Dodaj do ulubionych

pomóżcie!!!

07.03.11, 16:06
Witam!
Moja córka ma 6 lat i mało co rosną jej włoski. W życiu nie miała przysłowiowej "kitki". Może doradzicie co zaaplikować, może macie jakieś doświadczenia? Pozdrawiam i czekam na wieści. Z gory dziękuję
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: pomóżcie!!! 07.03.11, 16:09
      a nie miała robionych żadnych badań hormonalnych? Bo brak włosków w wieku 6 lat, czy nawet ich malutka ilość to może być właśnie coś z hormonami. Myślę, że powinnaś pójść z tym problemme do lekarza. Na własną rękę nie stosuj dziecku żadnych cudownych specyfików po których niby włosy odrosną bo można tylko tym zaszkodzić.
      • mika45 Re: pomóżcie!!! 07.03.11, 16:15
        rozumiem,że do endokrynologa powinnam iść?
        • asiaiwona_1 Re: pomóżcie!!! 07.03.11, 16:22
          tak - on pewnie zleci jakieś odpowiednie badania hormonów.
          • olifra1 dermatolog też 07.03.11, 23:44
            ostatnio oglądałam program i była tam, dorosła już, dziewczyna z krótkimi włosami. mówiła, że właściwie od dzieciństwa ma problem z tym, że prawie nie rosną jej włosy, są cały czas krótkie. lekarz wspomniała, że podejrzewa łysienie plackowate (pomimo tego, że łysych miejsc nie było na głowie) i skierowała ją do dermatologa. jedynym objawem było właśnie niewiarygodnie powolne rośnięcie włosów. nie chce nastarszyć Cię, także podkreślę, że tej dziewczynie w programie włosy przez ok 20 lat urosły do długości krótko obciętych (nawet nie do ramion), także pewnie trochę na wyrost napisałam, ale konsultacja dermatologiczna może też się przyda.
    • bika_05 Re: pomóżcie!!! 08.03.11, 14:36
      Zupełnie, jakbym czytała o mojej córce (też 6 lat). Do tego włoski ma takie cieniutkie. Byłyśmy u dermatologa, badania hormonalne ok. Wcierałyśmy specjalny specyfik od dermatologa na łysienie plackowate - trochę pomogło, ale już przestałyśmy, bo to trwało ok. rok, a wielkiej poprawy nie było. Do tego młodszej córce też specjalnie nie rosną. Ma 3 lata, a obciełam jej raz jakies 2 cm włosków. Tyle tylko, że ona ba włosy mocniejsze i gęste. Nie wiem, co robić dalej, ale na pewno jeszcze będziemy walczyć! Gdyby to byli chłopcy, to by mi nie zależalo, ale to dziewczynki...
      • verdana Re: pomóżcie!!! 08.03.11, 15:22
        Pediatra, dermatolog, endokrynolog.
        • ata-07 Re: pomóżcie!!! 09.03.11, 22:03
          Może to dziedziczne ?
          Mojej sąsaidki dzieciom (juz dorosle) bardzo wolno wlosy rosły w dzieciństwie,teraz tez nie za szybko i ich dzieciom rowniez. Dziewczynki(7 i 5 l.) -dopiero niedawno włosy zaczęły im gęstnieć i wszystko jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka