Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn z Wawy

21.02.08, 12:01
Obecnie mieszkam w Wawie, więc do Was kieruję moją prośbę. Czy mogłybyście
pożyczyć (oczywiście za jakiś zastaw finansowy) książki o porodzie domowym i o
aktywnym rodzeniu? Zrobiłabym ksero, więc byłaby to kwestia jednego lub dwóch
dni. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Do dziewczyn z Wawy 21.02.08, 21:54
      Ja nie mam nicsad(( A też bym chciała poczytać Shilę np.
      Czytałam tylko Ireny - pożyczyłam od dziewczyny, która na jakimś
      forum wspominała, że ma - przysłała mi, przeczytałam i odesłałam. M.
      Odenta pożyczyłam od instruktorki ze szkoły rodzenia - też oddałam.
      Jakby ktoś wiedział, gdzie można kupić, niech pisze! Pędem nabędę.
      • hyris Re: Do dziewczyn z Wawy 21.02.08, 22:17
        ja mam "rodzić w domu" i chętnie pożyczę
        książka Ireny Chołuj jest dostępna w sieci
        Odenta też miałam pożyczonego sad

warto na allegro polować
        • 987ania Podzielicie się? 22.02.08, 16:18
          Przeglądam Allegro i netowe antykwariaty i niestety nie spotkałam książki.
          Dlatego pytam czy ktoś odpłatnie może mi przesłać ksero lub pożyczyć jeśli jest
          z Warszawy. To co w sieci, oczywiście czytałam.
          • hyris Re: Podzielicie się? 22.02.08, 17:46
            napisz na hyris@wp.pl to się dogadamy
    • beata2802 Re: Do dziewczyn z Wawy 02.03.08, 22:00
      Masz juz te książki?
      • 987ania Re: Do dziewczyn z Wawy 03.03.08, 15:13
        Niestety niesad((
        • beata2802 Re: Do dziewczyn z Wawy 07.03.08, 12:33
          987ania napisała:

> Niestety niesad((

wyslę Ci mail.
    • h_o_s_h_i Re: Do dziewczyn z Wawy 07.03.08, 11:29
      Aniu, napisz mi maila na hoshi@poczta.onet.pl.
      Mam Sheilę Kitzinger i Irenę Chołuj.
    • kropkaa Re: Do dziewczyn z Wawy 02.06.08, 00:22
      Ma któraś z Was Leboyera "Narodziny bez przemocy"?
      • oldzinka Re: Do dziewczyn z Wawy 02.06.08, 10:41
        Dziewczyny a jaki jest tytuł nowej książki Ireny? I ile za nią
        zapłaciłyście?
        • kropkaa Re: Do dziewczyn z Wawy 02.06.08, 11:03
          "Urodzić razem i naturalnie".
          Informator i poradnik porodowy dla rodziców i położnych.
          Na zjeździe była po 35,-
          • oldzinka Re: Do dziewczyn z Wawy 02.06.08, 11:56
            Ja mam Sheili Kitzinger "Rodzić w domu" i "Rok po urodzeniu dziecka.
            Przeżycia pierwszego roku macierzyństwa" oraz doskonałą książkę dr
            Preeti Agrawal "Odkrywam macierzyństwo. Ciąża, poród, połóg w
            zgodzie z naturą".
            Chętnie pożyczę zaufanym forumowiczkom i jeszcze chętniej pożyczę od
            kogoś nową Irenkę wink
            • alexkieszek poród bez przemocy ebook 02.06.08, 13:38
              mam ja... poproszę mail to prześlę
              • kropkaa Re: poród bez przemocy ebook 02.06.08, 13:49
                Może być na gazetowego.
                Dzięki wielkie.
              • monicus Re: poród bez przemocy ebook 02.06.08, 14:00
                daj mi tez na gazete pls. i z gory dziekuje
              • kropkaa Re: poród bez przemocy ebook 07.06.08, 11:46
                Alex, wiem z innego forum, że musisz leżeć, ale w możliwej chwili
                wyślij plssmile
                Dom definitywnie odpada?
                • alexkieszek dziewczyny sorki 07.06.08, 13:41
                  ciut się podłamałam swoją sytuacją... i zaglądałam do Was ale nie czytałam
                  wątków....

prześlę książkę do Kropkaa i gdybyś mogła rozesłać dalej...

leżę niestety pomimo leków głowa napiera, brzuch twardy, szyjka się rozwiera...
                  dzięki Bogu nie leżę w szpitalu bo tego bym psychicznie raczej nie wytrzymała i
                  pogorszyło by to sytuację (mam w domu 1,5 roczne dziecko)...
                  więc leżę...

I powiem jedno: Mariola położna z Bródnowskiego to ANIOŁ!!!!!!!!!!!!!! i gdyby
                  nie ona to pewnie bym już dawno się poddała smile Kropkaa zaraz będziesz miała
                  mail... dorzucam jeszcze w głębi kontinuum smile
                  • alexkieszek wysłałam wszystko co miałam w temacie n/t 07.06.08, 13:46

• kropkaa Re: wysłałam wszystko co miałam w temacie n/t 07.06.08, 16:07
                      Alex, wielkie dzięki.
                      Dziewczyny, dalej przesłałam. Teraz czytam Leboyerasmile
                      Co do nowej Ireny - Oldzinka, pożyczę, ale nie w tej chwili. Sama
                      nie przeczytałam jeszcze, a mąż już każe mi pożyczać tej i tej i
                      tamtejsmile Aby sobie poczytały ciężarne koleżanki.
                      • oldzinka Re: wysłałam wszystko co miałam w temacie n/t 07.06.08, 17:37
                        Dzięki kropkaa, będę czekać wink. A ja właśnie dostałam od koleżanki z
                        innego forum "W głębi kontinuum" i jestem poważnie zafascynowana.
                        Czuję się tak jakby ktoś wyraził słowami to czego mi sie nigdy nie
                        udawało winkpolecam www.continuum-concept.org
                        • alexkieszek Re: wysłałam wszystko co miałam w temacie n/t 07.06.08, 18:29
                          Nooo contiunuum to cudo smile
                          zresztą także jak narodziny bez przemocy (choć mocno wstrząsające zwłaszcza w
                          części o porodzie)....
                          • oldzinka Re: wysłałam wszystko co miałam w temacie n/t 07.06.08, 19:55
                            Jak dla mnie Leboyer jest zbyt emocjonalny. Czytałam fragmenty i
                            wyłam. Nie do zniesienia...
                            • ciociacesia dzieki wielkie 07.06.08, 22:09
                              własnie próbuje podłączyć drukarkę coby wydrukować czytanki smile uwielbiam takie
                              lekturki smile
                              • alexkieszek nardziny bez przemocy 08.06.08, 09:14
                                to lektura której Broń Boże nie wolno czytać w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja
                                czytałam pomiędzy jedną a drugą i wyłam jak bóbr ale dobrze mi ta lektura
                                zrobiła. Oj bardzo dobrze smile
                                • ciociacesia Re: nardziny bez przemocy 08.06.08, 12:31
                                  a ja oczywsiscie za tą pierwsza sie chwyciłam smile ale jak dobre dziecko odkładam
                                  i czytam teraz 'poród w domu' smile w srode pierwsze spotkanie z położną, trzeba
                                  sie wiec dokształcić
                                  • sugarxxx Re: nardziny bez przemocy 08.06.08, 22:13
                                    kropka, proszę bardzo o te lekturki również dla mnie na gazetowego. Dziękuję
                            • sugarxxx Re: wysłałam wszystko co miałam w temacie n/t 13.07.08, 23:21
                              Właśnie przeczytałam kilka fragmentów z Leboyera i wyję
                              • kropkaa Re: wysłałam wszystko co miałam w temacie n/t 13.07.08, 23:28
                                Weź pod uwagę, że to poezja, a w poezji wszystko ma wzbudzać
                                wzruszenie.
                  • monicus Re: dziewczyny sorki 08.06.08, 22:41
                    trzymaj sie, ja tez w pierwszej lezalam. dasz rade.masz jakas pomoc? kogos zeby 2 slowa zamienic? bo to zwariowac idzie w lozku.
                    jesli mowisz o marioli s. to jest cudowna. pozdrow ja ode mnie przy okazji. powiedz ze od moniki po 2 cc smile
                    • alexkieszek Re: dziewczyny sorki 09.06.08, 14:08
                      Moni pozdrowie jak tylko uda nam się spotkać bo na razie mamy gorącą linię przez
                      tel smile

Od wczoraj jest dużooo lepiej... chociaż prawdopodobnie mam infekcje i stąd
                      kłopoty z szyjką a skurcze to zupełnie inna bajka... mały jak macica się na
                      fenoterolu rozluźniła ułożył się w poprzek i czuję się o niego lepiej... jutro
                      kontrola i mam nadzieję, że potwierdzą się moje przeczucia, że jest lepiej smile))

Afirmuję poród na 10 września smile
    • eszmeraldka Re: Do dziewczyn z Wawy 31.01.09, 04:03
      Chołuj jest na jakiejś stronce, w formie papierowej się nie spotkałam... Kitzinger pojawia się raz na jakiś czas na allegro np, wiem, bo też poluję - ale cena jest odstraszająca, jak dla mnie teraz.. cóż.
      upolowałam za to Fijałkowskiego - Rodzi się człowiek.. i hm, opis porodu jako takiego - piękny, ale reszta to trochę indoktrynacja wink Ciężko mi się czytało niektóre rzeczy.. No ale to lektura sprzed ponad 20 lat, także trzeba jej trochę wybaczyć wink
      • pc209235 Re: Do dziewczyn z Wawy 21.02.09, 21:21
        Chołuj jest w formie papierowej - mam właśnie egzemplarz przed sobą. Jeśli ktoś
        potrzebuje tej książki, to mogę dać kontakt do osoby dystrybuującej.

Tatuś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka