Gość: slawek IP: *.pkobp.pl 31.05.02, 07:59 Napiszcie prosze kto przez to przeszedł w czasie ciąży .Jak to leczyc i czy to jest groźne.Mysle że moja żona ma objawy tej choroby.Proszę o pomoc!!! Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: Cholestaza IP: *.turboline.skynet.be 31.05.02, 08:47 Zajrzyj: www.geocities.com/truthav1611/icp.html www.cx.unibe.ch/ikp/lab2/ICP.html www.updateusa.com/Abs/ab000493.htm www.southeastmissourihospital.com/health/kids/hrpreg~1/cholesta.htm pub84.ezboard.com/bsidswesternaustralia www.cincinnatichildrens.org/Health_Topics/Your_Childs_Health/High- Risk_Pregnancy/Conditions_and_Diagnoses/cholesta.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milene Re: Cholestaza IP: 5.2.1R1D* / 212.195.116.* 31.05.02, 23:13 Mialam to dziadostwo w pierwszej i drugiej ciazy. Na szczescie w pierwszej przed samym porodem (przewczesnym zreszta) i drapalam sie od rana do nocy. Gorzej bylo w drugiej ciazy. Zaczelo sie pod koniec siodmego miesiaca i przez caly miesiac drapalam sie jak oszalala. Robiono mi bilans hepatyczny co drugi dzien (bodajze) i dostawalam jakis silny lek na uczulenie. Doki powinienies wiedziec, pro cos tam w kazdym razie zaczyna sie na p. Tak silny, ze balam sie go brac na poczatku (aptekarka mi odradzila) ale nie dalo sie wytrzymac i za namowa lekarza bralam go do porodu. Spalam prawie caly czas. Bralam tez cos na watrobe. Porod byl wywolany miesiac przed terminem i wszystko bylo ok. Dziecko urodzilo sie zdrowe i ja tez nie mialam zadnych problemow. Natomiast kilka miesiecy po porodzie zrobily mi sie kamienie w woreczku zolciowym i chyba mialo to zwiazek z moimi problemami w ciazy. Rok pozniej wycieto mi woreczek. Odpowiedz Link Zgłoś