Dodaj do ulubionych

co kupujecie synowi 6-8lat

24.11.13, 22:49
na gwiazdkę?
Obserwuj wątek
    • mw144 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 25.11.13, 08:07
      Od kilku lat niezmiennie Lego.
    • camel_3d roborover? 25.11.13, 10:10
      tak robocik. W sumie fajna rzecz...

https://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/mTiR6bCd3jy3wrDD8cc6MkA.jpg
      • giokonda.it Re: roborover? 25.11.13, 14:17
        Fajnysmile gdzie można go dostać?
        • camel_3d Re: roborover? 25.11.13, 15:27
          gownie w internecie...

tylko trzeba uwazac, zeby nie upic MINI... bo to taka miniaturka jezdzaca i nic nierobiacasmile))

allegro moze? amazon...
    • budzik11 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 25.11.13, 13:10
      Mój syn, 6-latek, pasjonuje się szachami (wiem, dziwne to, ja nie umiem grać w szachy i nigdy nie grałam - on kiedyś wypożyczył sobie w bibliotece książkę o szachach dla dzieci, kazał sobie przeczytać i się zafascynował) dostanie książkę "Szachy dla dzieci" i komputerek do gry w szachy z Lidla. A ostatnio na urodziny dostał kosmiczny budzik (zielony, w kształcie ludzika z gry, który jeździ na boki, świeci i gra) - był zachwycony i bardzo lubi, kiedy budzik "dzwoni" - syn stara się obudzić przed budzikiem, żeby popatrzeć na akcję big_grin
      • asiakh Re: co kupujecie synowi 6-8lat 25.11.13, 14:11
        Mój 6.5 dostanie:
        -grę "Było sobie życie""
        - grę "Piłkarzyki"
        -Lego prom kosmiczny
        -Playmobil posterunek policji
        -Lego Castle
        -miecz Star Wars
        -film dvd lego star wars
        -mapa świata dumel
      • betty842 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 25.11.13, 14:53
        budzik11 napisała:

> Mój syn, 6-latek, pasjonuje się szachami (wiem, dziwne to, ja nie umiem grać w
        > szachy i nigdy nie grałam - on kiedyś wypożyczył sobie w bibliotece książkę o s
        > zachach dla dzieci, kazał sobie przeczytać i się zafascynował) dostanie książkę
        > "Szachy dla dzieci" i komputerek do gry w szachy z Lidla

