Dodaj do ulubionych

Alergia na chomika

29.08.17, 07:27
Od dwóch tygodni syn (9) ma chomika dżungarskiego. Niestety - pojawiły się: kichanie jak z armaty, smarkanie, załzawione oczy. Czy jest jakieś wyjście z sytuacji, bo radość z przyjaźni z chomikiem ogromna, a tu pojawiła wielka bariera. Syn miał kilka miesięcy wcześniej robione testy u alergologa. Chomik nie jest nawet ujęty na liście możliwych alergenów. Może ktoś ma podobne doświadczeniasmile
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: Alergia na chomika 29.08.17, 09:20
      no wyglada na to, ze jednak na siersc... wiec najpewneij bedzie trzeba sie chomika pozbyc. Daj mu jakas pigulke na laergie i zobaczy czy na drugi dzien sie akcja powtorzy.

Moze tez byc alergia na siano..o ile ma w klatce.

• ga-ti Re: Alergia na chomika 29.08.17, 11:30
        No właśnie, sierść, nie wyszło uczulenie na sierść innych zwierzaków?
        I to sianko, jak uczulają go trawy to i siano może, czy jakieś inne wióry.
        Poradzę jak Camel, daj synowi coś na alergię i obserwuj, czy się poprawia, czy trzeba zmienić zwierzaka uncertain
        • camel_3d Re: Alergia na chomika 29.08.17, 12:51
          na takiego kotka...

z drugiej strny dluzsze przebywanie z alergenem, moze spowodowac "odczulenie". Ja jestem uczulony na koty, ale jako dziecko mialem koty i niec mi nie bylo. Zawsz emeiszkalismy z kotem podworkowcem. Potem przenioslem sie do Wawy i po powrocie okazalo sie, ze cos mnei uczula..i za diably bym nie wpadl na pomysl, ze to kot.

https://2.bp.blogspot.com/-OHUl1iJ2po4/U86DeJ6015I/AAAAAAAACOc/kWLgT2sBpW8/s1600/donski-sfinks.jpg
          • be.el Re: Alergia na chomika 29.08.17, 14:07
            Czytałam też, że trociny mogą uczulaćsad Sianka w klatce nie ma. Odnalazłam wyniki testów z przeszłości. Wyszło... kacze pierze. Będę obserwować. Szkoda, szkoda tego chomiczka. Już się wszyscy z nim zżylisad((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka