Dodaj do ulubionych

Podstępna ciąża

IP: 212.160.130.* 03.06.02, 11:33
Czy któras z Was zaszła ,,podstępnie w ciążę", aby być ze swoim facetem i jak
Wam sie układa, czy żałujecie tego?
Mój facet nie chce na razie słyszeć o dziecku /bo kończy budować dom/, chociaż
mówi że jak by było to by się świat nie zawalił.
Mam 27 lat i chodzi mi ostatnio pomysł poi głowie, żeby ,,zapomieć tabletki".
Obserwuj wątek
    • Gość: mamusia Re: Podstępna ciąża IP: *.proxy.aol.com 03.06.02, 12:18
      jesli zajdziesz, to bedzie to TWOJE dziecko (mowie z doswiadczenia znajomych -
      czasem podstepu czasem mozolnego przekonywania - a nie oceny
      emocjonalno/moralnej)i ze wszystkimi konsekwencjami : bedzie dobrze jak twojemu
      mezczyznie to bedzie pasowac do zyciorysu, a jak nie bedzie to zostaniesz z
      kazdym problemem sama. a juz fakt, ze nie wstanie w nocy do malenstwa moze cie
      doslownie zwalic z nog.
      z cala pewnoscia (ww znajomi)nie jest to sposob na zatrzymanie mezczyzny. nawet
      jesli bedzie sie czul w pelni ojcem to moze wynikajace z tego obowiazki.
      spelniac nie bedac twoim partnerem.
    • kanna Re: Podstępna ciąża 03.06.02, 16:02
      Oj, oj ktoś ma ochotę manipulować facetem... Chcesz, żeby twój związek oparty
      był na fałszu? I to od samego początku?
      Myślę sobie, że dzieci nie rozwiązują problemów. Jeżeli w związku jest dobrze,
      to dzieciaczek zwykle go jescze umacnia, a jak źle - to osłabia.
      Mów facetowi o swojej potrzebie posiadania dziecka, marudź, namawiaj, proś -
      ale nie stawiaj go przed faktem dokonanym. A jak poczuje się tak dotkniety, że
      Was zostawi?
      • Gość: AniaSK Re: Podstępna ciąża IP: *.katowice.agora.pl / *.kato.gazeta.pl 03.06.02, 17:05
        Ja tylko potwierdzę to, co powiedziały ww Koleżanki. Związek dwóch dorosłych
        osób nie może być oparty na oszustwie (ja właśnie takie "wpadnięcie" bym
        nazwała oszustwem). Jeśli masz ochotę poszukaj na wielu forach związych z
        dziećmi - pada tam zwykle podobny pomysł - ale rzadko kto coś takiego popiera.
        Trzymam kciuki, żeby udało Wam się równocześnie obojgu chcieć!
        Ania
        • Gość: m Re: Podstępna ciąża IP: *.telsten.com / 10.20.1.* 03.06.02, 19:50
          A czy Ty chcialabys ,zeby facet wbrew Twojej woli podstepem i pomimo protestow
          zrobil Ci dzidziusia? m
          • Gość: alennka Re: Podstępna ciąża IP: *.saint / *.gazeta.pl 04.06.02, 15:54
            Moja kolezanka tak zrobila. Facet nie chcial nawet dac dziecku swojego nazwiska
            (zrobil to dopiero po roku). Jest sama. Ale to nie jej mi zal. Chciala to ma -
            wiedziala, e to na nia spadna wwszystkie obowiazki. Zal mi tego maluszka. Bo
            kiedys trzeba mu bedzie wytlumaczyc czemu nie ma tatusia jak inne dzieci (a
            przynajmniej ich wiekszosc). Postawienie dziecka w takiej sytuacji dla
            zaspokojenia swoich instynktow to egoizm. Lepiej poczekac. Na wlasciwego faceta
            albo dojscie do wewnterznego przekonania Twojego faceta. Powodzenia i
            pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka