Dodaj do ulubionych

Musical.ly

04.06.18, 17:56
Czy Wasze dzieci mają konta na musical.ly? Macie jakieś doświadczenia? Ostatnio córka (10lat) pytała czy może założyć.
Nagrywam jej czasami filmiki jak jeździ na rolkach i chce je tam wrzucać z muzyką. Pomysł wydaje mi się fajny ale chętnie się dowiem Waszych opinii o tej aplikacji. Co sądzicie? Wasze dzieci korzystają? Zwrocić na coś uwagę?
Obserwuj wątek
    • sion2 Re: Musical.ly 07.06.18, 12:52
      Moja bratanica korzysta (4 klasa) ale jakos byl szał parę miesięcy temu a teraz przycichło. Ja nie jestem jej rodzicem wiec sie nie wtrącam a jedyne czasem z nia gadam o niebezpieczenstwach w sieci, ale gdbym byla rodzicem to chcialabym miec pelny dostep do tego co dziecko (do co najmniej wieku 15 lat) tam publikuje. Tylko jak miec wpływ na to co oglada....Generalnie ta aplikacja moze byc niebezpieczena jesli beda filmiki w ktorych mlodziez chce kogos osmieszyc aczkolwiek glownie jest uzywana do filmowania siebie podczas takich czynnosci jak taniec, jazda na sprzęcie sportowym, gimnastyka itd
      • nieprawda.nieprawda Re: Musical.ly 07.06.18, 13:13
        To chyba ten etap. Moja też w 4.
        Ściągnęłam aplikację żeby zobaczyć co to. Powiedzieć, że forma krótka to jak nic nie powiedzieć big_grin
        Filmiki po 5-10 sekund. Większość głupkowata. Te sportowe są ok.
        Zobaczę. Może córce też minie.
        Jak nie to ustalimy zasady. Filmiki z rolek ma fajne ale nie wiem czy damy radę zrobić z nich coś na 5 sekund.
    • camel_3d Re: Musical.ly 07.06.18, 21:06
      nie..i niawet nie wie , ze takie cos istnieje. Ostatni truje, ze chce byc youtuberem, ale ja wole zeby zajac sie czyms innym niz nagrywanie durnych filmukow
      • nieprawda.nieprawda Re: Musical.ly 09.06.18, 22:52
        To zależy. Pasją mojej córki są ostatnio rolki. Uczy się figur i oglądamy filmy na youtube z których się obie uczymy. Na razie nagrywamy jakieś krótkie filmiki do użytku własnego. Młoda przy okazji uczy sią podstaw filmowania, o pracy ze światlem albo chociażby o kątach kamery żeby się zmieścić w kadrze smile Widzę, że perspektywa opublikiwania filmiku na musical.ly bardzo ją motywuje do ćwiczenia jakichś prostych układów. Więc nie wydaje mi się to takie znow głupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka