ula-jula 27.06.05, 11:58 Witajcie mam pytanie : Czy może ktoś leczył ząbki swojemu dziecku w narkozie. Jeśli sa takie osoby to prosiłabym je o wyrażenie swoich opini na ten tema. Bede bardzo wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka_po_prostu Re: Chore zabki :( 27.06.05, 14:05 w jakim wieku masz dziecko? Moja córka trafiła kiedys do lekarki, która była zwolenniczką metod siłowych. Ponieważ siłowo nie dało rady, uznała, że jedyną opcją jest narkoza. Trafiliśmy do innej, poleconej dentystki i po dwóch wizytach, podczas których było tylko oswajanie córki z leczeniem, ale zęby nie były ani borowane, ani nic innego jej nie bolało - za trzecim razem udało się bez większego problemu, mimo, że było trochę borowania. Od tamtej pory minęło kilka lat, córka chodzi raz na pół roku na kontrole, nic się nie dzieje, lekarka ta sama. Wg mnie narkoza to zło konieczne. Nie zawsze jest obojętna dla dziecka, dlatego jeśli masz cierpliwość, a zęby nie bolą, spróbowałabym innego stomatologa. Jeśli chcesz, mogę na priv. przesłać Ci namiary na naszą lekarkę (Wwa). A. Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Chore zabki :( 27.06.05, 21:02 z tego co wiem do 3 roku życia nie podaje sie narkozy dzieciaczkom- z przyczyn medycznozdrowotnych a puźniej do leczenia 1 ząbka też nie jest to wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 przepraszam za błąd 27.06.05, 21:04 saba76 napisała: > z tego co wiem do 3 roku życia nie podaje się narkozy dzieciaczkom- z przyczyn > medyczno-zdrowotnych > a później do leczenia 1 ząbka też nie jest to wskazane > Odpowiedz Link Zgłoś
ula-jula Re: Chore zabki :( 28.06.05, 09:30 Czesc Aniu ( o ile tak moge sie zwracac do Ciebie) Mam córke w wieku 3,7 ma bardzo popsute ząbki a jest to przyczyna picia mleka z butelki co trzy godziny !! no i ssania smoczka. Chodziłam z nią do wielu stomatologów ale Julka z wizyty na wizyte coraz bardziej sie bała dentysty. A teraz zabki ja tak strasznie bolą ze poprostu juz niemam wujści Boje sie bardzo tej narkozy ale jest to moja ostatnia deska ratunku P.S. poczytajcie sobie na "forum - edziecko " tam tez zamiesciłam taki temat i jest wiecej wypowiedzi POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: Chore zabki :( 10.07.05, 19:07 Będę wdzięczna za podanie namiaru na tą panią stomatolog na adres jgc@naczynia.com Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: Chore zabki :( 10.07.05, 19:55 uważajcie z tą narkozą, też byłam jej zwolenniczką dopóki nie usłyszałam o matce procesującej się po śmierci dziecka z dentystami, którzy z braku anestezjologa samo zrobili znieczulenie ogólne >>> dziecko się nie wybudziło. dopiero co gdzieś w tv mówili. straszne. Odpowiedz Link Zgłoś