Dodaj do ulubionych

prezent dla 9-latka

16.12.14, 11:53
Wiem,że to temat już do zwymiotowania ale zupełnie nie wiem co kupić. Właśnie otrzymałam tel, że to co zamówiłam jest nie dostępne i mam tylko tydzień sad. Chyba oszaleje zaraz. Ogólnie młody ma wiele. Lubi piłke nożną i minecrafta. Ciuchy, ręcznik, pościel, artykuły szkolne i dla domu typu kubek, budzik czy plakat z ulubieńcami posiada. Rolki, laptopa, słuchawki czy telefon posiada. Myślałam ewentualnie o jakiejś grze edukacyjnej (nie komputerowej) ale nie mam pojęcia co. Czym Wy obdarowujecie 9, 10 latków?
Obserwuj wątek
    • jagabaga92 Re: prezent dla 9-latka 16.12.14, 12:16
      Myślałam
      > ewentualnie o jakiejś grze edukacyjnej (nie komputerowej) ale nie mam pojęcia
      > co.

Z tego gatunku prezentów bardzo polecam gry logiczne Granny. Dostępne praktycznie wszędzie.
      • kanga_roo Re: prezent dla 9-latka 16.12.14, 12:41
        o tak, mogę polecić Kamuflaż, myśmy w ubiegłym roku sobie wyrywali smile
        • jagabaga92 Re: prezent dla 9-latka 16.12.14, 12:49
          Ja znam "Kota i mysz" oraz "Port lotniczy". Obie rewelacyjne, chociaż dla swojego 9-latka w ubiegłym roku wybrałam "Kota i mysz" - kolorowa i śmieszna smile
    • kubona Re: prezent dla 9-latka 16.12.14, 18:18
      mój sobie w tym roku zażyczył kolorową bluzę bojówki, lego technics, szczoteczkę elektryczna i scyzoryk. poza scyzorykiem wszystko już kupione i czeka na gwiazdkę. scyzoryk muszę zastąpić czymś innym, równie pożądanym. sek w tym ze ma dwa, ale gdzieś wsadził, a ja nie widzę sensu by kupować trzeci, poza tym wolałabym na gwiazdkę takich prezentów unikać. oprócz tego dostanie książke z doświadczeniami i jakies inne drobiazgi od ciotek i wujków, więc myślę, że będzie zadowolony.
      może zwyczajnie zapytaj co by chciał w zamian?
    • hildegarda128 Re: prezent dla 9-latka 16.12.14, 18:36
      Lego Creator lub Technic ,Puzzle 3D ? Może to co miałaś zamówione,dostaniesz kupić stacjonarnie ?
    • beatazet Re: prezent dla 9-latka 16.12.14, 21:32
      Dromader - Sekrety elektroniki
      Koszulka lub inne ubranie Mainkrafta ( ja kupiłam koszulkę w kapplh0
      Gry - nowe/nowoczesne gry planszowe/strategiczne/logiczne, na jedną lub kilka osób - np Carcassonne, Wsiąść do pociągu
    • mama-ola Re: prezent dla 9-latka 17.12.14, 09:24
      Mój 9-latek dostanie grę "Wsiąść do pociągu", kij do walki, worek treningowy, kuszę nerf na rękę, cobi pingiwny oraz 2 książki. Miał dostać jeszcze mp3 o raz zestaw chemiczny typu "mały chemik" albo "laboratorium chemiczne" (ale wyleciało z listy). Ktoś tu wspomniał sekrety elektroniki - warto kupić, jak dziecko jeszcze nie ma.
    • mondovi Re: prezent dla 9-latka 17.12.14, 12:38
      Jest seria lego minecraft. Swojemu kupuję zestawy kreatywne - eksperymenty czy chodzące roboty do samodzielnego złożenia (4M ma tego sporo). Z gier u nas na topie jest "eurobiznes".
      • 18buzka Re: prezent dla 9-latka 17.12.14, 23:38
        moj 9,2 dostał ostatnio na imieniny i bardzo ucieszył sie z
        1, mini stól do tenisa srolowego joola allegro.pl/mini-stol-do-tenisa-stolowego-joola-tt-czytaj-opis-i4819508992.html
        2. zestaw do magii www.amazon.co.uk/Melissa-Doug-Deluxe-Magic-Set/dp/B0036MDQP0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1418855693&sr=8-1&keywords=magic+set
        3. nietypowe, ale b. fajny zestaw lego
        www.amazon.co.uk/gp/product/1591747694?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o02_s00
        4. poławiacz słodyczy allegro.pl/polawiacz-slodyczy-cukierkowy-lowca-zlap-przys-i4816417444.html
        5. profesjonalne wakie takie allegro.pl/polawiacz-slodyczy-cukierkowy-lowca-zlap-przys-i4816417444.html
        6. kusze www.amazon.co.uk/gp/product/B00B1P0WB0?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o04_s01
        18buzka
    • trotyl74 Re: prezent dla 9-latka 05.11.15, 13:46
      Polecam trafionyprezent.blogspot.com/2015/11/40-pomysow-na-prezent-dla-8-11-latka.html
    • marshi Re: prezent dla 9-latka 05.11.15, 14:21
      Hmmm, to prezent dla Twojego syna?

- Blokus
      - Fluxx (dzisiaj zamówiłam)
      - kamera (ktoś ostatnio pisał, że kupuje)
      - dron pokojowy
      - saszetka/nerka
      Mojego syna (też lubi piłkę) ucieszyłaby kolejna piłka (raczej z tych droższych sad
      mega buty do piłki najlepiej spersonalizowane

Nie wiemy, co jest niedostępne i jaki masz budżet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka