Dodaj do ulubionych

Nie chce spać w dzień

IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 05.01.03, 23:11
Witam wszystkie mamy i ojcówsmile
Mój 17 miesięczny syn ostatnio nie daje się położyć do łóżeczka w ciągu dnia.
Wystarczy, że tylko położę go tam i zaczyna się wielki ryk.
Czy ktoś doświadczył czegoś takiego?
Czy już tak zawsze będzie, że nie będzie chciał spać w dzień? Powinien
przecież.
Byłabym wdzięczna za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: thistle Re: Nie chce spać w dzień IP: *.bydgoska.krakow.pl 05.01.03, 23:17
      Moja młodsza siostra po ukończeniu 18 m-cy też "odmówiła" spania w dzień, ale w
      nocy spała nawet 15 godzin.
      Moja córeczka w tym wieku bardzo często przez dzień-dwa rezygnowała z drzemki,
      szczególnie w czasie wizyt u Dziadków. Po trzech - czterech dniach takiego
      eksperymentu padała na nos w srodku dnia i budziła się następnego dnia rano.
      Jeśli Twoje dziecko nie śpi za długo w nocy to z pewnością szybko "zmieni
      zdanie"
      pozdrawiam
      • Gość: Maryla Re: Nie chce spać w dzień IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 00:37
        Tu własnie działa powiedzonko " jajko mądrzejsze od kury"smile powinno
        spać,ale ono wie lepiej i nie bedzie spało winkMoja córka równiez uwazala
        ze dzien nie jest do spania, zasypiala tylko na spacerze i to po
        dlugim wedrowaniusmile. W nocy spala dobrze ,choc zdarzalo sie ,ze budzila
        sie i świetnie sie bawila. Chyba nie ma sposobu na "nieśpiace"
        dzieci,trzeba "uszanowac" ich wole.Na pocieszenie dodam ,że teraz jest
        spiochem i odsypia kazda straconą godzinkę a jak ma czas to śpi nawet
        w dzień (czyżby nadrabiała zaległosci?) smile
        Jak ma maluch ryczec to lepiej niech juz sie nie meczy w tym
        lózeczku ,bo to dla niego stres.Niech sobie "odpoczywa" po swojemu smile
        Pozdrawiam
        • Gość: Milka Re: Nie chce spać w dzień IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.03, 01:14
          Moja corcia tez przestala sypiac w wieku 18 m-cy. To chyba nie jest nic
          nienaturalnego.
      • Gość: mamusia Re: Nie chce spać w dzień IP: *.proxy.aol.com 06.01.03, 10:22
        tez tak mysle. moja (3,5 lata wiec juz potrafi sie zaciac)wlasnie przez 4 dni z
        rzedu wieczorem do 23.00 nie spala (bawila sie u siebie w pokoju, potem kladla
        sama)a wczoraj rzekla, ze ejst zmeczona i amm od razu zgasic swiatlo.
    • jotembi Re: Nie chce spać w dzień 06.01.03, 08:04
      moja córka definitywnie odmówiła spania w dzień w wieku 12 miesięcy (a i
      wcześniej nie bardzo miała na to ochotę). zgodziłam się, bo co było robić wink
      rosła i rozwijała się zupełnie normalnie, przesypiała oczywiście cała noc
      zapotrzebowanie na sen bywa różne... choć rozumiem, że ta południowa drzemka
      malucha to dla mamy okazja do odsapnięcia
      ale wydaje mi się, że już go do tego spania w dzień nie przekonasz! mam widać
      taki bardziej żwawy charakter, tylko sie cieszyc!
    • Gość: Kaśka Re: Nie chce spać w dzień IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 06.01.03, 13:53
      Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Jesteście supersmile
    • Gość: anma Re: Nie chce spać w dzień IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.03, 19:39
      A mój, na dniach 3,5 latek, bez spania w dzień ani rusz. W wieku 12 m-cy
      sypiał 2 a czasem 3 razy dziennie smile Teraz budzi sie rano miedzy 8 a 9 i jest
      w stanie wytrzymać do 14, no jak juz musi to 14.30. Ale ani minuty dłuzej, sam
      idzie spać. Niestety jak sobie pośpi (przeważnie jest to godzina, ale bywa ze
      i dwie) to potem do późna gania i idzie spać miedzy 22 a 23. Próbowliśmy go
      przestawić, ale nie da rady i juz. Nawet jak jest bardzo zajęty, rozbawiony -
      przychodzi jego pora, oczy robią się maślane i koniec. Jest to tez kłopotliwe,
      tak jak i niespanie tylko z innych powodów. Trudno się gdzieś wybrać na cały
      dzień, wyjezdzając trzeba uwzględniać dzienne spanie a przy bądź co bądź tak
      dużym dziecku to chciałoby się juz inaczej zorganizować dzieńsmile)
      Tak więc, jak to zwykle bywa, kazde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy.
      Pozdrawiam
    • Gość: oltynka Re: Nie chce spać w dzień IP: *.pl 06.01.03, 22:24
      Hmm, nie chcę Cię martwić, ale moja Tysia (obecnie 4l., 3m-ce)nie śpi po
      południu odkąd skończyła 18 m-cy... Nikt i nic nie był i jest w stanie jej do
      tego zmusić, zasypia wieczorem ok. 20.00 i budzi się ok 8.00. Może juz
      nadszedł taki czas i u Was.
      Pozdrawiam :o)
      Ola
    • Gość: gosiaG Re: Nie chce spać w dzień IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 10.01.03, 11:16
      Mój synek 2,5 r. sypia w dzień nawet do 4 godzin, ale wydaje mi się, że jest to
      indywiduwalna sprawa każdego dziecka i nie można zmuszać dziecka do spania. Mój
      Kubuś będąc w swoim domu i u moich teściów zawsze sypia po południu, natomiast
      w domu u moich rodziców nie sypia prawie nigdy.
      Natomiast mój brat (aktualnie dorosły) sypiał CODZIENNIE po południu 2,3
      godziny prawie DO 10 ROKU ŻYCIA (Jako uczeń podstawówki zasypiał tuż po
      powrocie ze szkoły).
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka