Dodaj do ulubionych

urodziny 8 latki w domu

14.04.11, 19:12
urodziny 8 latki w domu - nietypowo? a może staroswiecko?
prosze o pomoc - chodzi mi o pomysły na konkursy dla dzieci w wieku 7-10 lat tak aby sie nie nudziły z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • pamela788 Re: urodziny 8 latki w domu 14.04.11, 21:14
      tajmk napisała:

> urodziny 8 latki w domu - nietypowo? a może staroswiecko?
      > prosze o pomoc - chodzi mi o pomysły na konkursy dla dzieci w wieku 7-10 lat t
      > ak aby sie nie nudziły z góry dziękuje

Robisz urodziny dla 7-10 latkow,a nie dla 3 latkow konkursy nie beda ci potrzebne.
    • kanna Re: urodziny 8 latki w domu 14.04.11, 21:33
      Będą potrzebne, bo inaczej jej dzieciaki dom rozniosa wink W linku nizej moje doświadczenia w tym temacie
      Generalnie polecam.

forum.gazeta.pl/forum/w,21428,121834395,121834395,Urodziny_w_domu_.html
      • ata-07 Re: urodziny 8 latki w domu 14.04.11, 22:52
        Nie lepsze by były gry zamiast konkursów ?
        Przecież chodzi o to,zeby WSZYSTKIE dzieci się dobrze bawiły,a nie tylko te,co coś wygrają,a reszcie będzie smutno.
        Kalambury,pchelki,gry planszowe,tańce..itp.
    • mamusia1999 Re: urodziny 8 latki w domu 15.04.11, 09:39
      niesmiertelna zabawa, ktora by nawet moja 12latka nie pogardzila, jest tzw. lomotanie w gar (wolne tlumaczenie).

kupujesz stosik plastikowych gadzetow/badziewia/drobnych slodyczy/gumek do wlosow - no jedny slowem mini-prezencikow. jedno z dzieci ma zawiazane oczy. inne dzieci po cichutku gdzies w pomieszczeniach objetych zabawa ukrywa na podlodze przewrocony dnem do gory garnek. ty pod ten garnek chowasz gadzet. dziecko z zawiazanymi oczami dostaje do reki drewniana kopystke/lyzke i chodzac na czworakach stuka szukajac wokol siebie, inni wolaja cieplo/zimno. az trafi do gara i kopystka zalomocze, gadzet jego. gra sie kilka rundek oczywiscie.

moja obecnie nieomal 12latka juz "oficjalnie" tego oczywiscie na swoich urodzinach nie chce. za to na urodzinach brata (7latka) bawila sie setnie, tak samo jak na urodzinach jego 7letniej kumpelki wink

dobrze sprawdzaja sie "roboty reczne". sadzilam juz z dzieciakami cebulki hiacyntow do malutkich doniczek, cebulki lilii do nieco wiekszych. w sklepach nastawionych na takie mini-rekodzielo (btw. jak sie to po polsku nazywa, nie majsterkowanie przeciez, robotki reczne to raczej druty i szydelko....???) czasem ci cos podpowiedza: male lampioniki z przykrojonego juz materialu do obklejenia adekwatna ozdoba, zakladki do ksiazek. oczywiscie kazdy swoje rekodzielo zabiera sobie do domu.
    • ania2003i2011 Re: urodziny 8 latki w domu 15.04.11, 14:28
      ja robiłam 7 latkowi w domu
      w otoczeniu normalne, gdy ktoś ma do tego warunki

ogólnie - nastawiliśmy się na zabawę dzieci samodzielną
      były jednak konkursy, zgadywanki - trochę podwórka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka