Dodaj do ulubionych

Sposob na coreczke:))

IP: *.proxy.aol.com 24.07.02, 18:04
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Sposob na coreczke:)) IP: *.proxy.aol.com 24.07.02, 18:07
      Hej!!
      A wiec planuje nastepna ciaze i b.chcialabym wiedziec jak mozna
      spowodowac,zeby urodzila sie dziewczynkasmile).Traktuje to troche z przymrozeniem
      oka,ale majac juz synka ,zyczylabym sobie corke.
      Czytalam rozne publikacje,kalendarz chinski,metody nat.,ale czy ktos to w
      rzeczywistosci wyprobowal??
      Z gory dziekuje.
      Ps;"Nie jestem swirnieta,na drugie dziecko ,tak czy owak jestesmy zdecydowani"
      Ewa
      • kathy38 Re: Sposob na coreczke:)) 24.07.02, 22:03
        Plemniki zawierające chromosom X żyją dłużej ale i są wolniejsze od tych z
        chromosomem Y. Jeżeli więc współżycie nastąpi 2-3 dni przed owulacją jest
        większa szansa na poczęcie dziewczynki. Współżycie na dzień przed i w dniu
        owulacji daje większe szanse chłopcu.
      • Gość: mamusia Re: Sposob na coreczke:)) IP: *.proxy.aol.com 25.07.02, 09:41
        wiec probowala moja szwagierka, bo chciala dziewczynke skoro chlopca juz miala.
        szwagierka ma bardzo regularny cykl - od 30 do 35 roku zycia zapobiegala ciazy
        tylko wg kalendarzyka, no i zachodzila w ciaze od razu, jak tylko zabrala sie
        do roboty. probowala wg metody przed owulacja dziewczynka, w trakcie lub po
        chlopiec. dolozyla do tego stosunek bez orgazmu, zeby "chlopaczkom" bylo
        trudniej sie wyscigowac i wygraly wytrwale "dziewuszki". i ma drugiego chlopca.
        ale ja tez tego sprobuje, bo chce druga dziewczynke.
    • Gość: CYTRYNKA Re: Sposob na coreczke:)) IP: *.kalisz.mm.pl 24.07.02, 19:53
      Bardzo ciekawy artykuł ukazał się w czasopismie Mama i dziecko (widziałam
      jeszcze w kioskach). Jeżeli nie dostaniesz tej gazety daj znać, a wtedy odpiszę
      Ci szczegółowo. Pozdrawiam
    • mary_ann Re: Sposob na coreczke:)) 25.07.02, 00:53
      Mądrzy kudzie gadają))))), że: dieta bogata w wapń i magnez, a uboga w sód i
      potas, czyli po ludzku duzo nabiału, mało soli i mięsa. Ponoć to nie czary,
      tylko wplywa jakoś na parametry sluzu szyjkowego, ktory w zalezności od nich
      jest łatwiej albo trudniej przenikalny dla "męskich" albo "zeńskich"
      plemników. Aha, i chyba wieksza szansa na poczecie dziewczynki jest przy
      współzyciu tuz przed owulacją, a na chłopca troszkę później, ale to chyba
      kwestia godzin, więc konia z rzędem temu, kto potrafi tę informację
      wykorzystac.
      Gwarancji raczej nie ma. Ja mało solę i jem sporo nabiału (a do tego stale
      łykam magnez, bom nerwowa)))) i wyszło tak, ze mam dwie córeczki))))

PS jak masz duzo kasy)))), to w niektorych zachodnich klinikach odwirowuja
      plemniki X od plemników Y (bo one maja inny ciężar) i potem kobitkę inseminują
      (sorry, ale tak to się zwie u ludzi też) tylko jednym, wybranym rodzajem
      • Gość: Ewa Re: Sposob na coreczke:)) IP: *.proxy.aol.com 26.07.02, 14:26
        hej!!
        Dzieki wszystkim za infosmile).
        O kilinikach slyszalam,nawet jest tu jedna w Monachium,ale az tak kombinowac
        nie chce.Bedzie drugi chlopak to bedziesmile).Jednak wyprobuje ten magnez i
        nabial.Cykle mam tak nieregularne,ze z wyznaczeniem dnia owulacji moze byc
        trudno.
        Zobaczymy.
        Jeszcze raz dzieki.Ewa
    • Gość: Kajka Re: Sposob na coreczke:)) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 14:51
      Jestem od 16 lat informatykiem, mąż też. Mamy dwie córki. W naszej firmie w
      pełni informatycznej urodziło się 8 dzieci - same dziewczynki. Nie wiem, czy to
      przebywanie przy komputerze często -naście godzin dziennie, czy samo siedzenie
      (w tym wypadku czyba głównie panów? gdzieś czytałam o przegrzewaniu jąder...)
      ale związek przyczynowo-skutkowy dość silny....
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka