Dodaj do ulubionych

Mały uczeń - meble dla dzieci

18.08.15, 12:45
Nowy rok szkolny już za pasem, najwyższy więc czas pomyśleć o aranżacji wnętrza pokoju nowego ucznia. Biurko i inne meble trzeba dostosować do zmieniających się potrzeb naszych dzieci. Jakie są Wasze pomysły i sugestie w tej kwestii? Może ktoś kto już to ma za sobą podzieli się doświadczeniem?
Obserwuj wątek
    • najma78 Re: Mały uczeń - meble dla dzieci 18.08.15, 13:15
      Dostosowalam 2 lata temu, mial 6 lat. Zadania domowe robi zazwyczaj na kuchennym stole.😊
      • sosssna Re: Mały uczeń - meble dla dzieci 18.08.15, 13:45
        Myślę, że duże biurko to podstawa. I wygodne krzesło do odrabiania lekcji smile
      • wiol_anka Re: Mały uczeń - meble dla dzieci 18.08.15, 14:35
        Tak to czasem z dziećmi bywa...wink Ty chcesz dobrze, a one wolą po swojemu. Ale gdzieś czytałam, że ważne jest by dziecko siedząc przy biurku miało dostosowaną wysokość biurka lub specjalną podstawkę pod nogi, żeby mu nie wisiały w powietrzu. Przy kuchennym stole raczej trudno o to zadbać...crying
    • camel_3d sobry stol w kuchni:))) 18.08.15, 23:10
      mlody ma swj pokoj, swoje biurko..i wole lekcje odrabiac w kuchni przy stolesmile siedzi na kuchennym krzesle, odrabia na kuchennym stole.

wiec z ta aranzacja dzieciecego pokoju to nie wiem..u nas sie nei sprawdzilo big_grin
      • k1234561 Re: sobry stol w kuchni:))) 19.08.15, 07:04
        Jeśli tylko masz taką możliwość,kup dziecku duże biurko.Na tyle duże,żeby zmieścił się na nim otwarty zeszyt,a nad nim ułożona książka (A-4) i żeby jeszcze było miejsce na kubki z kredkami,ołówkami i innymi duperelami.Dzieci często coś robią,napodst. podręcznika i muszą coś tam zapisać w zeszycie.Zatem taki wymiar :zeszyt + podręcznik to minimum.Moja znajoma,kupiła dziecku do pokoju zwykły stół jadalniany.Wiadomo,że nie na 6 osób,ale taki na 4 osoby.Do tego dokupiła tylko tzw.pomocnik z szufladami i krzesło oczywiście i biurko na lata całe.W dodatku jak dziecko musiało zrobić jakąś pracę plastyczną w wymiarach (A-3) na przykład to na takim stole jak znalazł.No ale nie każdy może sobie pozwolić na coś takiego,bo do tego trzeba mieć też odpowiednich gabarytów pokój.Tak czy siak duże biurko to podstawa.
        • wiol_anka Re: sobry stol w kuchni:))) 19.08.15, 15:36
          Ciekawa podpowiedźwink Choć często pokój dziecka nie jest zbyt duży więc stół może się po prostu nie zmieścić. Dla młodszych fajnym rozwiązaniem może być burko i mały stolik do prac plastycznych.
          • sosssna Re: sobry stol w kuchni:))) 20.08.15, 08:36
            Mały stolik do prac plastycznych to moim zdaniem nie najlepszy pomysł jednak. Jak byłam mała i chciałam coś zrobić to kończyło się to na podłodze bo tam było więcej miejsca.
            Stół- fajny pomysł, ale chyba bym się bardziej skłoniła po prostu do dużego, porządnego biurka.
            • wiol_anka Re: sobry stol w kuchni:))) 20.08.15, 10:07
              Może masz rację. Ja ws umie jako dziecko też zawsze odrabiałam lekcje przy dużym stole... A co powiecie o kolekcjach mebli. Macie jakieś upatrzone?
    • mama-ola Re: Mały uczeń - meble dla dzieci 20.08.15, 10:58
      Podczepię się pod wątek. Właśnie zamierzam urządzić pokój synowi, który idzie do pierwszej klasy. Podobają mi się takie zestawy, gdzie jest łóżko na podwyższeniu (ok. 1-1,2 m), pod spodem szuflady i półki, a obok (nie pod spodem, lecz obok) biureczko.
      Tak to mniej więcej wygląda.
      Tylko czy to jest praktyczne? Sprawdza się? A może ktoś ma takie coś i żałuje?
      Dodam, że pokój mojego dziecka ma jakieś 10-11 mkw., czyli nieduży jest.
      • sosssna Re: Mały uczeń - meble dla dzieci 20.08.15, 11:30
        A co bys powiedziała o takich szufladach jak w pokoju WINNIE stąd: http://www.forte.com.pl/meble/pokoje/pokoj-mlodziezowy.html? Wprawdzie półek tam nie ma ale też to całkiem dobrze wygląda.
        • wiol_anka Re: Mały uczeń - meble dla dzieci 20.08.15, 11:33
          Ciekawe... Dzięki za propozycjęwink Mi tak średnio się podoba to połączenie kolorystyczne. Wolałabym do pokoju dziecka, albo całe białe meble w połysku, albo całe sosnowe, czy tam jaki to jest dekor...wink
          • dorota19887 Re: Mały uczeń - meble dla dzieci 25.09.15, 20:45
            a takie ? - allegro.pl/lozko-160-80-materac-meble-szafa-komoda-regal-hit-i5200507895.html
            • saszanasza Re: Mały uczeń - meble dla dzieci 05.01.16, 14:58
              Pakudne jak jasna cholera!!!
        • mama-ola Re: Mały uczeń - meble dla dzieci 20.08.15, 11:40
          > A co bys powiedziała o takich szufladach jak w pokoju WINNIE

że zupełnie nie o to pytałam...
          • mama_kotula Re: Mały uczeń - meble dla dzieci 20.08.15, 15:45
            mama-ola napisała:

> > A co bys powiedziała o takich szufladach jak w pokoju WINNIE
            >
            > że zupełnie nie o to pytałam...

Bo calutki ten wątek jest ordynarną reklamą przecież tongue_out
    • monique_alt Re: Mały uczeń - meble dla dzieci 05.01.16, 08:51
      Oboje moje dzieci (2 i 4 klasa) mają duże biurka (60x150) i dostosowane do wzrostu krzesła w pokojach (Dan chair). Obydwoje od poczatku kariery szkolnej robią lekcje przy stole w jadalni (syn na Dan Chair, córka już na zwykłym bo z Dan wyrosła). Nie wiem jak zagonić ich do pracy u siebie. Twierdza że wolą robić lekcje razem. Tak więc biurka w pokojach nie są używane wcale.
    • saszanasza Dziewczyny.... 05.01.16, 15:08
      To jest jakiś ukierunkowany pod konkretny cel wątek. Autorka przede wszystkim nigdzie nie napisała że ma dzieci i dla nich szuka biurka. Nazewnictwo też takie, jakby przeprowadzała badania rynkowe albo zbierała dane do ankietyuncertain Naprowadza Was na pewien tryb muślenia, by w następnej kolejności wkleić swojego "faworyta", o ile już tego nie zrobiła pod innym nickiem.
      • hugo43 Re: Dziewczyny.... 11.01.16, 09:47
        Podstawa to krzeslo,u nas Dan chair stokke.na razie lekcje odrabiane przy stole rodzinnym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka