bella_roza 20.08.13, 10:34 proszę o polecenie firm organizujących obozy narciarskie dla dzieci, ale takie z porządną nauką a nie zimowiska 'ogólnotematyczne' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_mama_jasia Re: obóz narciarski 20.08.13, 10:47 Nie chcę byc posądzana o reklamę, ale mój syn jeździ z Dziecięcą Akademią Przygody i sobie chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: obóz narciarski 20.08.13, 10:57 Nie wiem, co rozumiesz pod pojęciem "porządna nauka", ale mój syn (obecnie 9l) w ubiegłą zimę na zimowisku organizowanym przez Dziecięcą Akademię Przygody pierwszy raz w życiu miał narty na nogach, a po tygodniu potrafił samodzielnie zjechać ze stoku "orczykowego" i to bez wywrotek. Zaczynał od baby-liftu. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: obóz narciarski 20.08.13, 11:05 syn jeździ już na nartach, chodzi o dalszą naukę, ma 8 lat a co do reklamy to już sama sobie zweryfikuję które posty są nią a które szczerym poleceniem, znam nicki z tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: obóz narciarski 20.08.13, 11:06 i jeszcze - minimalnie 4-5h jazdy dziennie, jak przeglądam oferty z zeszłego roku to widzę że na wielu zimowiskach jest tylko 2h Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: obóz narciarski 20.08.13, 16:52 ale mój syn (obecnie 9l) > w ubiegłą zimę na zimowisku organizowanym przez Dziecięcą Akademię Przygody pie > rwszy raz w życiu miał narty na nogach, a po tygodniu potrafił samodzielnie zje > chać ze stoku "orczykowego" i to bez wywrotek Przepraszam, ale to uważasz za wyczyn? Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: obóz narciarski 20.08.13, 17:37 > Przepraszam, ale to uważasz za wyczyn? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Re: obóz narciarski 20.08.13, 14:51 nie szukałabym firm organizujących obozy tylko tzw. szkół narciarskich. Poszukaj w swoim rejonie. Szkółki narciarskie organizują przed obozem tzw. suchą zaprawę,przed sezonem proponują 1-2 dniowe wyjazdy szkoleniowe. To jest prawdziwa nauka. Syn idzie właśnie taką drogą. Zdobywa po kolei kolejne stopnie narciarskie. Jeżeli jesteś z dolnośląskiego to polecam Wrocławską Szkolę Narciarską Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: obóz narciarski 21.08.13, 11:38 lenka_13 napisała: > nie szukałabym firm organizujących obozy tylko tzw. szkół narciarskich. Poszuka > j w swoim rejonie. słuszna uwaga a na Waszych obozach ile jest jazdy dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Re: obóz narciarski 22.08.13, 09:07 jak jest obecnie u młodszych dzieci - nie wiem ale zazwyczaj 3-4 godz. do obiadu i 1,5-3 po obiedzie Przy prawdziwej technicznej nauce jazdy jest to czas wystarczający. Przecież organizm musi kondycyjnie (a zwłaszcza kolana) wytrzymać tydz-2 tyg. jazdy oprócz tego mają szkolenia z 1 pomocy i jak zachowywać się w górach - bezcenne Odpowiedz Link Zgłoś
danarin Re: obóz narciarski 22.08.13, 10:35 Wyjazdy dotyczą jednak dzieci. Zwłaszcza dla młodszych oprócz nart muszą być zapewnione inne, ważniejsze warunki: Program (same narty ? To nawet największy napaleniec wymięknie), Opieka oraz bezpieczme i wygodne dla dzieci miejsce. Zwłaszcza dla młodszych dzieci jazda na nartach pośród nietrzeźwych narciarzy, na przepełnionym stoku to średnia przyjemność obarczona dużym ryzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mazelka Re: obóz narciarski 26.08.13, 12:50 Moja córka jeździ od kilku lat na obozy z Chrisem i jest bardzo zadowolna (zarówno z nart jak i pozostałych elementów wypoczynku), ale ostatnio widziałam szkolenie narciarskie na wyjeździe organizowanym przez fun i biały i bardzo mi się podobało mazelka Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: obóz narciarski 26.08.13, 14:42 Nie napisałas ile lat ma dziecko i czy umie jeździć. Mój syn (13 lat) był z Almaturem w Austrii. Trafił do grupy zaawansowanych, w której instruktor juz nie towarzyszy dzieciom, ale jeździ obok i czasami tylko zwraca na coś uwagę. Były tez podobno grupy dla uczących się, w których każdy zjazd odbywał sie pod okiem instruktora. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: obóz narciarski 18.09.13, 12:17 ja niezmiennie polecam dimbo, sami korzystaliśmy dwa razy, raz nauka w polsce, za rok doszkolenie w alpach. wystarczyło, z tym że obecność rodzica obowiązkowa na wyjeździe. dziś moi narciarze są doskonali technicznie, jeżdża na nartach po połowie globu, najwięcej je cieszy jazda pozatrasowa. nartostrady to nudy oświadczył mi mój 8 latek. no, niestety mamusia taka niewyrywna do zjeżdżania z trasy, więc mają problem. jeśli pytasz o doszkolenie - tym bardziej polecałabym dimbo. a, mnie też ich ktoś kiedyś polecił, nie byłam taka odkrywcza Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: obóz narciarski 20.10.13, 20:25 korzystaliśmy z Dimbo przez 2 lata. Teraz szukamy wyjazdu tylko dla dzieci, poleci może ktoś coś poleconego z wyjazdem z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
caitala Re: obóz narciarski 24.10.13, 16:17 Z Warszawy wyjeżdża Shocksport. Moje dzieci nie były jeszcze z nimi na zimowym obozie - tylko na letnich (bardzo dobre wrażenie), ale jeździły dzieci znajomych i wszyscy byli zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
doroti.net Re: obóz narciarski 30.10.13, 17:03 caitala napisała: > Z Warszawy wyjeżdża Shocksport. Moje dzieci nie były jeszcze z nimi na zimowym > obozie - tylko na letnich (bardzo dobre wrażenie), ale jeździły dzieci znajomyc > h i wszyscy byli zadowoleni. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA MIŁE SŁOWA Odpowiedz Link Zgłoś
fruit.ella Re: obóz narciarski 20.10.13, 21:26 Moje dziecię już 4 rok jeździ z Dziecięcą Akademią Przygody i zapewne jeszcze pojeździ. Pogoogluj a myślę, że znajdziesz więcej opinii. Najlepiej zadzwoń i pogadaj, popytaj. Ja tak pierwszy raz zrobiłam i nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 Re: obóz narciarski 01.11.13, 11:00 A moje 12 letnie od kilku lat jeździ na narty do Radkowa z Chrisem. Codziennie kilka godzin na stoku oprocz tego moc innych atrakcji. Dziecie jest bardzo zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
duglarz Re: obóz narciarski 01.11.13, 12:30 Radków w Kotlinie Kłodzkiej ? Toż tam do najbliższego wyciągu narciarskiego jest kilkanaście kilometrów bardzo krętymi i kiepsko utrzymywanymi zimą drogami, a sama miejscowość to okropna dziura. Wiele na nartach raczej nie pojeżdżą, bo najbliższe stoki, oprócz tego, że daleko, są w sezonie bardzo przepełnione. Wiem, bo w Kotlinie Kłodzkiej spędzamy urlopy. W Radkowie byliśmy latem, nad zalewem. Zimą na pewno byśmy się tam nie wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: obóz narciarski 01.11.13, 13:11 Jeżdzą na narty do Zieleńca. Może miejsce Radków, to nie jest jakiś super kurort, ale sam ośrodek jest fajny i wypoczynek super zorganizowany. Moje dziecko jeździ na letnie i zimowe obozy od kilku lat i dlatego o nich wspomniałam a Radków lubi najbardziej. A skoro kręcimy nosem to jeszcze - Chris oferuje rowniez wyjazdy na obozy narciarskie do Piwnicznej i w Alpy. Odpowiedz Link Zgłoś
duglarz Re: obóz narciarski 02.11.13, 13:59 Z Radkowa do Zieleńca to odległość około 40 km bardzo krętymi drogami, zimą (zwłaszcza w okolicach Radkowa) źle utrzymywanymi (kto próbował zimą dotrzeć do Karłowa od strony Radkowa, ten wie o czym piszę). Jaka to więc jazda na nartach, skoro co najmniej 2 godziny to przejazdy. Do tego przebieranie, pakowanie nart i sprzętu, itp. Ponadto Zieleniec w sezonie ferii województwa dolnośląskiego niemal pęka w szwach. Wyciągów dużo i bardzo wydajnych. Co z tego, jak tysiące ludzi jest w jednym czasie na stoku. Trzeba od razu było napisać, że chodzi o spam (ostatnie zdanie jasno to precyzuje), a nie zamydlać ludziom oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jankova17 Re: obóz narciarski 01.11.13, 23:12 Obozy z porządnym szkoleniem to obozy które są organizowane przez szkoły narciarskie lub snowbaordowe. Zwykłe biura podróży zatrudniają czesto instruktorów "z łapanki" lub na ostatnią chwilę... (Już kiedyś wysłałam córkę na obóz - a raczej zimowisko, ze słabym poziomem nauczania na desce lub nartach i nie zawiele się nauczyła.) A takie szkółki narciarskie lub snowboardowe mają swój system szkoleń. Instruktorzy tam pracujący to przeważnie absolwenci Awfu, którzy spędzają całą zimę szkoląc na wyjazdach przeważnie dla tej samej firmy. Moja córka jest zapaloną snowboardzistką i szkoli się na obozach ehschool, bo chce w przyszłości zrobić papiery instruktorskie, więc zdobywa najpierw stopnie sprawności szkoleniowych. Trenują na stoku, robią dzieciakom wideoanalize, wieczorami wykłady. W tym roku też jedzie w ferie z EH school Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.slawski Re: obóz narciarski 01.11.13, 23:26 jankova17Zwykłe biura podróży zatrudniają czesto instruktorów "z łapanki" lub na ostatnią chwilę... Generalizowanie. Od samego szkolenia ważniejsze jest bezpieczeństwo dziecka i wypełniony czas poza nartami, co szczególnie u młodszych dzieci jest elementem decydującym o całości powodzenia. Instruktor musi nie tylko umieć nauczać, ale i potrafić pracować z dziećmi, motywować je i sprawiać, aby z jazdy czerpały przyjemność. Jedni rodzice szukają dla swoich dzieci wyjazdów z którymi wiążą przyszłość z nartami, większości zależy jednak, aby dziecko się dobrze bawiło i nabyło podstawowe umiejętności. Znalezienie kompromisu pomiędzy tymi kwestiami jest receptą na udany wyjazd dziecka. I te właśnie "zwykłe" jak nazwałaś Biura Podróży tego właśnie szukają. Odpowiedz Link Zgłoś
doroti.net Re: obóz narciarski 02.11.13, 15:24 jankova17 01.11.13, 23:12 Odpowiedz Obozy z porządnym szkoleniem to obozy które są organizowane przez szkoły narciarskie lub snowbaordowe. Zwykłe biura podróży zatrudniają czesto instruktorów "z łapanki" lub na ostatnią chwilę... (Już kiedyś wysłałam córkę na obóz - a raczej zimowisko, ze słabym poziomem nauczania na desce lub nartach i nie zawiele się nauczyła.) A takie szkółki narciarskie lub snowboardowe mają swój system szkoleń. Instruktorzy tam pracujący to przeważnie absolwenci Awfu, którzy spędzają całą zimę szkoląc na wyjazdach przeważnie dla tej samej firmy. Moja córka jest zapaloną snowboardzistką i szkoli się na obozach ehschool, bo chce w przyszłości zrobić papiery instruktorskie, więc zdobywa najpierw stopnie sprawności szkoleniowych. Trenują na stoku, robią dzieciakom wideoanalize, wieczorami wykłady. W tym roku też jedzie w ferie z EH school Droga Pani ww firma to też BP program podobny do innych biur zatrudnia instruktorów po AWF Większość firm BP które znam na rynku -zatrudnia instruktorów po AWF-czynnych zawodowo, uczących w szkołach,sekcjach,klubach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rsadowski85 Re: obóz narciarski 21.11.13, 14:37 Ale Pani bzdury wypisuje. Jako instruktor narciarstwa mogę Pania zapewnić, że każdy z nas zdecydowanie wybiera prace na obozach organizowanych przeważnie przez biura podroży (lepiej płatne, darmowe noclegi, dojazd i wyżywienie). Z tego względu do szkółek narciarskich przeważnie trafiają młodzi instruktorzy, którzy dopiero zaczynają swoją pracę lub spóźnialscy, którym nie udało się załapać na wyjazdy Oczywiście i w szkółkach zdarzają się porządni instruktorzy, ale nie oszukujmy się, żaden dobry instruktor nie pójdzie pracować do szkółki za 30-35zł za godzinę, mając na uwadze, że musi opłacić sobie nocleg i wyżywienie. Na jakość nauczania zresztą wpływa jeszcze kilka innych czynników jak liczebność i poziom całej grupy, proszę pamiętać, że naukę zawsze dostosowuje się do najsłabszego ogniwa pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ushu Re: obóz narciarski 13.05.14, 16:53 Chcesz, aby dziecko jeździło, spróbuj z klubem narciarskim. Osobiście polecam KS Live Bielsko-Biała Odpowiedz Link Zgłoś
m.magdalena222 Re: obóz narciarski 10.12.16, 20:57 Witam Serdecznie Bardzo polecam obóz narciarski organizowany przez firmę Borosport www.borosport.pl/oferta/index moje dziecko było w zeszłym roku i wróciło bardzo zadowolone i powiedziało że chce i w tym roku też jechać.Jest tam bardzo fajna kadra z którą każda sprawę można załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś