Dodaj do ulubionych

Stypendiada-Plastuś

11.11.15, 21:54
Może któraś z Was wie jak to wyglada. Omijamy konkursy plastyczne gdzie prace są sporządzane w domu szerokim łukiem. Do tego moja córka się zglosiła. W regulaminie ejst napisane, że uczeń może wczesniej przygotować potrzebne do wykonania pracy materiały i przyrządy/sprzęty(jakos tak nie pamietam dokładnie). Czy ja dobrze rozmiem, że materiały to np. papier kolorowy na przykład albo brokat a sprzęty to nożyczki czy pędzelki? bo jakos widziałam w zeszłym roku, że interpretacja tych dwóch terminów była dowolna i niektórzy poprzynosili gotowe zrobione w domu elementy które byly częścią składową pracy...jak to wyglądało w Waszych skzołach? bo nie chcę żeby znowu dziecko stawało do konkursu z dorosłymi....
Obserwuj wątek
    • bogusia1231 Re: Stypendiada-Plastuś 11.11.15, 23:08
      Zadaj to pytanie organizatorowi (mi w zeszłym roku szybko i sensownie odpowiedział), pamiętam, że jak Jasiek robił krawat, to miał wcześniej wycięty jego kształt i chyba przygotował sobie kulki z bibuły (albo miał taki zamiarsmile. Ogólnie atmosfera na konkursie była fajna, dzieci wymieniały się wszystkim co miałysmile Jasiek nie zajął żadnego znaczącego miejsca, ale w tym roku znowu się zgłosiłsmile
      • slonko1335 Re: Stypendiada-Plastuś 12.11.15, 07:31
        Organizator(w sensie szkolny) odesłał mnie do regulaminu. Pytam jak to w praktyce w szkołach wygląda czy się stosują czy co szkoła to obyczaj i interpretacja dowolnawink
        • bogusia1231 Re: Stypendiada-Plastuś 12.11.15, 08:10
          Chodzi mi o głównego organizatora stypendiada@wp.pl (adres ze strony), myślę że różnie to wygląda w różnych szkołach. U nas część dzieci miała rzeczywiście trochę więcej przygotowane, ale chyba nie było to zbyt rażące (przynajmniej moje dziecko nie komentowało tego negatywnie, ale to też taki typ, że interesuje się przede wszystkim swoją pracą) i nie miało to większego wpływu na wyniki.
          • bogusia1231 Re: Stypendiada-Plastuś 12.11.15, 08:15
            Wycofuję część wpisu o wynikach bo się okazuje, że trochę osób ze szkoły było nagrodzonych, a że na miejscu mnie nie byłosmile to nie wiem czy te które pracowały bardziej czy mniej samodzielniewink
            • slonko1335 Re: Stypendiada-Plastuś 12.11.15, 08:28
              u nas nadgorliwi rodzice i prace konkursowe robione za dzieci to normalka......niestety jakoś organizatorzy mają to d...i to właśnie takie prace wygrywają..No i dlatego moje dzieci nie biorą udziału w takich konkursach a łudzę się, ze ta stypendiada może wygląda inaczej bo córka bardzo lubi prace plastyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka