mika45 07.03.11, 16:06 Witam! Moja córka ma 6 lat i mało co rosną jej włoski. W życiu nie miała przysłowiowej "kitki". Może doradzicie co zaaplikować, może macie jakieś doświadczenia? Pozdrawiam i czekam na wieści. Z gory dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: pomóżcie!!! 07.03.11, 16:09 a nie miała robionych żadnych badań hormonalnych? Bo brak włosków w wieku 6 lat, czy nawet ich malutka ilość to może być właśnie coś z hormonami. Myślę, że powinnaś pójść z tym problemme do lekarza. Na własną rękę nie stosuj dziecku żadnych cudownych specyfików po których niby włosy odrosną bo można tylko tym zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mika45 Re: pomóżcie!!! 07.03.11, 16:15 rozumiem,że do endokrynologa powinnam iść? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: pomóżcie!!! 07.03.11, 16:22 tak - on pewnie zleci jakieś odpowiednie badania hormonów. Odpowiedz Link Zgłoś
olifra1 dermatolog też 07.03.11, 23:44 ostatnio oglądałam program i była tam, dorosła już, dziewczyna z krótkimi włosami. mówiła, że właściwie od dzieciństwa ma problem z tym, że prawie nie rosną jej włosy, są cały czas krótkie. lekarz wspomniała, że podejrzewa łysienie plackowate (pomimo tego, że łysych miejsc nie było na głowie) i skierowała ją do dermatologa. jedynym objawem było właśnie niewiarygodnie powolne rośnięcie włosów. nie chce nastarszyć Cię, także podkreślę, że tej dziewczynie w programie włosy przez ok 20 lat urosły do długości krótko obciętych (nawet nie do ramion), także pewnie trochę na wyrost napisałam, ale konsultacja dermatologiczna może też się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
bika_05 Re: pomóżcie!!! 08.03.11, 14:36 Zupełnie, jakbym czytała o mojej córce (też 6 lat). Do tego włoski ma takie cieniutkie. Byłyśmy u dermatologa, badania hormonalne ok. Wcierałyśmy specjalny specyfik od dermatologa na łysienie plackowate - trochę pomogło, ale już przestałyśmy, bo to trwało ok. rok, a wielkiej poprawy nie było. Do tego młodszej córce też specjalnie nie rosną. Ma 3 lata, a obciełam jej raz jakies 2 cm włosków. Tyle tylko, że ona ba włosy mocniejsze i gęste. Nie wiem, co robić dalej, ale na pewno jeszcze będziemy walczyć! Gdyby to byli chłopcy, to by mi nie zależalo, ale to dziewczynki... Odpowiedz Link Zgłoś
ata-07 Re: pomóżcie!!! 09.03.11, 22:03 Może to dziedziczne ? Mojej sąsaidki dzieciom (juz dorosle) bardzo wolno wlosy rosły w dzieciństwie,teraz tez nie za szybko i ich dzieciom rowniez. Dziewczynki(7 i 5 l.) -dopiero niedawno włosy zaczęły im gęstnieć i wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś