pani.losica 04.09.05, 13:03 Witam wszystkich Na wstepie chcialam zaznaczyc ze mam 14 lat Moje pytanie dotyczy odpowiedzialnosci... na czym ona polega ? Jak mam pokazac mojej mamie ze taka wlasnie jestem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Odpowiedzialnosc 04.09.05, 13:38 najprosciej to wywiazywac sie z poleconych zadan, nie stawiac sytuacji na ostrzu noza starac sie nie zawalac w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
dorota711 Re: Odpowiedzialnosc 04.09.05, 17:19 traktować rodziców jak partnerów do rozmowy, gdy w czymś się nie zgadzacie szukać kompromisu....starac sie przestrzegac jakis waznych wartosci w zyciu: byc szczerym, pomocnym, myslec o szkole, o przyszłosci, szanowac rodzicow, nie zawalac obowiazkow. jesli gdzies wychodzisz mow kiedy wrocisz, nie wracaj nigdy pijana, nie pal, nie kłam, przedstawiaj swoich znajomych, nie miej zbyt wielu tajemnic...moim zdaniem najważniejsza jest rozmowa z rodzicami, pokazanie im, że umiesz myśleć i rozumiesz ich troske o Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś