Gość: kio Re: czy to jest normalne ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.02.02, 09:41 ale co jest normale? Odpowiedz Link Zgłoś
leila Re: czy to jest normalne ? 06.02.02, 09:43 sorry,cos zle mi wyszly. Zastanawiam sie czy to jest normalne,wczoraj bylam u lekarza potwierdzic wynik testu.Strasznie zaskoczylo mnie wszystko co mnie tam spotkalo.Liczylam ze potwierdzi moje przypuszczenia tymczasem on zbadal mnie powiedzial ze najprawdopodobniej to 5-6 tydz.,dal mi skierowanie na badania :krew,morfologia itp i kazal przyjsc za miesiac.Rety,az caly miesiac ma czekac na odpowiedz????Nie zrobil mi nawet zadnego USG,pobral tylko jakies wymazy.Nawet nie powiedzial mi co powinnam teraz robic.Prosze,powiedzcie mi czy to normalne czy moze powinnam isc do jakiedgos prywatnego lekarza?Ale czy ten powie mi w 100%?Jakie sa wasze doswiadczenia w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: czy to jest normalne ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.02.02, 10:04 leila , to jest normalne , zadne usg nie jest w stanie na 100% potwierdzic twoich przypuszczeń albo zaprzeczyc im - na to jest jescze za wcześnie , podobnie inne badanie nic jeszcze konktretnego nie wykaże. Nie masz wyjścia musisz czekac, ale przed nastepna wizytą sama już bedziesz wiedziała czy bedześż mamusią czy nie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka popytaj IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.02.02, 10:05 To jeszcze wczesny etap jak na rozpoznanie ciąży w czasie badania u ginekologa. Ale swoją drogą powinien ci wyjaśnić twoje wątpliwosci, odpowiedzieć na pytania...A pytałaś? USG nie jest całkiem obojętne dla dziecka jak się powoli zaczyna przypuszczać więc tak się nie śpiesz - na tym etapie zreszta to przezpochwowe mało przyjemne. A w ogóle to może popytaj o wypróbowanego lekarza wśród znajomych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: pozdrawiam mamuśkę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 20:17 ja miałam usg w 7 tyg. wlasnie dla potwierdzenia, bo choc samo badanie wskazywalo, to mnie skierowano. w czasie cizay kobieta nie powinna miec wiecej niz 3 usg. nie znany jest wplyw usg na płod i wlasnie dlatego zaleca sie ostroznosc. ale przeciez wszystko wskazuje, ze....tak.no i chyba juz niedlugo powinno byc to potwierdzono badaniem moczu. dobre usg robi dr Stokluska na Zelaznej, Dr Osóbka-Morawski i dr Roszkowski (chyba Tomasz z Al.Solidarnosci-podobno rzeżnicze poczucie humoru, ale swietny specjalista)) Tych mi polecono jako dobrych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś