Gość: Saldo IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.02, 11:52 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Saldo Obecnosc sluzu w kale. IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.02, 11:55 Moze ktoras z Mam wie,co moze byc przyczyna obecnosci dosc duzej ilosc sluzu w kale.Moja 5-cio letnia coreczka ma te problemy dosyc czesto,do tego jej kupki sa twarde,w postaci takich malych kuleczek.Coreczka pile duzo,je tez raczej pelnowartosciowo,ten problem mamy juz od dawna.Nasza pani doktor raczej zbagatelizowala to wszystko,ale ja mam watpilwosci.... Przeciez normalne to nie jest,albo....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: Obecnosc sluzu w kale. IP: *.proxy.aol.com 15.09.02, 11:02 co do zatwardzen - mielismy ten problem w podobnej sytuacji jak wasza (duzo pije, je pelnowartosciowo), ale odkad mala do wieczornej kaszki (bo ma dopiero 3 lata) dostaje otreby, siemie lniane, pektyne z jablek i laktoze (mieszkam w niemczech - i to jest gotowa mieszanka z drogerii) problem zniknal. poniewaz mieszanka jest smaczna (smakuje troche slodko-orzechowo) mozna by ja podawac wjogurcie etc. co do sluzu - moja miala nawet krew w tym sluzie, ale nam pediatra powiedzial, ze u malych dzieci to objaw stanu zapalnego, a nie jak u doroslych odvrazu polipow, guzow etc. moze jak uregulujecie sprawe zatwardzen to i nadmiar sluzu zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saldo Re: Obecnosc sluzu w kale-do mamusi IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.02, 08:17 Droga Mamusiu! ja takze mieszkam w Niemczech,chetnie poszukam w sklepach tej mieszanki, o ktorej wspomnialas,musisz mi tylko napisac jak sie nazywa. Nasza corka nie ma klasycznych zatwardzen,chodzi do ubikacji dosc regularnie, a i konsystencja nie zawsze jest taka tragiczna.... Sluz jest jednak prawie zawsze,najwiecej naturalnie gdy kupka jest twardziutka, w postaci kuleczek.Coreczka rzadko sie skarzy na bol brzuszka czy inne dolegliwosci. jesli to stan zapalny,to sa jeszcze jakies inne objawy? do jakiego lekarza sie zwroci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: Obecnosc sluzu w kale-do mamusi IP: *.proxy.aol.com 16.09.02, 09:01 tak myslalam, ze ty tez z niemiec - byl w twoim poscie taki typowo niemiecki zwrot " to nie jest przeciez normalne, albo?". mieszanka nazywa sie "Leinsamen vital" firmy Schapfen Mühle, kupuje ja u Schleckera, stoi w regale z parafarmaceutykami. kazda normalna kupa rowniez jest powleczona sluzem, nie wiem ile jest w normie ile za duzo. jesli cie to niepokoi, to przycisnij swojego pediatre, zawsze mzesz skonsultowac drugiego, mozesz zadzwnonic do gastroenterologa - ale to chyba ostatecznosc, z mojego doswiadczenia wynika, ze pediatrzy sa raczej nad- ostrozni niz wyluzowani, wiec jesli taki mowi, ze nie ma problemu to mozna temu zaufac. a skad jestes z niemiec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saldo Re: Obecnosc sluzu w kale-do mamusi IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.02, 10:53 Dziekuje Ci Droga Mamusiu! Zaraz dzis,po obiedzie biegne do Schleckera i kupie ta mieszanke. A w Niemczech mieszkam w Westfalii,niedaleko Dortmundu.A TY? Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie! Milo wiedziec,ze bratnia dusza mieszka gdzies w poblizu! Odpowiedz Link Zgłoś