she_angel 25.08.10, 21:48 a dokładnie chłopca,który zaczyna edukację szkolną.Biała koszula i czarne spodnie a pod szyją? krawacik,tasiemka,nic....dziewczyny wyszłam z obiegu,moje starsze już od dawna ubiera się samo na takie okazje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: strój galowy dziecka 25.08.10, 21:57 Mój młodszy syn gdy był w tym wieku zażyczył sobie muchę, a potem taki cienki krawat: nosił na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: strój galowy dziecka 25.08.10, 21:59 o tu to niedawno było blog intrygujący Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: strój galowy dziecka 26.08.10, 00:10 I jeszcze tu: forum.gazeta.pl/forum/w,46,115077386,115077386,Jaki_stroj_na_rozpoczecie_roku_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: strój galowy dziecka 26.08.10, 07:18 Czarne lub granatowe spodnie i biała koszula. Wg mnie żadnych much i krawatów bo mali chłopcy wygladają w tym głupio. Ale to moja subiektywna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
lullanka07 Re: strój galowy dziecka 26.08.10, 09:13 w naszej szkole sa "firmowe" krawaty z emblematem szkoly. gdzyby nie bylo nic bym chlopcu nie zakladala pod szyje. Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: strój galowy dziecka 26.08.10, 17:41 Mój szedł do I klasy w tamtym roku - ciemne spodnie dżinsowe, biała koszula i krawacik. Wielu jego kolegów nie miało nic pod szyją - same koszule. Większa elegancja widoczna jest u chłopców po I Komunii Odpowiedz Link Zgłoś
alanis11 Re: strój galowy dziecka 26.08.10, 18:09 O matko , serio jest tak galowo ? Ja mojemu pierwszakowi przygotowałam ciemne dzinsy ,biała koszulę w delikatny granatowy pasek i skórzane buty ala trampki i nie miałam pojęcia że jest tak oficjalnie na rozpoczęciu , powinnam mu zmienić strój ? Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga Re: Alanis 26.08.10, 18:59 No nie do końca się zgodzę, dżinsy jakiekolwiek nie są elementem stroju galowego, sportowe buty również. Na zebraniu przed I-szą klasa pani również to podkreśalła. A co to pytania autorki moim zdanie pod szyję nic. Odpowiedz Link Zgłoś
alanis11 Re: Alanis 26.08.10, 20:28 Wiesz co byłam na tym zebraniu ale nikt nie poruszał tego tematu a ja w ogóle nie pomyślałam że musi to być taki bardzo oficjalny strój. Koszula ok , kolory powiedzmy biało granatowy ale myslałam że luzno ujdzie.Nie chce żeby moje dziecko wyglądało dziwnie a jakbym dopiero zaczynamy razem przygode ze szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga Re: Alanis 26.08.10, 20:40 Napewno nie będzie wyglądało dziwnie tylko mało elegancko, ale to tylko moje skromne zdanie . U nas też były dzieci w dzinsach i adidasach i nikt sie nie dziwował. Strój galowy przyda się jeszcze w ciągu roku na różnego rodzaju uroczystości, dlatego nie jest to wydatek na jeden raz. Moja córka zaliczy rozpoczęcie 2-giej kalsy w tym samym stroju co rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: strój galowy dziecka 26.08.10, 20:53 Ja nie zakładam nic pod szyję. Młody pójdzie w czarnych spodniach o fasonie dżinsów (ale nie jest to materiał dżinsowy). Do tego biała koszula. Jeśli będzie zimno założy sztruksową marynarkę w kolorze bardzo granatowym, prawie czarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
lullanka07 Re: strój galowy dziecka 26.08.10, 21:05 w naszej szkole wszyscy chlopcy w 1kl mieli spodnie garniturowe pantofle i kamizelka od garnituru. moj syn nawet nie chce slyszec ze ma zalozyc dzinsy bo bedzie odroznial sie od reszty klasy i nie bedzie czul sie elegancki Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga Re: strój galowy dziecka 26.08.10, 21:11 to ja też mam taką elegantkę, że w białych sandałach nie pójdzie na rozpoczęcie roku bo nieeleganckie, a z kupionych w czerwcu pięknych lakierek wyrosła może jakoś przeforsuje te sandały bo mi szkoda na jeden raz stówy wydawać znowu , a butów na wyrost nie da się kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: strój galowy dziecka 28.08.10, 14:10 moj pierwszak wystapi w czarnych spodniach o kroju jeansow ,biala koszula i kamizelka -jesli bedzie chlodno buty do nowki adidasy -cale granatowe-nie dlatego nowki ,ze kupione na te okazje ,ale wreszcie dorosl do nich od czasu gdy udalo mi się je kupić za 49 zl na przecenach rok temu,hehe to by były tyle-choc Misiek upiera się ,ze musi miec krawat,bo to jak twierdzi strasznie ważny dzień w jego zyciu Odpowiedz Link Zgłoś