Gość: Anka IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.06.02, 10:44 Witam, czy znacie może jakiś sposób (naturalny, oczywiście ) na zaparcia w ciązy? Wody piję mnóstwo, owoce i warzywa tez jem, a mimo to wszystko nie przebiega tak gładko, jak powinno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylwia29 Re: Zaparcia w ciąży IP: *.anc.univie.ac.at 07.06.02, 10:56 Polecam suszone owoce, sliwki, jablka i kompot z nich. Na pewno pomoze. Ostroznie z ciemnym chlebem. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaSK Re: Zaparcia w ciąży IP: *.katowice.agora.pl / *.kato.gazeta.pl 07.06.02, 14:01 Jadałam spore ilości płatków owsianych (np. w jogurcie), do których dodawałam jeszcze otrąb i popijałam sporą ilością soku jabłkowego. Działało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelsk Re: Zaparcia w ciąży IP: 192.223.158.* 07.06.02, 14:12 Zamocz kilka na kilka godzin przed snem garsc suszonych sliwek, zjedz przed snem, na wyniki trzeba czekac i kilka dni. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: Zaparcia w ciąży IP: 195.94.206.* 07.06.02, 15:08 Jeszcze przed ciążą cierpiałam na zaparcia więc podczas niej starałam się tak odżywiać, żeby te dolegliwości zmniejszyć do minimum. Rano zjadałam miskę musli bez cukru i miodu, same otręby, ziarna, płatki, suszone owoce z mlekiem. Posiłki jadłam co trzy-cztery godziny, dużo piłam - co najmniej 2 litry dziennie. Żadnych słodyczy i czekolad! Nie obyło się jednak bez problemów. Musiałam pić się delikatny syrop przeciw zaparciom - "Lactulosum", przypisany przez ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: Zaparcia w ciąży IP: *.proxy.aol.com 07.06.02, 15:41 dodam od siebie : siemie lniane, pektyna z jablek (w sklepie ze zdrowa zywnoscia), cukier mlekowy (zalecany nawet dla noworodkow), kropelki hylak n (produkty przemiany materii bakterii kwasu mlekowego, aktywuja flore jelita) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Zaparcia w ciąży IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 13:14 Mnie pomagały suszone morelki. No i czopki glicerynowe, jak było baaardzo ciężko. M. Odpowiedz Link Zgłoś