Dodaj do ulubionych

legitymacja

18.11.15, 19:52
Mój gimnazjalista zalał sokiem legitymację. Z 2 miesiące temu. No, to był już duplikat. I od tego czasu bujamy się z panią z sekretariatu która najpierw twierdziła, że nie może wydać duplikatu duplikatu, potem, że musi spytać panią dyrektor, potem kazała napisać pismo a teraz twierdzi że nie ma tych kartoników legitymacyjnych. Miałam nadzieję, że Młody załatwi sprawę sam ale coraz bardziej dojrzewam do wielkiej awantury.
Oświećcie mnie proszę czy szkoła ma prawo nie wydać duplikatu duplikatu (i duplikatu duplikatu duplikatu) - przecież jest to dowód tożsamości dziecka (nie mówiąc już o uprawnieniach do ulg)
Obserwuj wątek
    • andaba Re: legitymacja 18.11.15, 20:03
      Raczej nie ma prawa odmówić. Zwłaszcza że duplikat od oryginału niczym się nie różni.
      • ivaz Re: legitymacja 18.11.15, 20:54
        Mój syn miał chyba z 5 duplikatów, szkoła bez problemu wydawała, trzeba było tylko zapłacić chyba 9 zł
    • aniask_mama Re: legitymacja 18.11.15, 20:52
      forum.gazeta.pl/forum/w,46,159330995,159330995,legitymacja.html
    • tol8 Re: legitymacja 18.11.15, 23:38
      Laminowanie to koszt 2 zl
    • jagabaga92 Re: legitymacja 19.11.15, 07:59
      Nie ma takiego czegoś jak duplikatu duplikatu, tak samo jak nie ma korekty korekty. Zawsze odnosi się do oryginału i wystawca oryginału ma obowiązek wystawić tyle duplikatów, ile "odbiorca" sobie zażyczy.
      • pasik Re: legitymacja 19.11.15, 09:59
        Jak w pysk się należy..tyle duplikatów ile chcesz. i zawsze za to płacisz tongue_out
        • jagabaga92 Re: legitymacja 19.11.15, 10:18
          >i zawsze za to płacisz tongue_out

a to inna inszośćwink Niemniej nie zawsze jest konieczność zapłacenia za duplikat. Zależy, czego to jest duplikat (za duplikaty faktur nie płaci się).
    • roksanka_3 Re: legitymacja 19.11.15, 11:49
      ktos tu podsunal pomysl o zalaminowaniu. genialne! nie wpadlabym na to. musze mojego mlodemu tak zabezpieczyc legitke
      • kanna Re: legitymacja 19.11.15, 11:55
        Ja się stempluję co rok...
      • jagabaga92 Re: legitymacja 19.11.15, 11:56
        > ktos tu podsunal pomysl o zalaminowaniu. genialne!

laminowanie można "odlaminować", żeby przybić pieczątkę?
        • filipianka Re: legitymacja 20.11.15, 08:09
          jak? bo jeśli faktycznie można (bez uszczerbku) to moim zalaminuję, zostawianie kwadracików mnie nie interesuje
      • blaszany_dzwoneczek Re: legitymacja 19.11.15, 11:57
        To w takiej sytuacji to wymiana legitymacji co roku we wrześniu, bo nie będzie jak na zalaminowanej przybić następnej pieczątki.
        • slonko1335 Re: legitymacja 19.11.15, 12:17
          wystarczy wyciąć kwadratowe okienko na pieczątki...
      • olga727 Re: legitymacja 20.11.15, 09:41
        roksanka_3 napisała:

> ktos tu podsunal pomysl o zalaminowaniu. genialne! nie wpadlabym na to. musze m
        > ojego mlodemu tak zabezpieczyc legitke

Są jeszcze takie zafoliowane etui na legitymację. Nie sądzę,aby laminowanie dokumentu,do pieczętowania co rok miało sens. A swoją drogą,to jak bardzo trzeba być nieogarniętym,aby oczekiwać trzeciego i kolejnego duplikatu legitymacji ? O dowód osobisty też będzie tak dbać ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka