Dodaj do ulubionych

remont balkonu

10.05.09, 18:25
bardzo prosze o pomoc. Mam od 6 lat balkon, pomalowany na bialo z ochydna
szara podloga, ktory to kolor zafundowala bez pytania spoldzielnia robiac
remont balkonow. To jakas farba na podloge naprawde ochydna. Mam skrzynki z
kwiatami i marzy mi sie piekny balkon w hiszpanskim stylu z podloga w pieknym
kolorze terakoty stolikiem i lezakiem
Czy moze lepiej polozyc drewno na podloge. Nie wiem. Podpowiedzcie co macie na
balkonie w bloku i co sie sprawdzilo plytki, drewno a moze cos innego. Jak
sprawic by byl piekny i przytulny latem a nie zmarnial zima. Zdjecia mile widziane
Obserwuj wątek
    • stef63 Re: remont balkonu 10.05.09, 21:19
      Ja mam płytki na balkonie i jestem z nich bardzo zadowolona. Jak mocno pada to
      cały balkon jest mokry chociaż jest zadaszony. Przynajmniej raz w tygodniu myję
      podłogę na balkonie na mokro - bardzo się kurzy (3 piętro). Mam balkon słoneczny
      (południe) i wietrzny. Nie wiem jak sprawowałaby się podłoga drewniana na
      balkonie. Co by się z nią stało pod wpływem deszczu, śniegu. Moja sąsiadka ma na
      balkonie wykładzinę i mówi że jak pada deszcz to później ma wodę pod wykładziną.
    • jerrykot1 Re: remont balkonu 11.05.09, 09:53
      Popatrz tutajsmile
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,77668827.html
      dziewczyny mają hopla na punkcie balkonow....
    • konkursowe2 Re: remont balkonu 11.05.09, 16:10
      dziekuje za podpowiedzi. Widzialam dzis w sklepie takie drewniane panele do
      laczenia i zastanawiam sie nad nimi
      • bakali Re: remont balkonu 12.05.09, 10:17
        Jesli chcesz mieć na balkonie drewno, kup raczej kompozyt drewniany, zamiast
        naturalnego drewna. Na zewnątrz deszcz, mróz i róznicę temperatur wytrzyma Ci
        tylko drewno egzotyczne, ale jest strasznie drogie. Ja zetknęłam się z deską
        kompozytową i rzeczywiście zauważyłąm, że robi ostatnio furorę. Wygląda jak
        drewno (to połączenie drewna z czymś, np. z poliwęglanem), ale jest o niebo
        trwalsze i praktyczniejsze: nie butwieje, nie nasiąka, nie rozwijają się na nim
        grzyby i pleśń, nie trzeba tego konserwować ani lakierować, woda mu nie szkodzi,
        a do czyszczenia wystarczy tylko woda z płynem do mycia naczyń.
        Pamiętaj, że na balkonie drewno musi wytrzymac więcej niż w pomieszczeniu.
    • 13ka Remontowałam rok temu ... 13.05.09, 19:55
      dokładnie o tej porze wejdź na mojego bloga tam są fotki jak było i jak jest
      teraz pozdrawiam i życzę powodzenia
      ps
      wcześniej na podłodze leżały dwie warstwy wykładziny elastycznej zwanej gumolit
      sprawdziły się świetnie, po pierwsze dlatego że nic się z tym nie działo
      wystarczyło przetrzeć na mokro i tyle, a po drugie świetnie ochroniła ta warstwa
      gumolitu stareńką kostkę przed zniszczeniem przez wiele wiele lat wink czemu
      teraz zawdzięczam całkiem fajną podłogę
      • konkursowe2 Re: Remontowałam rok temu ... 15.05.09, 11:25
        fajny blog ladne zdjecia a ta szafka na balkonie wyglada super
        powodzenia w pisaniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka