mixa31 09.01.16, 00:11 Córka (7 lat)0 skarży się na pieczenie,swędzenie okolic intymnych? Jak leczyć? Dodam,ze nie ma nigdzie w okolicy ginekologa dziecięcego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonrisa06 Re: Córka- problem zdrowotny 09.01.16, 10:43 Po co zakładasz drugi taki sam wątek? Już dostałaś odpowiedź, idź do zwykłego ginekologa, ewentualnie najpierw do pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
gizm0 Re: Córka- problem zdrowotny 09.01.16, 11:48 Posmarować kilka dni Clotrimazol maść, bez recepty w aptece, jak nie pomoże to trzeba iść do zwykłego pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Córka- problem zdrowotny 09.01.16, 13:42 Iść do pediatry, na początek powinien wystarczyć, ewentualnie pediatra pokieruje dalej. Zweryfikować, czy nie zmieniliście proszku do prania, płynu do płukania, płynu/mydła do mycia, płynu do kąpieli, może majtki były nowe nieprane, z jakiegoś 'sztucznego' materiału.... Może posmarować na początek jakąś maścią dla niemowląt, ja od lat dla maluchów stosuję Linomag, ewentualnie Bepanten. Można spróbować nasiadówek z kory dębu (choć moja młoda nie chciał, bo bardzo barwi wodę), szałwi, rumianku (jeśli nie jest alergikiem). Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Córka- problem zdrowotny 09.01.16, 14:15 Polecam zel Gyntima. Mozesz jej zrobic nasiadowke z Tantum Rosa. Jesli nie bedzie poprawy do poniedzialku to podejdz z corka do pediatry. No i podmywaj corke plynem do higieny intymnej zamiast mydla. Nie wiem tez czy pediatra podejmie sie leczenia. Nas odeslala do ginekologa dzieciecego. Z Clotrimazolem bym sie wstrzymala. Gyntima dziala lagodzaco. Moja corka mowila, ze odczuwa ulge juz po posmarowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Córka- problem zdrowotny 09.01.16, 14:17 Jeszcze cos mi sie przypomnialo. Ginekolog dzieciecy doradzila mi polewanie sromu rozpuszczona tabletka Furaginy. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Córka- problem zdrowotny 09.01.16, 14:47 Brała ostatnio antybiotyki? Jeśli tak, to najlepiej przemywać krocze jogurtem naturalnym. Kolejny trop to odrobaczenie, owsiki dają objawy świądu nie tylko w okolicach odbytu. No i rzeczywiście proszki do prania, nowe majtki - mogą być podejrzane ze wzgl na możliwość uczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Córka- problem zdrowotny 13.01.16, 14:38 Przeciw świądowi możesz zastosować nasiadówki w Tantum Rosa. Ale nie obejdzie się bez wizyty u lekarza, bo trzeba dotrzeć do przyczyn takiego stanu. Skoro nie ma ginekologa dziecięcego, to idź do zwykłego albo do pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
fantomka44 Re: Córka- problem zdrowotny 19.01.16, 12:02 Jeśli nie ma dziecięcego to bym poszła do swojego gina. Po co ma się dziecko męczyć. Nie rozumiem. Choroba jak inne. Trzeba do lekarza iść, a nie kombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
fantomka44 Re: Córka- problem zdrowotny 19.01.16, 12:05 Co do sugestii o płynach do higieny intymnej, to zdecydowanie odradzam. Zaburzają naturalną równowagę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Córka- problem zdrowotny 19.01.16, 15:49 W zeszłym roku zakładałaś dokładnie taki sam wątek. Albo to jakaś doroczna tradycja, albo ferie sie u was już zaczęły i gimbaza się nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mixa31 Re: Córka- problem zdrowotny 19.01.16, 22:08 Pamiętam ,rok temu była podobna sytuacja.Na szczęście okazało się- jak i teraz,że to nic bardzo poważnego.Minęło. Córka jest podatna na takie problemy. Gimbaza mówisz.... interesujące... Odpowiedz Link Zgłoś
drobnostka7 Re: Córka- problem zdrowotny 20.01.16, 16:19 Polecam baczniej się przykładać do higieny strefy intymnej dziewczynki to skończy się podatność na stany zapalne a teraz pozwolić jej w domu hasać bez majteczek tylko w sukience/spodniczce podkolanówkach - nic tak dobrze podrażnionym śluzówkom nie robi jak powietrze . W Rossmamie można kupić plyn do higieny intymnej dla małych dziewczynek, raczej swoich płynów u dziecka nie stosować bo mogą jeszcze bardziej podrażnić.Raz dziennie przed snem najlepiej dokładnie umyć cipule i jeśli to nie bardziej skomplikowany problem to świądy i pieczenie się skończą. Odpowiedz Link Zgłoś