Dodaj do ulubionych

Basnie braci Grimm

25.10.14, 23:02
Ktore wydanie polecacie? Zalezy mi zeby bylo jak najwiecej basni (50 i wiecej) i zeby byly bez cenzury, albo przynajmniej nie totalnie przerobione i infantylne. Fajnie gdyby ilustracje byly ciekawe a ksiazka w twardej oprawie.
Syn sie wlasnie zaczytuje w moim egzemplarzu, ktory ma juz ponad 30 lat i brakuje w nim niestety stron, chcialabym mu kupic nowy.
Obserwuj wątek
    • bluestarfish Re: Basnie braci Grimm 26.10.14, 03:30
      Media Rodzina, bez cenzury smile
      mediarodzina.pl/prod/29/Basnie-braci-Grimm
    • morekac Re: Basnie braci Grimm 26.10.14, 07:22
      W listopadzie ma być jeszcze
      merlin.pl/Basnie-braci-Grimm-dla-doroslych-i-mlodziezy-Bez-cenzury_Phillip-Pullman/browse/product/1,1515394.html#fullinfo
    • jagodasoft2 Re: Basnie braci Grimm 26.10.14, 09:03
      Ja też posiadam takie z mojego dzieciństwa (dwa tomy) i dziewczyny zachwycone.
    • klubgogo Re: Basnie braci Grimm 26.10.14, 10:12
      Mam takie
      allegro.pl/dvdmaxpl-basnie-braci-grimm-j-i-w-grimm-ksiazka-i4646676923.html
      ilustracje są rewelacyjne, straszne jak same baśnie, przerażające wręcz - dla dorosłego, dziecko postrzega całkiem inaczej.
      • stillgrey Re: Basnie braci Grimm 26.10.14, 11:07
        To chyba sie zdecyduje na to wydanie smile Wlasnie wahalam sie miedzy tym a Pullmanem, ale boje sie, ze Pullman nie bedzie mial w sobie takiej basniowosci. Bo odrabane czlonki i scinane glowy luz, ale jednak chce zeby to dalej byly basnie, ktore sie przyjemnie czyta wink
        • kanna Re: Basnie braci Grimm 28.10.14, 11:55
          jednak chce zeby to dalej byly basnie, ktore sie przyjemnie czyta

Chyba o innych baśniach mówisz, nie braci Grimm :p

Oni ich nie wymyślali, ale spisali. Spisali opowieści krążące wśród ludzi. I te opowieści takie są: krwawe i sprawiedliwe (ale w sensie oko za oko).
          • stillgrey Re: Basnie braci Grimm 28.10.14, 12:17
            Czemu zalozylas, ze o tym nie wiem? wink

Dla mnie te basnie czyta sie bardzo przyjemnie pomimo krwawych opisow wink

Ja mialam w dziecinstwie takze "Wesele Pani Liszki" z 1988, pieknie ilustrowane. Znalazlam wlasnie na allegro i juz jest moje wink
            • annubis74 Re: Basnie braci Grimm 28.10.14, 21:47
              w dzieciństwwie miałam takie wydanie - dwa tomy - mnóstwo baśni, najbardziej kompletne wydanie
              allegro.pl/basnie-braci-grimm-komplet-200-basni-bdb-i4714538866.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka