Dodaj do ulubionych

opinia koloni w Kazimierzu Wielkim

28.04.11, 22:52
Moja córka wybiera się na kolonię dziennikarska do Kazimierza Wielkiego.Chciałabym poznać wasza opinię na temat tej kolonii.
Obserwuj wątek
    • srebrnarybka Re: opinia koloni w Kazimierzu Wielkim 28.04.11, 23:53
      Moja córka wybiera się na kolonię dziennikarska do Kazimierza Wielkiego.Chciała
      > bym poznać wasza opinię na temat tej kolonii.

Musi to być kolonia kieszonkowa, skoro zmieści się w sarkofagu na Wawelu, gdzie władca ten spoczywa od 1370 r. A swoją drogą był niezłym babiarzem, więc córki bym do niego nie puściła.
      • ata-07 Re: opinia koloni w Kazimierzu Wielkim 29.04.11, 10:23
        big_grin
      • koza_w_rajtuzach Re: opinia koloni w Kazimierzu Wielkim 29.04.11, 11:38
        haha smile)
        • grocholica Hmm... 29.04.11, 12:04
          chyba znalazłam ten obóz tutaj

Ale ciekawe jest dla mnie podejście autorki (często to przypisują na forach warszawiankom, choć przecież nie wszystkimsmile, że wszyscy wiedzą o co jej chodzi - zupełnie jakby rozmawiała z sąsiadką, której dzieci też tam jadąsmile
          • verdana Re: Hmm... 29.04.11, 16:36
            Wzuszyło mnie, nie powiem, poszukiwanie na forach opinii o "kolonii" dla dzieci 16-18 lat. Zwięźle? To nie jest kolonia, nie oczekuj chodzenia w parach i ciszy nocnej.
            To obóz dla mlodzieży i nawet jeśli stada ematek posłały tam swoje maleńkie pociechy, to pociechy nie podzielą się prawdziwymi wrażeniemi, podejrzewam.
            • verdana Re: Hmm... 29.04.11, 16:39
              A zupełnie serio - nie posłałabym dziecka poniżej 16 lat na obóz, gdzie mogą być łączone 12 latki z 18 latkami, nie mowiąc już o tym, ze taka wzmianka na stronie oznacza, ze nie ma chyba specjalnie wiele chetnych na ten obóz - a to o czymś świadczy.
              • koza_w_rajtuzach Re: Hmm... 30.04.11, 10:40
                a czemu to jest niewłaściwe, że dzieci 12-letnie są razem z 18-latkami? Na pewno będą mieli osobne pokoje. Uważam, że takie obawy nie są słuszne.
                Sama byłam na obozie, miałam wtedy 12 lat (były także młodsze dzieci, gdzieś tak od 9-ego roku życia), a najstarsi mieli 18 lat. Pamiętam, że każda grupa wiekowa trzymała się razem, ale dzięki 18-latkom było weselej, bo mieli różne śmieszne pomysły.
                • verdana Re: Hmm... 30.04.11, 10:46
                  Boa. Nie mozna zapewnić żadnych atrakcji, które byłyby rownie dobre dla dziecka i 18-latka. Bo 18-latki mają lepszą kondycję. Bo tematyka rozmów 18-latków jest zupełnie inna, niż 12-latków. Bo 18 latki mogą pić i palić , są na obozie jako osoby dorosłe. Są w innej grupie - bez problemu. Ale łaczenie w jednej jest nie do przyjęcia.
                  • koza_w_rajtuzach Re: Hmm... 30.04.11, 12:49
                    Nie wiem jak to jest akurat zorganizowane na tym obozie, ale na tym, na którym ja byłam był podział na grupy i tak naprawdę tylko przy posiłkach, apelach, jakichś zawodach czy dyskotekach mieliśmy styczność ze "starszakami". Był podział na grupy wg wieku i płci i każda grupa zajmowała inny namiot. Szczerze mówiąc tego kontaktu ze starszymi praktycznie nie było. W naszej grupie było może z 10 dziewczyn, wszystkie w wieku od 11 do 13 lat i nawet jak chodziliśmy nad morze, to nigdy nie z resztą osób, tylko my + osoba, która akurat się nami opiekowała. 18-latkowie zdaje się sami sobie czas organizowali.
                    Nie mam pojęcia czy tak samo jest na innych obozach, mówię tylko o swoich doświadczeniach. Akurat u nas 12-latkowie ze strony starszych krzywdy nie mieli, nie pamiętam, żebym w ogóle z kimkolwiek ze starszaków zamieniła choć słowo i mniejsza sprawność fizyczna na pewno nie była problemem. Wszystko na pewno zależy od zorganizowania.
                    • verdana Re: Hmm... 30.04.11, 15:36
                      W informacji o obozie wyrażnie jest napisane, ze w razie niewielkiej ilości chętnych grupy wiekowe będą łączone. Oczywiscie, ja też nie mam nic przeciw obozowi dla dzieci i mlodziezy w róznym wieku, podzielonych na grupy, to normalne. Ale wspólne grupy dla 12-18 latkow - to nie tylko przegięcie, ale idiotyzm. Nie da się im zapewnić wspólnych atrakcji.
                      • ivaz Re: Hmm... 30.04.11, 23:05
                        Mój syn (15 l) w tym roku jedzie do Kazimierza na obóz RPG i zapewniam ze akurat w tej tematyce zarówno 12latek i 18latek bedzie się świetnie bawił.
                        Młody ciągle chodzi na rózne turnieje RPG biorą w nich udział zarówno 12 latkowie jak i często już dorośli ludzie więc nie wiedzę probelmu z łączeniem grup.
    • madzia2727 Re: opinia koloni w Kazimierzu Wielkim 29.04.11, 17:56
      Nie znam tych koloni ale mogę polecić sprawdzone kolonie muzyczne w gospodarstwie agroturystycznym w Handlowym-Młynie. Miejsce jak z bajki aż dziw, że jeszcze tekie miejsca istnieją i naprawdę profesjonalna kadra. To ich strona www.agrohandlowymlyn.com.pl pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka