jakis dobry
      bezmleczny probiotyk i enterol. Zebys miala duzo dobrej flory bakteryjnej. Po
      porodzie bierz jeszcze wieksze dawki i dawaj tez dziecku- jakas czesc
      antybiotyku dostanie sie do mleka i utrudni rozwoj flory bakteryjnej w jelitach
      dziecka- utrudni wiec dziecku trawienie wiec mozesz miec klopoty z kolkami. Poza
      tym przewod pokarmowy rodzacego sie dziecka jest sterylny i bierze ono bakterie-
      te dobre i te zle- od matki w czasie porodu. Podawanie probiotyku zaraz po
      porodzie pomoze w tym zeby dobrych bakterii bylo wiecej niz zlych.
      Polecalabym poczytac to:
      www.homebirth.org.uk/gbs.htm#3
      i chyba zaczelabym brac antybiotyk przed porodem kilka dni przed terminem.
      Polecam tez ten probiotyk dla niemowlat:
      www.biocare.co.uk/templates/product.aspx?ProductGuid=16960&GroupGuid=125
      rozrobiona z odrobina wody podana na lyzeczce. Wysylaja do Polski bez problemu,
      poza tym ten probiotyk zapobiega i leczy biegunki
      Powodzenia
      • zonajana Re: Boszszsz co za dzień... 15.05.10, 12:45
        W Holandii wogole nie robi sie tego badania, czyli mozna rodzic w domu, bez
        wzgledu na wynik.
    • nurfe Re: Boszszsz co za dzień... 15.05.10, 19:19
      kasiaimichael - dziękuję.
      Przy pierwszym porodzie tez dostalam antybola, tyle tylko, ze w szpitalu i nikt
      mi nie mówił o tym o czym piszesz. Chwała Bogu kolek u nas nie było.
      Poszukam jakiegoś probiotyku.

Tymaczesm starsza zaprezentowala dzisiaj 38,7 + zadnych innych objawów, za nic
      nie chce dac zlapac sobie moczu (dzikia histeria + wstrzymywanie) więc jest
      wesoło jakniewiemco uncertain
    • juleg Re: Boszszsz co za dzień... 16.05.10, 09:27
      Przecież pisałam Ci, że nie ważna ilość, dziewczyny z antybolem rodząsmile cieszę
      się, że jesteś już spokojnabig_grin
      Zresztą ja niby miałam strepto niewiele, ale czy akurat w okolicach porodu nie
      zaczną się namnażać nie wie nikt, także badania dziecku trzeba zrobić w obu
      przypadkach.
    • nurfe Re: Boszszsz co za dzień... 19.05.10, 21:51
      Śmy się ostatecznie zakwalifikowali, Maryśka nisko, Gaba dostaje maruda, szaleju
      i przyklejona do piersi jakby coś czula, a ja jeszcze musze zaliczyc fryzjera,
      komodę skrecic, meble przestawic i pare rzeczy kupic...
      I tak se obstawiam - Dzien Matki, Dzien Dziecka czy Boze Cialo? wink
      • hab_ek Re: Boszszsz co za dzień... 19.05.10, 21:54
        Nie pozwól na poród w Dzień Dziecka... tyle frajdy w życiu straci smile)
        Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie !
      • edytadk Re: Boszszsz co za dzień... 20.05.10, 09:03
        Ja jestem dzieckiem z "dzień po Bożym Ciele"wink. Do 6 czerwca pewnie już nie
        dotrwasz, ale wtedy trafilibyście w moje urodzinysmile.
        • nurfe Re: Boszszsz co za dzień... 20.05.10, 09:51
          W sumie termin mam na polowe czerwca wink Ale ewentualna opieka - przyjaciolka
          dla Gabrysi wyjezdza miedzy 4 a 13 to sie musze wpasowac big_grin
          • karj-oka Re: Boszszsz co za dzień... 20.05.10, 10:07
            Dzień Dziecka czy Boże Ciało - kiedykolwiek byleby było cudnie, jak sobie
            wymarzyliście i dzieciątek zdrowy i uśmiechnięty wyskoczył. Za to trzymam!smile

I rozumiem wobec tego, że mimo iż czosnek nie pomógł, będzie domowo. Super!

Moja położna, z którą już po rozmowach, także nie oponuje na hasło ewt.
            streptokoków, bo mówi, że wg jej szpitalnych doświadczeń ok. 5% kobiet trafia
            tam z wynikami wymazu, a reszta to niewiadoma (sic!), więc... ładują wszystkim,
            na wszelki wypadek, antybiotyk okołoporodowo. Taaa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka