Dodaj do ulubionych

Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" kl.4

04.08.14, 19:54
Witam, może ktoś ma niepotrzebną płytę z tego podręcznika. Na wykazie książek było by ją zakupić z 2014, więc zakupiłam po czym okazało się że że w wykazie było, że ma być książka + CD. Pytałam w Nowej Erze i twierdzą, że podręcznik z 2014 roku nie zawiera płyty, no i nie można jej dokupić oddzielnie. Zastanawiam się czy ta płyta to taka ważna i młoda musi ją mieć, bo jak rzeczywiście z niej korzystają no to mieć trzeba i zakupić drugi podręcznik z 2012 roku dla płyty. A może ktoś ma w domu niepotrzebną płytę. Czy dzieciaki z niej korzystają?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 04.08.14, 21:26
      Na pewno mam (miałam) nawet dwie, ze starej i nowej podstawy programowej (książka poza szata graficzną nie rózni się niczym, więc płyta pewnie też), ale nie ma mnie w domu i nie wiem, czy znajdę.
      Jak nie znajdziesz to przypomnij wątek za 2 tygodnie, poszukam.

• olga727 Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 05.08.14, 06:44
      Moja córka też idzie do IV kl. ale my mamy podręcznik (ten sam) z 2012 r. Przecież to już jest NOW Podstawa programowa. Dopiero z twojego postu dowiedziałam się o płycie z 2014 r. wink Na stroni NE jest wersja podręcznika do pobrania,ale z którego roku nie wiem.
    • blankaz Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 05.08.14, 09:15
      Z płytki mój syn korzystał, powtarzając materiał do sprawdzianów.
      Płytkę, która mamy, zostawiam dla młodszego, ale mogę Ci ją skopiować.
      • monia4545 Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 05.08.14, 10:20
        a mogłabyś mi ją skopiować, byłabym wdzięczna. Pisałam do wydawnictwa i nie można dokupić u nich samej płyty, a piszecie że jednak jest przydatna.
        • andaba Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 05.08.14, 10:37
          Taka przydatna to raczej nie jest, moje dzieci nawet ich do komputera nie włożyły przez cały rok, co nie przeszkadzało im mieć 5 z przyrody...

W sumie to ja nie wiem, po co oni te płyty dają, moje dzieciaki je wrzucają na półke po rozpakowaniu książek i nie dotykają więcej, ja je po jakimś czasie wyrzucam, jak pamiętam, żeby zabrać gdy jadę w miejsce, gdzie są na toto kontenery.

Dotyczy to wszystkich płyt na wszystkich etapach edukacji...
        • blankaz monia4545 05.08.14, 11:58
          Wysłałam maila na gazetowego smile
          • monia4545 Re: monia4545 05.08.14, 17:57
            jeśli to nie problem to wyślij mi na maila prywatnego m_strak@o2.pl, ponieważ na gazetowego nie mogę się zalogować. Wysłałam zapytanie co się dzieje. Wielkie dzięki.
          • matiziaj Re: monia4545 19.02.15, 19:24
            mi tez wyslij
          • elcrys Re: monia4545 20.02.15, 11:01
            Witaj,
            a czy byłaby możliwość przesłania płytki i na mój adres? mermaid.a@interia.pl Z góry serdecznie dziękuję!
      • olga727 Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 05.08.14, 10:28
        blankaz napisała:

> Z płytki mój syn korzystał, powtarzając materiał do sprawdzianów.
        > Płytkę, która mamy, zostawiam dla młodszego, ale mogę Ci ją skopiować.

Przepraszam,ale z którego roku masz płytkę ? 2012 czy tegoroczną ? Czy jest między nimi jakaś kolosalna różnica ?
        • blankaz Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 05.08.14, 11:42
          Skoro syn korzystał z niej w minionym roku szkolnym, to siłą rzeczy nie mam płytki tegorocznej smile
          CD było dołączone do podręcznika z 2012 r., rok dopuszczenia: 2011, nr w wykazie MEN: 399/1/2011
          • czarna_kita Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 05.08.14, 12:50
            Płytę mieliśmy i ani razu nie była wyjęta z opakowania. Nie była potrzebna.
          • olga727 Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 05.08.14, 18:36
            No tak,faktycznie. wink My też mamy tą z 2012 r. i nikt w szkole nie wspominał,że jest również tegoroczna.Nawet jeśli jest,to chyba nie może być na niej nic innego,niż na wcześniejszych. Ale to jest pytanie,do posiadaczek tychże.
      • halina2144 Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 13.09.14, 11:24
        Czy ja mogłabym też otrzymać kopię tej płyty. Byłabym wdzięczna. Pozdrawiam...
      • elcrys Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 09.12.14, 17:58
        A czy jest szansa by skopiować płytkę i dla mnie, o ile jeszcze jesteście w jej posiadaniu?
    • tol8 Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 05.08.14, 19:29
      My odpalaliśmy przed sprawdzianami, dla powtórki. Szczerze mówiąc nic tam nie masmile Do piatej klasy mamy nową książkę i też płyty nie mauncertain
    • mama303 Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 09.08.14, 21:30
      U córki nie korzystano z płyt.
      • mamaady Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 14.09.14, 12:00
        Czy na płycie jest "Multiatlas" ? Bo córka nie ma płyty, a powinna mieć. Taki multiatlas można oglądać na stronie wydawnictwa. Czy to jest to samo???
        • m868 Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 23.09.14, 19:12
          czy mógł by mi ktoś wysłać na maila m868@wp.pl bo kupiła żona na kiermaszu a potem zauważyliśmy że niema płyty poszukuję również płyty do plastyki z wsipu do klasy 4
    • inga_iga Re: Płyta CD z podręcznika "Tajemnice przyrody" k 24.02.15, 21:47
      jeśli byłaby taka możlwośc, takze prosiłabym o płytę inga_iga@gazeta.pl smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka