diana690
19.12.23, 10:43
Witam. Mam pewien problem z moim 9-letnim synem. Obok nas mieszka jego kolega z klasy, ktory czasem do nas przychodzi. Obaj czesto grają w Fortnite na PS4, jednocześnie rozmawiajac przy tym przez telefon. Problem tkwi w tym, że kolega obraża sie na mojego syna o byle co, np. gdy przegra z moim synem w grze. Od 4 miesiecy moj syn jest u niego w telefonie zablokowany, nie moze do niego dzwonic. Natomiast kolega dzwoni do niego praktycznie codziennie, czesto rzucajac mu słuchawką. Gdy rozmawiają przez telefon podczas gry, jego starszy brat poniża mojego syna. Próbowałam synowi wiele razy tłumaczyć, zeby nie pozwolił mu na takie traktowanie, żeby go zablokował tak samo jak on jego. Niestety syn nie przyjmuje tego do wiadomosci. Czasem zamyka sie w pokoju i płacze przez tego kolege. Sprawy nie ułatwia fakt, że z jego rodzicami jesteśmy sasiadami i są to osoby dosc wpływowe w lokalnej społecznosci. Raz zwrocilam uwage mamie tego chłopca odnośnie jego zachowania. Uslyszałam wtedy, że ona nie chce sie wtracać miedzy dzieci. Co robic? Jak byście postąpili na moim miejscu?