A ten komputerek do gry w szachy już był w Lidlu? Bo mój 6-latek też bardzo lubi szachy(ja umiem grać ale trochę brakuje mi cierpliwości i chęci,żeby z nim trenować) wiec może też bym mu taki komputer kupiła...
        • budzik11 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 26.11.13, 11:07
          Tak, już był w ostatni czwartek (może jeszcze gdzieś znajdziesz, ludzie się na to raczej nie rzucali).
    • betty842 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 25.11.13, 14:46
      W zeszłym roku dostał Lego City.W tym roku najpierw zażyczył sobie Lego hero factory ale kiedy usłyszał ,że młodszy brat chce traktor z maszyną to stwierdził,że też chce traktor z maszynąsmile
    • mama-ola Re: co kupujecie synowi 6-8lat 25.11.13, 15:07
      Mój syn chciałby duży samochód dostrzeżony w Lidlu, zdaje się, że na pilota, z otwieranymi drzwiami. Ponadto prosił o strój Harry'ego Pottera - peleryna, różdżka, okulary. Ale nie wiem, czy dostanie te rzeczy, to na razie tylko opcje.
      Z książek dostanie "Magiczne drzewo. Czerwone krzesło" (to już mój pomysł).
    • tusia-mama-jasia Re: co kupujecie synowi 6-8lat 25.11.13, 18:05
      Lego z serii City jest ukochane i bywało często przy różnych okazjach, czas na odmianę wink
      7-letni synek zapragnął mieć swoją własną wymyśloną przez siebie przytulankę, narysował ją w liście do św. Mikołaja, a ja wysłałam projekt firmie, która takie pluszaki wg projektów dzieci wykonuje. Na Mikołajki nie zdążą, ale do świąt obiecali przysłać smile
      A oprócz tego na pewno coś, co odpowie na historyczną i czytelniczą pasję synka /"Dziadek i niedźwiadek", "Mały powstaniec"/. BTW, czy planszówkę "Mali powstańcy" ma ktoś? Warto? Bo też rozważam.
      • mysz1978 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 25.11.13, 18:45
        na Swieta jeszcze nie wiem, a od Mikolaja zazyczyl sobie dwie postacie Lego Chima i to wlasnie dostanie allegro.pl/lego-chima-70113-bitwy-chi-i3713621171.html
        Na Boze Narodzenie wolalabym cos innego zeby nei mnozyc tych Chima (choc te co dostanie od Mikolaja to beda pierwsze).
        Z reka na sercu to powiem Wam ze mam po dziurki w nosie tych zabawek... Rok temu byl szal na Lego Hero Factor no i mamy teraz 5 czy 6 sztuk ktory sie kurza na polce uncertain
      • kontaminacja Re: co kupujecie synowi 6-8lat 25.11.13, 19:08
        Mamy. Nie jest to ulubiona gra, ale uważam, że warto.
      • asiakh Re: Mali powstańcy 26.11.13, 11:03
        Mamy tę grę, kupiona w zeszłym roku dla niespełna 9 LATKI, bardzo ciekawa, wymaga logicznego myślenia i kombinowania, 6 latek grał z pomocą.
      • mama-ola Re: co kupujecie synowi 6-8lat 26.11.13, 11:22
        > BTW, czy planszówkę "Mali powstańcy" ma ktoś? Warto? Bo też rozważam.

Czytałam recenzje i opinie użytkowników, m.in. tę:
        „Czuję sie lekko zniesmaczony pomysłem gry dla maluchów gdzie: raz dwa trzy przestawiam fiugrkę z małym powstańcem, ups! wszedłem na pole z hitlerowcem, rozstrzlał mnie (waffen SS brutalnie rozprawiało się z każdym), no trudno”.
        Ja tej gry nie kupię.
      • kajka271 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 26.11.13, 11:30
        My mamy, tzn. nie my, ale kupiliśmy siostrzeńcowi i ramy u nich, bardzo fajna smile
        • kajka271 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 26.11.13, 11:33
          No wiecie, powstanie to powstanie... nie ukryjecie przed dziecmi, ze hitlerowcy zabijali... w efekcie ten hitlerowiec to fajny fragment gry, bo musisz donieść pocztę z miejsca A do miejsca B, tak by omijać Hitlerowca... bez tego gra byłaby nudna. Tak to jest dreszczyk, czasem H. 'wrzuca cię do aresztu', czy jakos tak, dawno w to nie grałam, do tego presja czasu, bo jest tylko kilka rund, i razem w zespole swoich ludzików trzeba donieść wszystkie listy do okreslonych celów. Fajnie uczy topografii powstańczej warszawy, patriotyzmu, pokazuje, jak wszyscy, nawet dzieci, próbowali wtedy jakoś pomóc.
          • angazetka Re: co kupujecie synowi 6-8lat 04.12.13, 15:45
            > No wiecie, powstanie to powstanie... nie ukryjecie przed dziecmi, ze hitlerowcy
            > zabijali... w efekcie ten hitlerowiec to fajny fragment gry

Nie wiem, czemu, ale robienie z zabijania zabawy dziwnie mi nie pasuje. Hitlerowiec jako fajny element gry też.
    • wrzesniowamama07 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 26.11.13, 14:44
      Lego Castle w tym roku rządzi (2 zestawy) i jeszcze zestaw Ninjago
      - ale to na Mikołaja 6 i na Gwiazdkę razem

Gra Superfarmer, gra Kokoriko (lego), kilka książek.
    • agnieszka369 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 30.11.13, 11:23
      Klocki Lego Ninjago,puzzle star wars ,
      • brydka26 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 30.11.13, 16:19
        nasz szesciolatek dostanie pierwszy zegarek na wskazowki. kolorowa drukarke (wspolnie z siostra) i stroj do judo. I ksiazki, m.in. druga czesc Tomka Lebskiego (pierwsza byla boska!), bande Michalka, a mloda druga czesc Zezi i Gilera. Niby Mloda dostanie, ale jemu pierwsza Zezia bardzo sie podobala.
    • mama-ola Re: co kupujecie synowi 6-8lat 02.12.13, 12:00
      Myślę o kupieniu mp3 albo mp4, bo syn lubi słuchać różnych piosenek. Tylko nie wiem, które konkretnie kupić...
      Ponadto zastanawiam się nad "Baśnioborem" - tylko czy to nie za wcześnie? Polecano to w wątku dla dzieci kilka lat starszych.
      • eps Re: co kupujecie synowi 6-8lat 03.12.13, 22:39
        mój 7 latek dostanie samochód lego technic zdalnie sterowany i nic więcej.
        co prawda droga to jak dla mnie zabawka ale mieliśmy zastrzyk gotówki a syn bardzo na to auto chorował.zresztą formalnie to dostanie ten samochód na spółę z tatą.
        Drugi 6 latek dostanie zestaw lego jakas tam forteca z obita ale nie pamietam dokładnie modelu.
    • minka-m Re: co kupujecie synowi 6-8lat 03.12.13, 23:28
      mój 9 latek po namyśle poprosił o pościel ze Star Wars, budziko-zegar wyświetlający godzinę na suficie, figurkę z Lego (jakaś tam big_grin ) , etui do tableta (aż za 4 zł) i okulary 3D.
      Córka też pościel tylko, że z Monster High , etui do tableta (za 6 zł) i takie opaski świecące na rękę. Dodatkowo prosi o klawiaturę do tableta bo syn nie chce jej pożyczać i chce mieć swoją fioletową wink
      • kajka271 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 04.12.13, 11:14
        Ja długo miałam dylemat, mój syn nie bawi się juz zabawkami, a jednoczesnie coś by porobił. Głównie czyta i pisze... no ale ile książek moge mu kupić? i tak jakies dostanie. Szukałam pomysłu na cos co go zachwyci, a i bedzie fajną zabawką jak np. koledzy go odwiedzą... i wczoraj mi koleżanka poleciła klocki Meccano. To takie konstruktorskie zestawy. Mój ma 9lat zaraz więc kupiłam mu taki 8-88, ale sa też zestawy łatwiejsze, dla młodszych... ja się naprawde tym zachwyciłam i choć jeszcze nie mam to polecam smile
        • mama-ola Re: co kupujecie synowi 6-8lat 04.12.13, 12:57
          > wczoraj mi koleżanka poleciła klocki Meccano. To takie konstruktorskie zestawy.

O, to prawda. Kupowałam synowi 2 lata temu. Fajne jest meccano motorized - z silniczkiem, można np. zrobić robota, który chodzi, albo auto.
          • kajka271 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 04.12.13, 14:01
            Dokładnie. I są z plastikowymi elementami, te co zalinkowałaś. A my kupiliśmy taki metalowy... i dla dorosłego fajny. Będziemy z mężem wieczorami konstrukcje budować smile
            • mama-ola Re: co kupujecie synowi 6-8lat 04.12.13, 15:43
              Te elementy są w większości gumowe, nie plastikowe. Bardzo przyjemne w dotyku.

Przykro mi, ale o tych metalowych nie mam dobrego zdania (też mamy jeden zestaw).
    • q_fla Re: co kupujecie synowi 6-8lat 04.12.13, 11:38
      Książki, zabawki, akcesoria sportowe.
    • jaas7 Re: co kupujecie synowi 6-8lat 04.12.13, 20:22
      Mój synek kocha gwiezden wojny i już wybrał sobie figurki klonów. Wreczymy mu je 6 grudnia w Arkadach wroclawskich. Tam jest coś takiego, jak Pogotowie prezenetowe. zostawiasz prezent a mikołaj je wręcza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka